Tips för att ta hand om nyfödda barns fingrar och tänder

Anonim

Nyfödda fingrar och tår är små, och de behöver särskild uppmärksamhet när ditt barn växer. Att hålla huden mjuk och naglarna trimmade och rena kräver extra planering och vård.

1

Hur man håller barnens naglar trimmade

Du kommer att behöva hålla din babys naglar välskötta. Trots hur papperstunna babyfingerna kan vara, kan de vara små klor ibland. Eftersom din nyfödda inte har helt utvecklad motorstyrning än, kommer han ofta att slå sina armar runt och klia sig i processen.

Baby naglar växer snabbt, så du måste trimma dem två gånger i veckan. Toenails är inte så skarpa och växer långsammare, så du behöver bara trimma dem en eller två gånger i månaden.

Använd alltid rena nagelklippare, ett mjukt emerybräda, eller trubbiga tånagelsaxar för att hålla barnets naglar i rätt längd. Klipp inte för nära huden, men gör inte panik om du ser en bloddropp, eftersom din baby kommer att läka snabbt.

Bita inte på barnets naglar för att trimma dem eftersom det kan ge din baby en infektion.

2

Kontrollera Fingrar och Toes Ofta

Du kan bli förvånad över hur mycket ludd, hår och fuzzboll som kan samlas i barnets fingrar och tår. Nyfödda är speciellt vana att ha ett ordentligt grepp, vilket är en vanlig aspekt av nyfödd utveckling. Du kan till och med hitta håret inslaget tätt runt ett finger eller tå.

Det är en bra idé att kontrollera dina barns händer och fötter vid varje blöjabyte och att använda en barntork för att rengöra händerna och fötterna.

Om du märker några skador på fingertopparna, ska det läka sig själv. Men var medveten om tecken på infektion, såsom rodnad, puffiness eller värme.

3

Skydda händerna med babybytar

Babyvanter är ett utmärkt sätt att skydda ditt barns händer och hålla henne från att skrapa sig.

När du packar på sjukhuset, stow ett par baby vantar som ska användas efter leverans. Överväg att glida på ett par strax innan ditt barn har gjort några rutiner som kan få honom att flytta armarna runt.

Vissa föräldrar använder små strumpor för att skydda barn från att klia sig. Strumpor, som vantar, fungerar bra tills barnet slutar förlora dem, en mycket vanlig förekomst.

4

Använd mjuka baby lotioner

Oavsett om du använder baby lotion eller inte är ditt val. Om din baby inte verkar ha några torra fläckar, kan det hända att lotion inte är nödvändigt. Men många föräldrar återfuktar deras barns hud med en mild lotion.

Det är inte ovanligt att ditt barns hud skalar i veckorna efter födseln. Även om peeling hud inte är farlig eller smärtsam, och det stör inte din bebis, kan du använda en baby lotion om du vill hålla din barns hud snygg och mjuk.

Applicera lotion inom några minuter efter ett bad för att låsa fukten. Du behöver inte använda mycket någon gång eftersom lite kommer att gå långt.

5

Se upp för Ingrown Toenails

Då och då kan ditt barn utveckla en ingrown tånagel. Om du någonsin har haft en, vet du hur smärtsamt de kan vara.

Var noga med att trimma dina barns tånaglar regelbundet, vilket kan bidra till att förhindra ingrown tånaglar. Klipp tånaglar rakt över med nagelklippare och runda inte runt kanterna.

6

Förvarar fötterna

Beroende på klimatet kan du behöva hålla barnets fötter täckta för värme och skydd. Nyfödda barnsockor är dock mycket lätta att sparka av och de kanske inte är det bästa valet. Det kan vara lättare att använda babyöveraller som har fötterna inbyggda.

Populära Inlägg

Läs Mer