Tips för framgångsrikt flaska Foder en Preemie

Anonim

Flaska som matar en preemie i NICU kan vara en av föräldrarnas största glädje och bekymmer. Snuggling ditt barn i dina armar är givetvis ett nöje. Men när du matar, kan du också vara orolig för huruvida ditt barn får tillräckligt med mjölk. Att kunna mata bra på bröstet eller flaskan är en av de milstolpar som en NICU-baby måste mötas före utsläpp, så det är naturligt att vara angelägen om att nå den.

Även om du planerar att amma, kan du behöva flaska mata din preemie ibland i NICU. Flaskfodring gör det möjligt för NICU-personal att veta exakt hur mycket mjölk ett för tidigt barn tar in, och det gör det möjligt för sjuksköterskor att förstärka bröstmjölk genom att lägga till extra kalorier.

Tips för att uppmuntra god flaskmatning

Flaska som matar en preemie är väldigt annorlunda än att mata ett barn. Till skillnad från en född bebis kan en för tidig baby vara mycket sömnig vid utfodringstider, kanske inte tillräckligt stark för att dricka tillräckligt med mjölk för att bibehålla tillväxten och kan ha svårt att svälja och andas samtidigt. NICU-sjuksköterskor hjälper dig att lära dig hur man flaskar matar din preemie med hjälp av några tidtestade tricks.

  • Sätta din bebis upp: I NICU märker du att för tidiga babyar matas flaskan sittande, inte vagga i armarna. För att hjälpa barnet att hålla sig vaken och att främja en bra positionering, sitta din bebis på knäet och stödja hans eller hennes huvud och axlar i din icke dominerande hand (vilket betyder din vänstra hand om du är högerhänt, din högra hand om du är vänsterhänt).
  • Använd hak och kinnstöd: Med din baby sitter upp, stödd av din icke dominerande hand, är din dominerande hand fri att hålla flaskan och stödja hennes haka och kinder. Det krävs övning, men NICU-personal kan visa dig hur du tillhandahåller mjukt hak och kind support för att hjälpa din bebis att få en bra tätning på bröstvårtan.
  • Gör dina övningar: Fråga NICU-sjuksköterskor eller fysioterapeuter för att visa dig en rad munövningar du kan utföra på din bebis för att hjälpa till att förbereda henne för utfodring. Övningar, som cirklar läpparna med fingrarna, sträcker hakan och försiktigt klämmer ihop kinderna, kan hjälpa din baby att äta bättre.
  • Övningspacing: För tidiga barn kan det vara svårt att samordna flaska som matas med andning och kan uppleva apné eller bradykardi under ett flöde. Titta på ditt barn för tecken på problem och pausa matningen om din baby har problem med att andas, gags, går lindrig eller har en droppe i hjärtfrekvens eller syremättnad (indikerad av bildskärmarna).
  • Uppmuntra sjuksköterskor att ta ut röret: Även om NG-rör är viktiga för prematura barn som inte kan ta in tillräckligt med kalorier genom flaskor eller bröst för att växa bra, flaskar många babyer bättre utan att det finns något rör på plats. När din baby börjar ta mer mjölk i flaska, be om att prova några matningar utan röret.

Populära Inlägg

Läs Mer