Tips för pumpning för att öka din mjölkförsörjning

Anonim

Den vanliga och frekventa användningen av en bröstpump för att avlägsna bröstmjölken från dina bröst kan hjälpa dig att skapa, underhålla eller öka din bröstmjölk. Oavsett om du pumpar efter och mellan amning eller pumpar uteslutande för ditt barn, dränerar du mjölken helt från dina bröst och bröstpumpens verkan stimulerar dina bröst uppmuntrar din kropp att göra mer bröstmjölk. Här är 15 tips för pumpning för att bygga eller öka din bröstmjölkförsörjning.

Använd den högra bröstpumpen

Använd en sjukhuskvalitetspump eller en högkvalitativ elektrisk bröstpump. En pump som används manuellt eller en liten elektrisk eller batteridriven pump är OK för tillfällig pumpning, men det är inte tillräckligt stark för att bygga och upprätthålla en hälsosam matleverans av bröstmjölk. En dubbelpump kan vara en bra investering eftersom det är en bra tidsbesparare, speciellt om du pumpar uteslutande.

Använd pumpen korrekt

För bästa möjliga resultat, följ tillverkarens instruktioner om hur man använder pumpen korrekt och se till att pumpen fungerar bra.

Se till att dina bröstflänsar passar

Var noga med att pumpflänsarna (sköldarna), den del av pumpen som går över dina bröst och bröstvårtor, passar dig ordentligt. Att använda bröstflänsar som är för stora eller för små kan leda till bröstkänslor som ömma bröstvårtor eller skadad bröstvävnad.

Förbered en mellanmål och en drink

Du kan känna dig törstig eller hungrig medan du pumpar, så lägg ett glas vatten eller juice och lite hälsosam mat bredvid din pumpplats innan du börjar. Det blir lätt att ta ett mellanmål och nypa en drink om det är inom räckhåll.

Gör dig redo att pumpa

Innan du börjar pumpa, tvätta händerna och välj en behållare för bröstmjölk som passar dina behov.

Gör dig bekväm

Du pumpar i 20 till 30 minuter, så ta dig till ett bekvämt läge.

Pump ofta

Om din baby ska ta bröstet, amma först och sedan pumpa efter varje matning. Om du bara pumpar, uttrycka din bröstmjölk så ofta som möjligt för att stimulera produktionen av bröstmjölk. Syfte var tredje timme om du kan.

Tillbringa lite tid i direkt kontakt mellan hud och hud med ditt barn

Studier visar att känguruvård, som spenderar tid i direkt hudkontakt med ditt barn, kan öka mängden bröstmjölk som du kan pumpa. Om din baby är på sjukhuset och inte kan amma, prata med sjukhuspersonalen om hur du använder kängurovård så ofta som din baby kan tolerera den.

Applicera varm, fuktig värme mot dina bröst

Innan du pumpar, placera varma, våta tvättdukar på dina bröst. Den fuktiga värmen kan hjälpa till med att få bröstmjölkflödet.

Din baby kan hjälpa dig att pumpa mer bröstmjölk

Om möjligt pumpa när du är nära din baby, eller medan du håller din bebis. När du pumpar bort från ditt barn, försök att slappna av och tänka på honom. Om du tittar på en bild av ditt barn, lyssnar på en inspelning av hans coos eller gråter, och håller ett klädesplagg eller en filt som bär sin lukt, kan det hjälpa till att stimulera din lata-reflex och få bröstmjölken att flyta.

Pump i 10-15 minuter på varje bröst

Om du pumpar ett bröst åt gången växlar du fram och tillbaka mellan bröst när bröstmjölkflödet sänker ner till några få droppar eller slutar helt. Om du pumpar båda brösten samtidigt kan du pumpa tills flödet saktar eller stannar, vila i några minuter och sedan börja pumpa igen. När du pumpar, massage eller stroke dina bröst för att hjälpa till att ta bort mer bröstmjölk.

Pumpning + Galactagogues = Mer bröstmjölk

Fråga din läkare eller amningskonsult om galaktagoger. Pumpning tillsammans med användning av vissa läkemedel eller örter kan bidra till att öka bröstmjölkleveransen. Det är självklart viktigt att notera att användningen av mediciner och örter på egen hand inte kommer att hjälpa till mycket. Bröststimulering och avlägsnande av mjölk från brösten är nödvändiga för att se resultat från galaktagoger, så se till att du fortsätter pumpa mycket ofta.

Förvara din pumpade bröstmjölk säkert

När du har slutat pumpa, lagra bröstmjölk som du har samlat. Bröstmjölken kan lämnas vid rumstemperatur, kylas eller frysas. I rätt behållare, och vid rätt temperatur kan bröstmjölk lagras i sex månader eller ännu längre.

Håll pumpen, bröstflänsarna, slangen och bröstmjölken lagringsutrustning ren

Efter varje användning, följ tillverkarens anvisningar för att torka ner och rengöra bröstpumpen och slangen. Tvätta dina bröstflänsar och bröstmjölkförvaringsbehållare i varmt tvålvatten. Skölj sedan dem väl och låt dem torka helt, så att de är redo att använda när du behöver dem nästa.

Ta hand om dig själv

När du tar hand om en liten, och det finns alltid så mycket att göra, är det lätt att sätta dig själv sist. Men om du inte tar hand om dig själv kan det påverka ditt bröstmjölksutbud. Så försök ditt bästa att äta en balanserad kost med extra kalorier, drick mycket vätskor och få lite vila.

När man ska överväga att pumpa för att öka bröstmjölkförsörjningen

  • Du har en låg bröstmjölkförsörjning : Många saker kan orsaka låg bröstmjölkförsörjning. Men amning oftare och pumpning efter och mellan matningar kan bidra till att öka en låg tillgång.
  • Det finns ett problem vid födseln: Om ditt barn är född med en sjukdom eller ett annat problem som kräver särskild vård i en Neonatal Intensive Care Unit (NICU), måste du kanske separeras från din bebis efter leveransen. Pumpning gör att du kan börja bygga upp din bröstmjölkförsörjning medan du väntar på att sätta barnet i bröstet.
  • Din baby är född för tidig: Beroende på hur tidigt din preemi kommer, kanske du inte kan amma ett tag. Pumpning hjälper dig att bygga upp din leverans. Plus, när ditt barn kan tolerera matningar kan hon få bröstmjölken som du pumpar genom ett matningsrör eller i en flaska.
  • Du adopterar: När din kropp inte går igenom graviditet och leverans vet du inte att du behöver bröstmjölk. Att skapa en mjölkförsörjning för att amma en adopterad bebis kan vara en utmaning, men det kan göras. Pumpning tillsammans med användning av mediciner eller örter ger dig bättre resultat.
  • Du måste separeras från ditt barn: Om du behöver vara borta från din baby under en kort period på grund av sjukhusvistelse, affärsresa eller semester ska du pumpa för att behålla din bröstmjölkförsörjning tills du kan amma igen.
  • Du vill relactera: Om du har slutat amma helt och sedan bestämmer dig för att du ska börja omvårdnad igen, kan pumpning hjälpa dig att återuppbygga din bröstmjölkförsörjning.
  • Du hanterar dina hormoner: Hälsoförhållanden som påverkar dina hormoner, såsom hypotyroidism eller polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), kan orsaka låg bröstmjölkförsörjning. Du bör se din läkare för korrekt behandling av dessa tillstånd och sätta barnet i bröstet så ofta som möjligt. Genom att använda en bröstpump efter eller mellan omvårdnad kan du också stimulera din kropp att göra mer bröstmjölk.
  • Du har ett bröstproblem: Om du har hypoplastiska bröst eller om du har haft en tidigare bröstkirurgi och du vill försöka producera så mycket bröstmjölk som möjligt från den friska bröstvävnaden som du har kan pumpning vara till hjälp .
  • Du måste gå tillbaka till jobbet eller skolan: När det är dags att återvända till jobbet eller skolan behöver du inte sluta amma. Många arbetande mammor ammade sina barn på morgonen och igen på natten. Då, medan de är på jobbet under dagen, pumpar de för att behålla sin bröstmjölkförsörjning. Om du väljer att göra det kan du pumpa och samla bröstmjölken medan du är på jobbet. Då kan ditt barns vårdgivare ge ditt barn en flaska bröstmjölk under dagen.

Var hittar du mer information om pumpning och din bröstmjölkförsörjning

Om du har några frågor om din bröstmjölkförsörjning, bröstpumpar eller pumpning, tala med din läkare, en amningskonsult eller en lokal amningstjänstgrupp som La Leche. Dessa resurser kan hjälpa dig att bestämma vilken pump som passar dig, baserat på dina särskilda omständigheter, budget och behov. De kan också ge dig extra hjälp och stöd när du jobbar med att bygga och behålla din mjölkförsörjning.

Populära Inlägg

Läs Mer