Tips om att skapa ett naturligt barnbarnsrum

Anonim

Om du förväntar dig kan du leta efter idéer om hur du ska dekorera din plantskola. Medan vissa människor fokuserar på att hitta intressanta teman och färgscheman är vissa bekymrade över att produkter som vanligen finns i en plantskola, som ny färg, plush matta och nya möbler, kan avge kemikalier som flyktiga organiska föreningar (VOC) i luften. Finns också i färgförtunnare, lösningsmedel för rengöring av lösningsmedel, bensin och nagellack, kan VOC bidra till föroreningar inomhusluft.

Men när man letar efter naturliga, miljövänliga alternativ, är två av de största klagomål som människor ofta har, att de kostar mer och inte ser lika bra ut. Här är några bra alternativ för olika budgetar som kan göra din barnkammare miljövänlig:

Måla

VOC, som finns i många färger, släpps ut i luften som färg torkar på väggen. Till skillnad från konventionella färger annonseras följande färger som lägre i VOC och lukt.

 • Ett av de billigaste alternativen VOC är Olympic @ Paint. Deras standard Premium Interior Paint är en låg lukt, ingen VOC-färg. (Www.olympic.com)
 • San Diego-baserad AFM Safecoat®-färg har inga VOC. Enligt företaget saknar färgen även några lösningsmedel, tungmetaller, kemiska rester, formaldehyd och andra konserveringsmedel som finns i konventionell färg. Företaget erbjuder över 900 färger. Vissa användare rapporterar att färgen tenderar att separera i burken, vilket kan bero på de olika bindemedlen som används, och innebär bara att du måste blanda färgen i burken oftare. (Www.afmsafecoat.com)
 • Colorhouse ™, baserat i Portland, Oregon, startades av två artister. De har ett underbart urval av designerfärger. Deras noll-VOC-färg kommer över 40 naturinspirerade nyanser, inklusive Leaf, Air och Water. (Www.colorhousepaint.com)
 • Enligt deras hemsida utvecklades amerikanska Pride®-färger av forskare vid Universitetet i södra Mississippi för Förenta staternas försvarsdepartement, som ville ha ett låg-VOC-alternativ för låg lukt till traditionella färger. Företaget erbjuder 940 färger och kommer att matcha andra färgföretagets färger. (Www.americanpridepaint.com)
 • Sherwin-Williams 'Harmony®-linje är fri från VOC. Den kommer i sitt fulla sortiment av färger. (Www.sherwin-williams.com)
 • Benjamin Moore® har ett par låg-VOC-produkter. (Www.benjaminmoore.com)
 • ECOS Organic Paints, som är baserat i Storbritannien, har en rad färger och finish, med 109 färgfärger tillgängliga. Enligt webbplatsen är den fri från andra lösningsmedel, tungmetaller, ftalater, bland andra ämnen som finns i konventionell färg. (Www.ecospaints.com)

Andra tips (speciellt om man använder konventionella färger):

 • Efter att plantskolan är målade, se till att rummet är välventilerat. Håll windows öppna och fläktar tills någon lukt är borta.
 • Barn och gravida bör undvika nyligen målade rum i minst 72 timmar eller tills det inte finns någon lukt.
 • Om du målar efter att barnet kommer hem, behåll honom eller henne i en spjälsäng i ett annat sovrum än det målade plantskolan i några veckor eller tills det inte finns någon lukt.

Golv

Spädbarn och småbarn spenderar mycket av sin tid på golvet, så du kanske vill överväga följande alternativ. Tänk på att det är en bra idé att kontakta företaget för att fråga om användningen av bekämpningsmedel och andra kemikalier under växt-, tillverknings- och leveransprocessen.

 • Bomullsvävda mattor är relativt billiga. Några av de mer populära tillverkarna av bomullsmattor är Pottery Barn® (www.potterybarn.com) och Dash & Albert (www.dashandalbert.com). Många av dem kommer i roliga färger och mönster, vilket hjälper till att dölja spill och spy-up. Nackdelarna: Dessa mattor är inte plyscha, så du måste använda ett tjockt underlag. Dessutom kan vissa bomullsmattor innehålla bekämpningsmedelsrester.
 • Naturens matta från Colin Campbell & Sons i Kanada erbjuder biologiskt nedbrytbara, 100% ullmattor och mattor. Istället för kemisk latex tillverkas dessa produkter med ett latexlim från en naturgummikälla. Stommen är gjord av jute, en naturlig fiber, och de sprutas inte med bekämpningsmedel. Endast vegetabiliska färgämnen används. (Www.naturescarpet.com)
 • Earth Weaves Bio-Floor ™ mattor är också 100% ull och biologiskt nedbrytbara. De är fria från färgämnen, bekämpningsmedel och fläckskydd, och är bakade med jute och naturlig latex. Företaget tillverkar också ullbaserad matta och mantel underklädsel och naturgummi-slitbanor som kan användas med någon matta. (Www.earthweave.com)
 • Matta plattor är ett annat alternativ. Även om de ofta är gjorda med syntetfibrer och kostar mer än vanlig matta, kan enskilda plattor enkelt bytas ut när de är slitna eller färgade, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ. Ett populärt varumärke av mattan är FLOR® av Interface. Deras 19, 7 kvadratmeter, låg-VOC-mattor, som kommer i en mängd olika roliga mönster, texturer och material, är ett bra alternativ om du bor i en lägenhet eftersom de lätt kan tas bort när du väljer att flytta.
 • FLOR®-plattor kan ordnas så att de ser ut som en vägg-till-mattan eller en mattan. FLOR®'s Shirt Stripe är ett färgstarkt randigt mönster som kan arrangeras i parkettstil. Modern Mix och Walking on Clouds är andra bra barnkammare alternativ. (Www.florcatalog.com). När du behöver byta ut gamla plattor eller om din baby växer in, betalar Interface för dig att skicka de gamla plattorna tillbaka till dem för återvinning.
 • Mattor av naturliga fibrer som jute, sisal, seagrass, kokos och hampa har blivit mycket populära. De ser bra ut, är hållbara och kostar mindre än ullmattan. Var noga med att kontrollera hur mattor görs, inklusive användning av bekämpningsmedel.
 • Bomullsarkmattor är ett annat alternativ. Minnesota-baserade Prairie Mattor (www.prairierugs.com) erbjuder mattor av återvunnet trasor av bomullssängar. Enligt företaget färgas mattorna med ett gödningsmedelbaserat färgämne och färgvattnet används sedan för att befrukta fälten runt anläggningen. Mattor behandlas inte med fläckavvisande medel.
 • Även om vissa användare säger att dessa mattor inte är så mjuka som andra alternativ, betyder tätare väven också att de kommer att hålla sig över tiden. De kommer i en mängd olika soliga färger, inklusive barnvänliga Seafoam, Pink och Desert.

Andra tips:

 • När du köper en tuftad matta eller matta, leta efter dem som är gjorda med jute eller natur-latexbakgrund och vegetabiliska färgämnen.
 • Om du använder en vanlig matta eller matta, överväg att lufta ut det på ett väl ventilerat område i minst en vecka innan det installeras. Om det är möjligt, fråga återförsäljaren att få det rullat in i lageret i minst en vecka innan det levereras.
 • Leta efter produkter med en grön etikett av Carpet and Rug Institute (www.carpet-rug.com). Det är ett frivilligt program. Tillverkare kan anmäla sig och deras produkter testas oberoende av VOC och andra utsläpp.

möbel

 • Spjälsängar, byråer, byte av bord och hyllor med laminerat trä, pressat trä, fiberfiberplatta med medelstorlek och spånskiva kan avge formaldehyd på grund av limet i produkterna. Undvik produkter gjorda med dessa material, leta efter formaldehydfria produkter eller hitta produkter gjorda med fenolformaldehyd, som kan ge mindre gas än andra typer.
 • Välja massiva träspjälsängar och möbler med låg-VOC-färger eller ytbehandlingar.
 • Överväg att köpa ommålat massivt trämöbler och sedan måla det i roliga färger med mjölkfärg, som är naturligt VOC-fri. Det gammaldags mjölkfärgföretaget (www.milkpaint.com) är en av de mest populära mjölkfärgstillverkarna.
 • Ett annat alternativ är att köpa ommålat massivt trämöbler och fläcka det själv med hjälp av en låg VOC-fläck som en från Livos-linjen (www.livos.us).
 • Om du inte använder en VOC-fri produkt eller är osäker, ta bort alla förpackningar och lufta produkten i några veckor i ett välventilerat, oupptagen område som en veranda, garage eller skur.

Även om du kan göra många andra saker för att göra din plantskola naturlig och kemisk fri, till exempel att välja organiskt sängkläder och madrasser, är det några av de enklare steg som du kan ta.

Obs! Produkter och tillverknings- och leveransmetoder kan ändras från tid till annan. Kontrollera alltid alltid med företaget innan du köper några produkter, även de som är märkta "giftfria", miljövänliga eller kemiska, för att bekräfta användningen av kemikalier.

Populära Inlägg

Läs Mer