Omtänksamma sätt att stödja en ny mamma som återvinner från en kejsarsnitt

Anonim

Att bli en mamma, speciellt för första gången, betyder en otrolig berg-och dalbana, oavsett hur barnet kommer. Att lägga till återhämtning från större bukoperation till blandningen innebär att speciellt stöd kan behövas för mamma som just födde med kejsarsnitt. Även om mamman redan har tidigare barn, när du lägger till stor operation för blandningen, har du en mamma som verkligen behöver hjälp. Här är några sätt att visa din omsorg och omsorg om en ny mamma som återhämtar sig från sin kejsare.

Järn

Oavsett födelsemedlet innebär blodförlust normalt en svårare återhämtning med mindre energi och långsammare läkning. En cesarean är stor bukoperation och resulterar vanligtvis i mer blodförlust än en vaginal födelse. Att få tillbaka dina järnaffärer kan kräva mer än bara fortsätta att ta din prenatal. En unik presentidé för en återställande mamma är en flaska av en produkt som Floradix, som är hög i biotillgänglig järn. Att laga upp en högproteinmjöl i en stekpanna är ett enkelt sätt att öka järninnehållet i maten, och varje ny mamma är tacksam för att ha en bra hemlagad måltid.

probiotika

Som förebyggande åtgärd ges antibiotika av IV under en kejsarsnitt. De flesta mödrar är inte ens medvetna om att de får antibiotika eftersom deras fokus ligger på deras baby. Påminner om en mamma som hon behöver för att fylla hennes "goda bakterier" efter en dos antibiotika kan hon hjälpa till att undvika vad som är en vanlig komplikation efter en kejsarsnitt: tröst. Thrush (jäst) kan göra hennes amning erfarenhet mer smärtsam och svår. Att ta ett probiotiskt tillskott kan hjälpa kroppens ekologi att återgå till det normala snabbare och hjälpa den nya mammen att undvika den extra frustrationen att hantera tröst.

Ärrstöd

För de första dagarna finner många mödrar att det är svårt att röra sig fritt och de kan hitta sig att göra "cesarean hunch" med rygg och axlar. Att bära ett bindemedel eller mage / ryggstöd av något slag kan vara till stor hjälp för att lindra något av det obehag. Att sticka en menstruationsplatta horisontellt till framsidan av underkläderna kan ge lite polstring och lättnad mot ärret när du flyttar eller håller din bebis.

Ett lyssnande öra

Inte alla kvinnor har negativa känslor kring sina cesareer. Men för dem som gör det kan det vara svårt att uttrycka dem fritt, eftersom det finns stort tryck för att bara "vara glad att du har en hälsosam baby". Mödrar som har haft kejsarsnitt Mår bra att de har en hälsosam bebis, men de kan också känna sig ledsna över hur deras barn kom fram. Ge henne en ny mors tidskrift eller följa upp med korta telefonsamtal ett par gånger i veckan är ett tankeväckande sätt att fortsätta kontrollera och se till att hon återhämtar sig bra.

Det finns många sätt att visa stöd och vård i de tidiga postpartumdagarna. Födelsens händelser och bli en ny mamma kan vara lika olika som de kvinnor som upplever dem. Om du lyssnar först på vad moderen själv uttrycker, kommer du inte att gå fel när du svarar på dessa behov. Du kan ringa eller maila innan du kommer över för att se till att du möter hennes behov.

Populära Inlägg

Läs Mer