Saker som den frittgående barnen vs barnsäkerhetsdebatten glömmer

Anonim

Nyligen har det varit en uppsjö av berättelser om barn som stoppades av poliser när de försökte spela på en park eller gå till en butik utan vuxen övervakning. Ett av de mest framträdande exemplen har varit en Maryland-familj vars historia gjorde nationella rubriker när Child Protective Services utredde föräldrarna för att låta sina barn i åldrarna 10 och 6 gå hem ensam från en närliggande park. Flera månader senare togs barnen upp igen av polisen för att vara i en park ensam. (Maryland lag mandat att ett barn måste vara minst 8 år att vara ensam i ett hus eller en bil och att ett barn måste vara minst 13 år gammal för att barnas ett annat barn.)

Denna berättelse, och andra gillar det, har avstått från uppvärmda debatter om vem - föräldrar eller regeringar - ska bestämma när barnen kan vara utan uppsikt och under vilka omständigheter. De har också uppmanat till ytterligare en omgång diskussion om för-och nackdelar med så kallad "free range" föräldraskap, vilket förespråkar att barnen är mer självförtroende och gör fler saker på egen hand mot "helikopter" föräldraskap, vilket är Föräldrars stil som är markerad av nära - ibland alltför nära tillsyn och engagemang.

Som ett barn av invandrare som hade litet val, men att få mig att stanna hemma ensam och övervaka en 3-årig yngre syskon från 8 års ålder, kan jag utan tvivel säga att det finns olika fördelar och nackdelar med att vara en ung latchkey barn och vara ansvarig för någon annan. Jag tror på många sätt att vi hade tur att inget hände när jag var ansvarig, särskilt eftersom jag helt enkelt var oerfaren att kunna hantera många möjliga utmaningar och nödsituationer som kunde ha inträffat. Och samtidigt som jag fick ansvaret fick jag växa upp snabbare och lära mig att ta hand om mig själv och någon annan, det fanns en hel del stress och ångest som gick utöver all denna självständighet, för att inte tala om det faktum att jag inte hade friheten att inte hela tiden tänka på säkerhet och bara njuta av att vara barn. I de många artiklarna jag har läst om sagan i denna Maryland-familj och andra som dem som förespråkar att låta barnen "utforska" obesvarade, finner jag att många viktiga punkter om problemet saknas från diskussionerna.

Några viktiga överväganden som måste beaktas i debatterna när barnen ska vara ensamma inkluderar:

  1. Debatten maskerar det verkliga hotet - att inte ha barn förberedda. Barn behöver veta hur man hanterar möjliga hot mot deras säkerhet, oavsett om de någonsin går ensam var som helst eller ej. Världen får inte fyllas med potentiella hot runt varje hörn, men det finns mycket verkliga faror, oavsett om det är från en främling eller bekant som betyder att de skadar dem. Risken för en olycka, som att glida på en våtväg när du korsar gatan eller är för nära skolbussens hjul när föraren inte kan se dig. eller en hemolycka. (För viktiga skolbusssäkerhetstips för barn, läs "Skolbusssäkerhet.") Vet ditt barn vad man ska göra när en bekant ber henne att "hålla hemligheter" från dig eller försöka komma för nära? Vad händer om en till synes ofarlig främling - säger en leende tonåring - närmar sig henne och kommer in i hennes "personliga utrymme"? Känner hon till myterna om barnsbrott, och gör du? Vet hon vad man ska göra för att förhindra kvävning och vad ska man göra om en yngre syskon kväv?
  2. Yngre barn har vanligtvis inte erfarenhet att fatta beslut i en nödsituation. Barnomsorg, barnpassare och föräldrar är - idealiskt - utbildade i HLR och andra akutmedicinska behandlingar. När föräldrar lämnar unga barn ensamma eller ansvarar för yngre syskon bör de se till att någon är i närheten och redo att gå in om det är en nödsituation.

  1. Vad händer om något hände med en yngre syskon medan det äldre barnet var ansvarig? Tänk på konsekvenserna. Avlägsnande av en främling kan vara sällsynt, men olyckor är inte. Olyckor kan hända även när vuxna är ansvariga, och vi vet alla att det kan vara svårt att alltid vara på utkik. Hur skulle ett barn känna sig om han känner sig ansvarig för att en yngre syskon blir skadad?
  2. För vissa familjer är lämnar barn utan vuxen ett val de anser vara det bästa alternativet för sin familj. Barnomsorg kan vara något de inte har råd med, eller de kan bestämma att det är säkrast för sina barn att vara ensamma hemma. Arbetsföräldrar behöver bättre barnomsorg alternativ på nationell nivå.
  3. Du vet inte vem som är nära ditt barn. Så mycket som främmande fara kan inte vara lika vanligt ett hot som den fara som någon av ditt barn vet, faktum är att du inte har någon aning om vilken typ av person som ska interagera med ditt barn. Helt vuxna vuxna har blivit lurade och övertygats för att göra någonting av snygga konstnärer eller skickliga lögnare. När barnen är i skolan har lärarna och personalen (idealiskt) blivit utsatta för att det inte finns några farliga rovdjur i närheten av ditt barn. men hur vet du vem som ska gå in i restaurangen eller på stadionbadet?

  1. Barn är bara det - barn. Säkerhetsexperter har utfört otaliga experiment där barn som lärdes av föräldrar att inte tala med främlingar villigt gick med personer som de inte visste under vissa omständigheter (när främlingen var en vänlig person som bad dem att hjälpa dem att hitta en förlorad valp, till exempel). Och även lanky tonåringar och unga vuxna kan lätt glömma eller bli distraherade när de korsar en gata och släpper vakt i vissa situationer. Unga barn kan inte förväntas matcha wits med någon som har för avsikt att lura dem eller alltid vara vakta och se till faror för deras yngre syskons säkerhet och välfärd.
  2. Vissa barn är mer redo och kan än andra. Barn är väldigt olika, och medan ett barn kan vara bra att vara fokuserad och vaksam hela tiden i en viss ålder, kan ett annat barn av samma ålder glömma eller bli lätt distraherad. När ett barn kan känna sig energiskt genom att ha ansvaret att vara ensam eller att ta hand om syskon kan en annan känna överväldigande stress men göra det för att göra sina föräldrar lyckliga. Innan du bestämmer vad som är bäst för ditt barn, mäter du verkligen hur ditt barn känner vid denna tidpunkt och vad han verkligen vill ha.

  1. Barnskyddslagar finns där för att försöka hjälpa alla barn och är särskilt nödvändiga för barn vars föräldrar kanske inte vet var deras barn är eller vad de gör. Medan många föräldrar som förespråkar för avkoppling av regler om när barn kan och inte kan vara ensamma utan vuxenövervakning, kan vara förlovade, ansvariga föräldrar som vet var deras barn är hela tiden, det är tyvärr inte fallet för varje förälder där ute. Hur slår vi ut vilka föräldrar som är engagerade och omtänksamma och vilka är de som är försumliga? Har vi olika regler för olika typer av föräldrar, och vem bestämmer vilken som är vilken?
  2. Lagar varierar från stat till stat, och ibland från ett län till ett annat. Några, som Maryland, har ålderskrav som anger när barnen kan vara ensamma eller ansvariga. Andra stater är inte lika tydliga. Denna brist på enhetlighet betonar hur svårt det är att tillämpa en politik för alla och gör det svårt för föräldrar som försöker göra vad de tycker är bäst för sin familj.

  1. Det finns många sätt att uppmuntra oberoende och modenhet. Att låta barn gå i skolan eller lekplatsen ensam eller använda ett offentligt badrum i sig är inte det enda sättet att uppmuntra oberoende. Att ha dem ansvariga för fler hushållsarbeten och ha mer ansvar hemma (se till att ditt husdjurs mat- och vattenskålar är fulla eller hjälper dig att planera menyer som bygger hälsosam matvanor för hela familjen) är också bra sätt att uppmuntra oberoende och ansvarstagande.

Den nedersta raden: Om du bestämmer dig för att dina barn är redo att gå ensamma, kontrollera lagarna i ditt tillstånd och var noga med att få dem förberedda - och gå regelbundet över säkerhetsreglerna med dem från tid till annan. Och om du eller dina barn vill vänta, ge det lite tid. Det är inte "helikoptrar" om ditt barn eller du vill vänta tills han är i gymnasiet innan han tar itu med barnpassning. Oberoende och säkerhet är båda viktiga, och barnen kommer snart att växa - alltför snart.

Populära Inlägg

Läs Mer