Tonåringar och garvning

Anonim

Solariumindustrin fortsätter att locka tonåringar och trivs trots hudcancervarningar. Eftersom garvning salonger kan hittas på nästan överallt, uppfattar tonåringar dem att vara säkra. Varför skulle garvning salonger vara öppna om de inte var säkra?

Tyvärr kunde de inte vara mer fel. Det är upp till föräldrar att utbilda tonåringar om farorna med garvning och reglera sina besök på salonger. Faktum är att många stater kräver föräldrars tillåtelse för en tonåring att sola på en salong.

Varför din tonåring borde inte sola

Oavsett om det är gjort i solen i din trädgård eller i en salong är garvning osäker och konsekvenserna kan vara potentiellt livshotande. Hudkreft bland ungdomar stiger, eftersom så många ungdomar garvas.

Mer än 1 miljon människor kommer att diagnostiseras med hudcancer i år. Ännu mer alarmerande är att melanom, en aggressiv, potentiellt dödlig typ av hudcancer, har ökat hos ungdomar - det är nu den vanligaste typen av cancer diagnostiserad hos unga vuxna i åldrarna 25-29. Många tonåringar vet inte att de riskerar att utveckla hudcancer genom solning. De tycker ofta att det är en "gammal persons" sjukdom. Det här är helt enkelt inte sant.

Prata med din tonåring om de fulla tanningseffekterna

Diskutera med din tonåring farorna med garvning och eventuella konsekvenser av det. Förutom hudcancer, är förtida åldrande av huden (rynkor, linjer och sagging) ett visst resultat av garvning. Med tonåringar krävs det ibland att de kosmetiska och estetiska konsekvenserna först förstår innan de blir oroade för hälsoriskerna för garvning. Några andra punkter du kanske vill diskutera med din tonåring är:

  • Hudcancer Symptom
  • 5 sätt att förebygga hudcancer

Uppmuntra alternativa garvningsalternativ

Sunless garvning produkter är ett effektivt och säkert alternativ till traditionella sola och solarium. Marknadsförs som självkrämen krämer, lotioner, sprayer och dimmor, ger dessa produkter en solskön glöd utan risken för att utveckla hudcancer. Dessa produkter regleras av FDA och är säkra, när de används enligt anvisningarna. Å andra sidan är garvningspiller inte godkända av FDA och anses vara osäkra. De innehåller en ingrediens som heter canthaxanthin, vilket kan orsaka farliga biverkningar.

Sunless garvningsprodukter har utvecklats sedan deras uppfattning och kommer sannolikt inte att vända huden orange med normal användning. Överdriven användning av dessa självständiga produkter kan orsaka att huden har en orange nyans. Det här är tillfälligt och kommer att blekna när produkten släpper ut genom att bada. Din tonåring kan hävda att hon kommer att bli orange om hon använder dessa produkter i motsats till en solarium, men står fast. Det är överdriven användning av dessa produkter som orsakar orange ton.

Bronzers är också ett utmärkt garvning alternativ som inte kommer att vända huden orange. Säljs på någon drogaffär eller kosmetisk räknare, bronsar lägger till ett ögonblick med solskyddat utseende på några sekunder. Du kan kontrollera hur brons du vill ha din hud genom att välja olika toner. Tvätta bara med din vanliga ansiktsrengöring för att ta bort - det är så enkelt som det. Bronzers är en måste-make-up väska för många kändisar och modeller. Dessutom, om din hud är lite apelsinhued från att använda en annan sollös garvning, kommer en bronzer att maskera om den är perfekt.

Var en rollmodell för solsäkerhet

Det är viktigt att öva vad du predikar. Din tonåring kommer sannolikt att följa solskyddspraxis om du gör det. Det betyder att du bär solskydd när du går utomhus, undviker solen under höga tider under dagen och bär även skyddskläder medan du är i solen. Medan vi inte helt skulle undvika att gå ut i solen, kan vi vara kloka över det när vi gör det. Mer om att vara solkunnig:

  • Vanliga solskyddsmedel
  • Hur man applicerar solskyddsmedel
  • Hur man väljer rätt solskyddsmedel för dig hud
  • Behöver du solskyddsmedel för dina läppar?

Populära Inlägg

Läs Mer