Tonårsflickor är mer utsatta för substansmissbruk

Anonim

Om du är förälder till en tonårsflicka tror du förmodligen att det är mycket mindre troligt för ditt barn att bli involverad i droger och alkohol än hennes manliga motsvarigheter helt enkelt för att pojkar är mer benägna att komma i trubbel än tjejer. Problemet är att forskning inte stöder detta begrepp.

Enligt forskarna har tonårsflickor en särskild sårbarhet för att utveckla alkohol- och narkotikaproblem på grund av deras större känslighet för ömsesidigt tryck, och tonårspigarna är mer benägna att ha samverkande psykiska störningar om de utvecklar missbruksproblem.

Flickor är mer troliga att självmedicinera

Ingen förälder vill tro att deras barn kommer att vända sig till missbruk, och många tror att det inte kommer att hända med barnet. Tyvärr berättar statistiken en annan historia.

Forskning från partnerskapet för ett drogfritt Amerika (nu partnerskapet på DrugFree.org) visade att tonårsflickor var mer utsatta för missbruksproblem, förmodligen för att de är mer benägna att använda alkohol och droger för att självmedisera att pojkar är.

Flickor Se "Fördelar" med narkotikamissbruk

Enligt partnerskapsundersökningen visar ungdomsflickor, mer än pojkar, de potentiella fördelarna med att använda droger och alkohol. De tror att droger kan hjälpa dem att hantera sina problem, enligt 2009 Partnership Attitude Tracking Study (PATS).

Några av resultaten från studien om tonårsflickor inkluderade:

 • 68% av tjejerna sa att "med hjälp av droger hjälper barnen att hantera problem hemma" (upp från 61% 2008).
 • 53% sa droger hjälpte tonåringar glömma sina problem (upp från 48% 2008).
 • 59% av tonårsflickorna rapporterade med alkohol (upp från 53% 2008).
 • Användningen av marijuana ökade 29% från 2008 till 2009.

Mer oroande, PATS-studien visade att tjejernas inställning till olagliga droger förändras. Endast 77% av tonårsflickorna tror att Ecstasy kan vara beroendeframkallande (ner från 82% 2008) och endast 33% av tjejerna sa att de "inte vill hänga narkotikamissbrukare".

Flickor är mer mottagliga för vänners dricka

Många studier har funnit att tonåringar som har vänner som dricker är mer benägna att dricka sig, men detta inflytande kan vara särskilt starkt för tjejer, en Virginia Commonwealth University studie av 4 700 tvillingar har funnit. Manliga och kvinnliga tonåringar som har motsatta könsvänner som dricker, är ännu mer benägna att dricka.

Forskarna undersökte en tvillingstudie av beteendets utveckling och hälsoriskfaktorer från Finland för att analysera sambandet mellan vänskapskaraktäristika och alkoholanvändning.

Miljökryck en nyckelfaktor

"Våra resultat tyder på att tjejer kan vara mer mottagliga för sina vänner att dricka", säger lead author Danielle Dick i ett pressmeddelande "och att att ha motsatta könsfamiljer som dricker också är förknippade med ökat dricksvatten för båda könen. genetiskt baserade analyser tyder på att korrelationen mellan tonåring och / eller vändryck till stor del hänför sig till delade miljöeffekter över könen.

"Detta tyder på att associeringen mellan en tonårs alkoholanvändning och hans eller hennes kamrater inte bara är en återspegling av genetiska influenser på ungdomens egen alkoholanvändning som gör att de kan välja drickeramrater."

Flickor är mer troliga att ha samstörande störningar

En substansmissbruk och mentalhälsovårdsstudier har funnit att tjejer i åldrarna 12-17 är mer benägna att starta behandling av missbruk vid tidigare ålder, mer sannolikt att de uppvisar en medfödd sjukdom och mer sannolikt att rapportera alkohol eller inhalationsmedel som deras primära substans av missbruk, än pojkar av samma ålder.

SAMHSA-rapporten avslöjade också:

 • 23 procent av tjejerna hade sammanträffande störningar, jämfört med 18 procent av pojkarna.
 • Marijuana var den primära drogen av missbruk för 72 procent av pojkarna, men endast 51 procent av flickorna.
 • Alkohol var det primära läkemedlet för 23 procent av tjejerna och 16 procent av pojkarna.
 • Kokain, opiater och andra droger stod för 14 procent av intag för flickor och 8 procent för pojkar.
 • Flickor var mer troliga än pojkar att gå in i behandling före 16 års ålder för alkohol (44 procent mot 30 procent av män) och för marijuana (47 procent mot 39 procent).
 • Pojkar var mer benägna att gå in i behandling via straffrättssystemet - 55 procent jämfört med 39 av tjejerna.
 • Behandlingsmottagningar som hänvisats av en individ, till exempel en familjemedlem, var vanligare för tjejer (21 procent) än pojkar (16 procent).

Vad föräldrar kan göra

För att försöka hålla dina barn, särskilt tjejer, borta från missbruk, föreslår forskare att du uppmärksammar dina döders stämningar och psykiska hälsan när du tar itu med sina bekymmer och stress. Om föräldrar misstänker att deras tonåringar experimenterar med droger, bör de vidta omedelbara åtgärder, sa forskare.

Föräldrar måste också vara medvetna om sina barns vänner, liksom hur de spenderar sin tid tillsammans. "Denna medvetenhet, " sade Dick, "är särskilt viktig för tjejer, och när vänskapsgruppen består av medlemmar av det motsatta könet."

Föräldrar måste också vara medvetna om att tonårsflickor är mer benägna att använda alkohol och droger för att öka sitt självförtroende, minska spänningar och klara av problem, så att dessa behov måste hanteras av andra mer sunda medel.

Populära Inlägg

Läs Mer