Undervisa din mellanpojke Hur man rakar

Anonim

Om din son redan frågar om rakning är det dags att tänka på hur du förbereder honom för milstolpen. Rakning är en stor sak för många pojkar och de ser fram emot det, även om de måste vänta ett tag för puberteten att komma ikapp med dem. De flesta pojkar kommer inte att utveckla ansiktshår förrän de är bra in i puberteten (vanligtvis runt 14 års ålder), medan andra kanske behöver börja raka under senare år. Hur som helst, varva dig med några praktiska rakningstips för att hjälpa ditt barn att lära sig att göra det på rätt sätt, och så att han vet hur man rakar säkert medan han övar bra hygien.

Välj en Quality Razor

Det finns egentligen bara två val här, el- eller bladskärmaskiner. Elektriska rakhyvlar kan vara mer förlåtande, eftersom ditt barn kommer att vara mindre benägna att skära sig. De är också praktiska eftersom du inte behöver använda rakkräm eller förbereda ansiktet för rakning. Nackdelen är att elektriska rakhyvlar kan vara dyra och de ger dig inte alltid närmaste rakning. Blade razors brukar få en närmare rakning, men det kanske inte är en stor sak för ditt barn just ännu.

Förbered ansiktet

Om ditt barn väljer att använda en rakhyvel måste han förbereda sitt ansikte före rakning. Han behöver våta ansiktet och sedan applicera rakkräm innan han försöker raka. Rabe aldrig ett ansikte som inte har prepped, eftersom det kan orsaka skärningar och hudirritation. Att hitta rätt kräm kan vara svårt, eftersom din tween kan hantera akne, fet hud eller andra hudproblem. Du kan behöva prova några alternativ innan du hittar en som fungerar bra för ditt barns hudtyp.

Perfekt tekniken

Vid rakning är korta mjuka strokar bäst. Rakgen ska glida över huden. Uppmuntra din tween att raka i riktning mot hårväxten, för att förhindra nicks och skär. När han är mer självsäker med rakhyveln, kan han raka mot hårväxten för en närmare rakning. Var noga med att ditt barn sköljer rakhyveln efter varje stroke, för att hålla den ren och förhindra nicks. Efter barbering ska ditt barn klara sin hud torr med en ren mjuk handduk. Gnugga ansiktet är ett nej-nr. Gentle pats är bäst. Låt huden andas lite innan du använder efterhäftning.

Gå lätt på efter rakning

Det är bra att använda aftershave eller lotion, men ung hud kan vara väldigt känslig. Försök att hitta en aftershave som är alkoholfri och gjord för känslig hud. En efterskärning som är tung på doften kan irritera ditt barns hud, var därför försiktig när du väljer.

Rengör bladet

Om ditt barn väljer en knivskarv, var noga med att han sköljer sitt blad efter användning och torkar det med en handduk. Engångsbladen ska kastas bort efter fjärde eller femte användningen, för att undvika snitt eller nicks i huden.

Dela inte Razors

En lista med rakningstips skulle inte vara komplett utan denna varning: Dela aldrig Razors med andra! Att dela rakhyvel med andra kan leda till olika problem, inklusive infektion.

Gå inte överbord

Din son behöver nog inte raka varje dag, åtminstone ett tag. En gång i veckan kan vara allt som behövs. Uppmuntra honom att raka endast vid behov, för att undvika onödigt irriterande huden.

Populära Inlägg

Läs Mer