Undervisning småbarn att sova ensam

Anonim

Att inte få tillräckligt med sömn kan leda till en mängd andra problem med småbarn som tantrums, meltdowns, crankiness och en oenig upplevelse. Sömn är viktig för att underlätta livet för hela familjen. När det gäller att skapa goda sömnsvanor med ditt barn, börjar de tidigare föräldrarna, desto bättre.

Vissa föräldrar inser inte att de vanor som de tillåter eller till och med uppmuntrar kan leda till sömnproblem. När dessa problem har utvecklats kan det vara svårt att göra ändringar, men det är inte omöjligt och det är verkligen värt ansträngningen. Det blir lättare för barnet och föräldrarna om grundregler och rutiner runt sömnen ställs in för att undvika problem senare.

Toddler Sleep Associations

En sömnförening är något som ett barn eller barn ansluter till att sova. Det kan vara ett föremål som en napp, filt eller stoppat djur. Eller det kan vara en handling som att rocka, omvårdnad eller sova med ditt barn. Barn börjar starta sömnföreningar väldigt tidigt i livet. Om ett barn används för att somna ihop med en flaska eller vara rockad att sova, kommer han att göra den föreningen varje gång det går sakta.

Vissa sömnföreningar är hälsosamma och kritiska för att du ska kunna skapa en sömnrutin så att ditt barns sinne och kropp är redo för sömn. Föräldrar kan ge sina barn ett varmt bad, borsta tänder, läsa en historia tillsammans, vrid lamporna låga, sjung sånger, eller gör vad som helst för att indikera att sängtid närmar sig.

Andra sömnföreningar kan skapa problem. Om en litet barn måste ha en flaska mjölk somna kan det tyckas bra först. Men senare blir det ohälsosamt på grund av att främja hålrum eller vara en källa till extra kalorier som ditt barn inte behöver verkligen.

Eller att sova i ditt barns rum kan ha verkade som ditt enda alternativ för att få ditt barn till sängs, men det betyder förmodligen att du inte får en god natts sömn.

Föräldrar bör alltid överväga huruvida en sömnförening har negativ inverkan på sitt barns sömn, sömnen eller en annan familjemedlem eller vårdgivare.

Problem med co-sovande

Co-sovande (även känd som familjen sängen) är en hett debatterad fråga som kan sträcka sig över linjen mellan friska och ohälsosamma sömnsvanor och föreningar. Många föräldraexperter säger att när man är klar är co-sovande helt säker och hälsosam. Andra hävdar att vanan

Men även om du sover tillsammans i en säker miljö kan det inte vara det bästa valet för alla inblandade. Du eller din partner kan hitta dina sömnsvanor störda av ditt barn så att du inte får tillräckligt med sömn. Barnet kan också lida.

Med sovande lägger barnet effektivt ett vuxen sova / vakna schema. Genom att gå och lägga sig senare och vakna på samma sätt som du, kommer ditt barn oundvikligen att berövas 13 timmars sömn per natt som många småbarn behöver.

Som ett resultat kan barnet kompensera för förlusten genom att somna i bilen, vid måltider eller varhelst det finns möjlighet för en tupplur.

Hur länge borde en småbarnsnap?

Fixing Negative Sleep Associations

Att fixa ett barns sömnproblem är inte lätt, men det är inte omöjligt. När du är löst kommer din barn att bli en bra sovare, och alla i familjen blir bättre vilade. Innan du börjar, se till att alla vårdgivare i hemmet är på samma sida om ditt barns sömnsituation.

Du måste då ändra din uppfattning om vem som har ansvaret för denna situation. Småbarnsföräldrarna fastnar ofta i den här fällan, speciellt om en förälder plötsligt "ger in" till ett barns tantrum eller uthålliga missförhållanden.

Även om det kan tyckas omöjligt att styra småbarn ibland är det förälderns jobb att ställa in och behålla gränser runt sömnrutiner och scheman. Föräldrar misslyckas barnen när de tillåter dem att göra vad de vill ha bara för att de är högre, gråta eller är envisa.

Att fixa negativa sömnföreningar:

  • Gör en plan och implementera den konsekvent.
  • Ställ in en sömnrutin som så småningom blir vana.
  • Håll ljusen låg och rösta när du närmar dig sömn.
  • Låt din barn välja en bok, pyjamas och ett fylld djur som en del av rutinen.

Att låta barn göra val vid sänggåendet, inklusive vad man ska bära och vilka ritualer som ska följa, hjälper dem att känna sig som om de har mer kontroll över situationen.

Hur man gör ett rutinmönster för bedtime

Få ett barn att sova ensam

Om ett litet barn kämpar för att sova på egen hand, berätta för honom att han behöver stanna i sängen och sova. Var fast. När en förälder har förväntat sig är det dags att säga godnatt och lämna rummet. Det finns några tips som kan hjälpa till.

Kommunicera effektivt

Om ett litet barn verkar osäkert eller gråter när du lämnar, berättar honom om att du bara är i hallen men att han måste stanna i sängen. Om din pjokk går ur sängen måste du ta honom och lägga honom fysiskt i sängen. Gör detta utan att prata, argumentera eller göra en stor produktion ut ur det.

Din toddler kommer att höra din ton snarare än dina ord, så undvik att höja tonhöjden eller tala snabbare. Håll tonen lugnande och försök inte spänna ditt ansikte eller hållning.

Du kanske kan sätta honom tillbaka i sängen och lämna rummet och han kommer att få poängen att det är dags att sova och du menar affärer. En pjokk kan dock testa dig. Fortsätt ta honom tillbaka, om och om igen, tills han stannar kvar.

Var lugn men ihållande

Om din pjokk följer dig ur rummet omedelbart istället för att vänta tills du har lämnat för att komma ur sängen, försök att sitta på golvet eller sitta i en stol i rummet. Var nära bädden för att fysiskt försäkra honom om din närvaro och så att du enkelt kan placera honom tillbaka utan att du överdriver dig själv.

Men kom inte i sängen eller låt honom sitta i knäet eller vara ute av sängen. Du bör också bara berätta för honom en gång att du ska sitta där och att han måste stanna i sängen.

Vänta inte mer - bara vänta ut honom. Gå inte somna på golvet bredvid sängen eller gå in i sängen, oavsett hur frestande det kan vara. När han sover, lämna rummet.

När du lär barnen att sova på egen hand kommer den första veckan att vara det svåraste. Men om det görs konsekvent bör det inte ta mer än två till tre veckor för den nya sömnvanen att bli etablerad.

Hantera gråt

Småbarnsstadiet är fullt av känslor. Vissa dagar är en bergskustresa med alla extremiteter av känslomässigt svar som en barn kan ha. Många av dessa svar är inte rimliga eller motiverade, men de är inte alla grundlösa. Dessa känslor är mycket riktiga för ett barn. Som förälder är det viktigt att lära dina barn hur man klarar av tuffa emotionella situationer och kommer ut på andra sidan bättre för det.

När du försöker bryta en ohälsosam sömnförening kan ditt barn gråta, men det gör ingen skada så länge du är närvarande, aktiv och lyhörd. Det kanske inte mår bra, men för ett barn talar handlingar högre än ord. Din närvaro i närheten när han sover är responsiv.

Förstärka detta genom att berätta för ditt barn varje kväll att du bara är i hallen. Det kommer att förstärkas även om du måste sitta med honom i några veckor tills han förstår och är säker på att du menar vad du säger. Han är säker i sitt rum och djupt ner vet du det här. Om han gråter förändras det faktum inte. Din toddler är fortfarande säker i sitt rum och du är fortfarande i närheten.

Hur man hanterar Bedtime Meltdowns

Ett ord från Verywell

Du hjälper ditt barn att klara den svåra uppgiften att bli mer självständig och lära sig att sova på egen hand. Var noga med att ta stunder under dagen för att prata om det med honom.

Erbjuder ditt barn massor av dagdrinkar och kärlek. Berätta för honom hur stolt du är av honom varje gång han tar ett steg mot att sova på egen hand. Lägg märke till hans framsteg och var noga med att ta sig tid att lyssna när han uttrycker stolthet i sig själv. Vissa småbarn är förvånade när de utför saker som de trodde var för svåra i början.

Skapa ett effektivt belöningssystem för barn

Populära Inlägg

Läs Mer