Undervisa en förskolebarn för att sluta träffa

Anonim

Det finns så många saker i livet som är ur en förskolebarns kontroll - när de går i skolan, när de lägger sig, vad de äter - att de lätt kan bli frustrerade.

När ett barn blir äldre och mognar, kan de utveckla ett ordförråd som hjälper dem att uttrycka genom ord hur de känner. Däremot kan du ofta se inte så fantastiskt, aggressiva beteenden som bett och en ökning av temperaturslam.

Ett annat populärt sätt för små barn att uttrycka sina känslor är att träffa. Medan det är vanligt för barn i åldersgruppen 3 till 5, är det inte på något sätt möjligt att träffa och ju tidigare din lilla lär sig att ju bättre de kommer att vara.

Hur man svarar när en förskolebarn träffar andra

  • Även om det finns många långsiktiga lösningar för att få ett barn att sluta träffa, är det viktigt att du svarar på lämpligt sätt om du fångar henne i händelsen att slå någon annan eller om hon träffar dig. Säg "Nej! Vi slår inte!" i en fast, lugn röst.
  • Dra henne åt sidan och prata om vad som just hände. Påpeka att hon skadade det andra barnet som berörs och hon skulle inte gilla det om någon slog henne. Även om det andra barnet gjorde något för att provocera din lilla, låt henne veta att hennes beteende inte är acceptabelt. Discipline henne, om det använder en timeout eller någon annan metod. Slå inte ditt barn tillbaka eftersom detta skickar ett blandat meddelande.

Försök hitta roten till problemet

  • För många små barn är brist på lämplig ordförråd den främsta orsaken till att de träffade. Oavsett om en lekfullt har lekat leksak från sina händer eller mamma, ger dem inte det mellanmål de vill ha, snarare än att försöka hitta de rätta orden för att uttrycka hur de känner, det är mycket lättare att helt enkelt använda sina händer.
  • För andra barn kan det finnas andra faktorer på jobbet. Har barnet någon stress som händer i hennes liv och vet att för små barn kan stress komma i många former, inklusive en ny syskons födelse eller flyttning till ett nytt hem? När ett barn inte känner sig kontroll över sitt liv, är de mer benägna att agera och uppträda aggressivt.
  • Om ditt barn träffar ständigt, kanske du också vill överväga om det här är ett beteende hon engagerar sig i kring samma personer. Inte så att de andra barnen har fel, men om hon ständigt slår på sina två äldre kusiner, kan det vara att de barnen agerar på ett sätt som orsakar ditt barns stress. Försök att vara en avslappnad observatör eller om det händer i skolan eller daghemet, ta hjälp av läraren eller leverantören.

Arbeta med grundläggande problemlösningsfärdigheter

  • Den stora lektionen du vill att ditt barn ska lära sig är att fysiskt våld aldrig är acceptabelt i någon form. Säkert att säga ditt barn "nej" när de träffar någon är viktigt, men du måste också berätta för dem vad de borde göra istället för att använda sina händer.
  • Detta kan vara knepigt med ett ungt barn som fortfarande är mycket impulsivt, men det kan göras. Nästa gång du rollspelar med förskolan - hus, skola, doktor mm - kommer du upp med några utlösningsscenarier som vanligtvis får henne att träffa. Om hon rör sig för att slå dig, stanna henne och fråga henne vad hon kan göra istället. Hjälp henne att arbeta genom frågan, ge henne hjälp och idéer om vad hennes nästa steg ska vara.

Lär din förskolebarn att använda ord i stället för nävar

  • Om din förskolebarn kan uttrycka sig muntligt, kan hon vara mindre benägen att fysiskt utträda. Så börja bygga hennes ordförråd.
  • När hon blir arg på sin bror för att ta en bok ur händerna, lär hon att säga, "Det gör mig arg!" När hon är upprörd för att hon måste sluta spela och ta en tupplur, är det ok för henne att uttrycka, "Det gör mig ledsen!"
  • Genom att ge namnen på de känslor som ditt barn känner, hjälper du att validera dem. Och genom att ge sina ord låter hon henne uttrycka sig på ett positivt, hälsosamt och fredligt sätt.

Populära Inlägg

Läs Mer