Undervisning Kids Good Table Manners

Anonim

Oavsett om du äter hemma, äter ute eller äter middag med vänner, är goda bordredningar för barn en viktig del av varje måltid. När du undervisar ditt barns goda bordsätt ger du dem viktiga verktyg för social interaktion som kommer att tjäna dem för resten av livet. Dessutom lägger du grunden till god etikett vid middagsbordet att dina barn kommer att bli trevliga middagskamrater för familjen måltider under de närmaste åren.

Basic Table Manners att lära dina barn

1. Kom till bordet med händerna och ansiktet rent. Lär dina barn alltid att tvätta sig före middagen, säger Patricia Rossi, författare till Everyday Etiquette. Det här visar inte bara respekten för den person som lagade måltiden och andra vid middagsbordet, men det är också en viktig hälsosam vana.

2. Fråga alltid om det finns något du kan göra. Oavsett om du är hemma eller någon annans hus, fråga alltid den vuxna om du kan hjälpa till med att göra dig redo för middag.

3. Om du ställer in bordet, kom ihåg BMW. Barn som är gamla nog att hjälpa bordet kan komma ihåg var saker går med den här enkla regeln: BMW. Bröd och mjölk gå till vänster och vatten till höger. De kan också komma ihåg var silvervaran går med antalet bokstäver i orden "vänster" och "höger", säger Rossi. Gaffeln går till vänster och har fyra bokstäver. Kniven går till höger och har fem bokstäver.

4. Titta på värden för att se när du ska expandera din servett. Om hon lägger hennes servett på knäet, så är det en signal för dig att sätta din servett på din.

5. Vänta tills alla serveras innan du äter. Berätta för ditt barn att aldrig börja äta tills alla sitter och serveras.

6. Tjock aldrig med din mun öppen. Tugga med din mun stängd och inte prata när din mun är full är två kardinala regler för bra bordsmetoder.

7. Stoppa aldrig munen. Lär ditt barn att ta små bett och aldrig varg hans mat.

8. Avbryt inte när någon annan pratar. På middagsbordet övar du att ditt barn väntar på sin tur att prata när man pratar om sin dag eller ett annat ämne. Få barnen till vana att prata om nyheter, deras vänner, hur skolan var och andra intressanta ämnen.

9. Nå aldrig för att få något. Påminn ditt barn om att aldrig nå över bordet för att få salt eller något annat han behöver. Få henne till vana att be bordsmän passera något han behöver.

10. Lägg servetten på stolen, inte bordet. Lär ditt barn alltid att sätta hennes servett på hennes stol om hon behöver använda toaletten. Det borde aldrig gå på hennes tallrik eller bordet.

11. Tryck alltid på stolen när den är klar. När han stiger upp från bordet, ska han trycka stolen tillbaka mot bordet.

12. Ta alltid upp din tallrik och säg tack. Det här är en viktig vana att få ditt barn till hemma, för om det blir en del av hans rutin, kommer han mer sannolikt att göra det när han är gäst i någon annans hem. Om du är på en restaurang, lär ditt barn att göra ögonkontakt med servitören och säg "tack." "Vi uppmuntrar våra barn att beställa för sig själva och säga tack", säger Rossi. "Om de inte gör det, de får inte efterrätt. "

Goda bordsmetoder, som goda sätt i allmänhet, kommer att uppskattas av personer som kommer i kontakt med ditt barn. Lär henne att när hon visar respekt för andra kommer hon att få stora saker i gengäld.

Populära Inlägg

Läs Mer