Pratar med en barnläkare om immuniseringar under graviditeten

Anonim

Om du är gravid och tror att du inte har någon anledning att besöka barnläkare tills ditt barn är i dina armar, kanske du vill ompröva. I själva verket rekommenderar American Academy of Pediatrics (AAP) förväntade föräldrar och familjer att planera sitt första barnbesök under graviditeten, som ett tillfälle att börja samtalet om immuniseringar och ta itu med andra vanliga problem.

Varför planera ett prenatal besök till barnläkaren?

Det finns mycket att vinna på att göra ett besök innan ditt barn kommer. Det gör att du kan koncentrera dig helt på frågor och oro, utan att fysiskt ta hand om en nyfödd. Ett prenatal möte gör det också möjligt för barnläkaren att få en bättre bild av hela familjen, inklusive medicinsk historia, mental hälsa, livsstilsinformation och eventuella högriskkomplikationer eller medicinska tillstånd som kan behöva mer hjälp.

Medan någon förväntar sig att ett barn ska planera ett prenatalt barnläkarebesök, säger AAP att de kan vara speciellt användbara för att:

 • Familjer som upplever en graviditet för första gången
 • Nya patienter i praktiken
 • Singelföräldrar
 • Familjer med högrisk graviditeter, graviditetskomplikationer eller flera graviditeter
 • Familjer som tidigare har haft perinatal död
 • Familjer som adopterar ett barn eller barn

Detta första besök grundar sig på ett långt förhållande mellan barnläkaren och din familj för att skapa förtroende och ta itu med eventuella problem som kan uppstå i barnets liv eller ditt eget.

William J. Steinbach, MD, professor i barnläkare och molekylär genetik och mikrobiologi och chefen för infektionssjukdomar vid Duke University, stöder också att möta ditt barns barnläkare innan barnet är född för att bekanta sig tidigt i det professionella förhållandet. Som en far till tre barn själv vet doktor Steinbach att föräldraskap kan vara svårt och till och med barnläkare som han behöver ett stödnätverk etablerat tidigt i ett barns liv.

"Det finns ingen bruksanvisning och gott om försök och fel", säger han. Lyckligtvis kan en bra barnläkare hjälpa under de tuffa tiderna.

Hur man pratar om vacciner

En av de vanligaste problemen kan vara din plan för att immunisera ditt barn. Ett prenatalt barnläkare besök ger dig tid att ställa frågor du har och få en expertutlåtande om immuniseringar ditt barn kan behöva och politiken ska veta.

Även om det finns många problem som kan uppstå när de blir förälder, säger Dr. Steinbach när det gäller vacciner, trycket är avstängt. Han säger att välja att få ditt barn vaccinerat är ett av de enklaste besluten att göra som förälder, tack vare en välunderbyggd forskning som bevisar både säkerhet och effektivitet.

"Det bästa är att få ditt barn vaccinerat är förmodligen det enklaste att göra som förälder", säger Dr. Steinbach. "Varje vaccin går igenom extraordinära test, ännu mer än FDA-godkända droger. Det finns lag av forskare och läkare som granskar all data i detalj från flera studier och kliniska prövningar innan ett vaccin är godkänt för användning. Förväntande föräldrar har mycket att tänka på, men huruvida man kan undvika potentiellt dödliga sjukdomar i sitt barn är inte en av dem. Valet är mycket enkelt och otaliga experter har redan definierat de bästa metoderna. "

Dr Steinbach säger att medan du kan och definitivt bör diskutera eventuella problem du har om vacciner med ditt barns barnläkare kan du också vara säker på att alla barnläkare följer ett vanligt immuniseringsschema för spädbarn som är inställda att leverera det säkraste vaccinet vid rätt tidpunkt för optimal skydd. Medan föräldrar kanske har hört talas om föräldraskap "trender" som att skilja ut vacciner, uppmanar Dr. Steinbach föräldrar att prata med barnläkare om varför det rekommenderade vaccinplanet är så viktigt.

"Vaccinschemat är definierat för att optimera immunologiskt svar, så avståndet skadar bara ditt barn genom att fördröja skyddet som behövs för ett ungt barn", säger han. "Precis som det finns nationella riktlinjer för att få ett mammogram eller en koloskopi, riktlinjer som grundar sig på noggrann studie och de bästa medicinska åsikterna, är vaccinerna åtskilda på sättet att de är av vetenskaplig anledning för att maximera nytta för ditt barn."

Det kan också vara bra att komma ihåg att det bara finns ett vaccin som nyfödda barn får, så du behöver inte vara överväldigad och tänker på "alla" vaccinerna som din baby behöver. Det enda vaccinet ditt barn kommer att få i det nyfödda skedet är hepatit B-vaccinet, vilket ofta ges innan barnet går hem från sjukhuset eller av barnläkaren. Inga andra vacciner ges till din baby når två månader.

Prenatal pediatrician besök kan också vara en utmärkt möjlighet för dig och andra personer som kommer att vara involverade i ditt barns vård för att se till att de är aktuella på dina egna vacciner. Enligt gällande rekommendationer bör alla gravida kvinnor och vårdgivare få influensa (influensa) immunisering, liksom Tdap-vaccinet, vilket förhindrar kuslig hosta.

Hur man förbereder sig på en prenatal barnläkare

Prenatal pediatrisk besök är en tid för dig att ställa frågor och prata om immuniseringar, men det är också ett viktigt tillfälle för ditt barns barnläkare att samla information om dig. Han eller hon får ställa frågor om:

 • Familj och föräldrars medicinska historia
 • Tidigare graviditeter
 • Hur beredd är du för att ta hand om ditt barn
 • Leveransplaner
 • Planer för att mata din baby
 • Hur känner du dig om föräldrars livsföränderliga roll framför dig
 • Ditt supportsystem
 • Arbets- och barnomsorgsarrangemang
 • Eventuella livsstilsriskfaktorer, såsom tobaks-, alkohol- och drogmissbruk
 • Psykisk historia och bekymmer

Kom beredda att ge läkaren en korrekt bild av dig och din familjs hälsa och eventuella medicinska problem för barnet. Det blir också vanligare att en barnläkare diskuterar mental hälsa hos föräldrarna.

Inte bara kan barnläkare hjälpa till att bedöma en mamma eller familjens riskfaktorer för potentiella psykiska sjukdomar. Prenatal pediatrisk besök kan vara en stor chans att lära sig mer om att identifiera postpartum mentala komplikationer. Att ha en plan på plats i förväg för hur du eller din familj kan behöva hjälp är nyckeln. Det är ofta svårt att identifiera behovet av hjälp efter att en baby är född eftersom familjen är så knä djup i nyfödd vård vet de inte vart man ska vända.

Ett ord från Verywell

Planera ett besök med ditt barns barnläkare under graviditeten kan hjälpa dig att känna sig mer beredd att välkomna ditt barn säkert. Bland andra viktiga preparat kan ditt barns barnläkare hjälpa dig genom de ibland utmanande konversationerna om vaccinvärlden. Vacciner kan känna sig som ett överväldigande ämne att hantera som ny förälder, men att sitta ner med vårdgivaren, som kommer att vara en stor del av ditt barns liv, kan hjälpa till att bryta ner det i hanterbara uppgifter och lätt att smälta information.

Du kan lära dig vilka vacciner ditt barn behöver under sina första månader, vilka vacciner du och några partner och andra vårdgivare ska få under graviditeten och ha möjlighet att diskutera vacciner i en öppen miljö. Förtroende för oss-det är mycket lättare att diskutera vacciner på ett rationellt sätt innan du har det hungriga nyfödda i dina armar.

Populära Inlägg

Läs Mer