Ta en födelseklass andra gången runt

Anonim

Som födelsepersonal frågas jag ofta om någon ska ta förlossningsklasser eller inte. Jag förklarar min bias mot att ta en födelseklass och den utbildning som den främjar. Jag utmärker djuren av kortare arbeten och kunskap om procedurer och komplikationer som kan korsa din väg. Att säga att jag är partisk skulle vara en underdrift, även om forskarna och utövare ger mig tillbaka. Grunden är att födelseklasser är fördelaktiga för alla, oavsett vilken typ av födelse du planerar: medicinerad, omedicinerad, kejsarsnitt eller VBAC.

Den svårare frågan blir, hur är det med andra gången föräldrar? Finns det några fördelar för dem i en födelseklass? Även om denna fråga inte har tagits upp av vetenskapen till min kunskap, kan jag svara det både som lärare och som student. Mitt svar är en rungande - JA! Anledningen till att jag tror att födelseklasser är fördelaktiga för personer som redan har barn eller redan har klasser är mångfacetterade:

Deltagarna

Efter att ha läst hundratals födselklasser kan jag säga att ingen två klasser, även med samma instruktör och samma skiss är någonsin densamma. Anledningen är att klassdeltagarna verkligen gör en klass vad det handlar om. Jag kan prata om episiotomi i en klass och ingen kommer att ställa en enda fråga. Nästa natt, samma skiss, samma ämne och jag får fyra frågor, vilket leder till en diskussion som inte hände första gången jag lärde mig ämnet.

Den andra förändringen som faller under kategorin av deltagare i klassen är vad de tar med sig till klassen. Vissa har omfattande kunskaper om vissa ämnen som de kan dela med klassen. Detta kan vara på grund av sitt jobb - jag har haft barnläkare, anestesiologer, första hjälpen instruktörer, säkerhetssäkerhetsinspektörer för bilsäten och andra yrkesverksamma i mina klasser som förde ytterligare kunskaper till klassen. Det finns också elementet för andra gången förälder som kan föra veteranens syn på arbetskraft och födelse.

Utbildningen

Grunderna är verkligen samma för de flesta klasser, men det finns alltid variationer på vem som lär det och hur det lärs. Kanske förstod din första klass inte vad du förväntade dig eller gav dig inte allt du letade efter den tiden. Att ta en kurs en sekund (eller mer) tid ger dig möjlighet att lära dig saker du kanske inte har lärt dig den första gå runt. Att välja en klass är mycket viktigt för dessa frågor. Kanske letar du efter en klass av en viss anledning. Kanske vill du ha en mjukare incheckning vid din födelseort och veta att vissa förfaranden som gjorts där skulle vara till hjälp. Kanske känner du att du inte fick allt du behöver veta om avkoppling under första gången och behöver en uppfriskningskurs.

Oavsett anledningen är det väldigt viktigt att hitta rätt klass. Intervju potentiella instruktörer. Fråga dem inte bara om avgifter och platser utan om kandidaterna i deras klasser. Är de villiga att ge dig namn på tidigare deltagare så att du kan prata med dem om sina klassupplevelser? Vilken typ av lärande stil tillgodoser hon sig i klassen? Videoklipp? Föreläsning? Demonstration? Se till att dina behov kommer att uppfyllas av den här instruktören innan du anmäler dig till en klass.

Tidsfaktorn

Vi är alla korta i tid. Det är faktiskt. Den som redan har barn tror nog att de inte har tid att gå på födelseklass igen. När allt kommer efter middagen är det badtid, berättelsetid och sedan sömn. Då är du trött och vill läsa lite innan du slår på säcken. Jag är här för att berätta att du kommer att vara glad att du gjorde tiden. Min man och jag har tagit klasser för varje barns födelse. Vi har faktiskt tagit totalt nio hela serier och ett par dagars händelser. Varför vi var så dedikerade till vårt första barn att vi tog varje klass vi kunde hitta från varje filosofi som finns i vårt område. Därefter satte vi oss ner och valde en klass med varje barn som skulle ge oss en grundläggande utbildning och få oss att fokusera på att ha den där barnen. Du ser, vi tittade på klassen som ett datum utekväll med barnet. Totalt 12 timmar var allt det verkligen var för oss. När vi såg på det sättet, hur kunde vi gå fel?

Våra klasser blev vår tid, ensam som ett par, att fokusera på denna bebis och denna födelse. Det fick oss tillbaka i spåret att göra avkoppling, det hjälpte oss att uppdatera oss på vissa övningar för att hjälpa till att förbereda min kropp för födseln och fick oss i rätt sinnestånd. Beviljas våra frågor var olika varje gång, det är fantastiskt vad du lär dig när du hör något igen. Du kanske helt enkelt inte hört någon säga någonting för första gången, men nu med lite livserfarenhet under ditt bälte, det gör en värld av skillnad.

Det finns uppfriskningskurser tillgängliga på vissa områden som slog grunderna men träffas för färre sessioner. Ibland kommer de att träffas med en normal klass, men bara i mitten sessioner, hoppar över första och sista klasserna. Fråga områdesinstruktörer om detta alternativ. Kontrollera även om du kan hitta en födelsemeddelare som skulle vara villig att lära sig en privatklass. Du kan träffa ämnen som är viktiga för dig med mindre engagemang, men du förlorar andra parters deltagande om du inte hittar andra föräldrar intresserade. Det här alternativet fungerar också bra för par med ojämn schemalagd, föräldrar på sängstöd eller familjer som vill inkludera äldre barn i födelseklassens erfarenheter, kanske till och med vid födseln.

Kom ihåg att varje barns födelse är speciell. Att förbereda sig för den födelsen är tid väl tillbringat vid tillägg av en ny familjemedlem.

Populära Inlägg

Läs Mer