Symptom på växande smärtor hos barn

Anonim

Växande smärtor är smärta i muskler eller ben och de tenderar att uppstå när barn upplever snabb tillväxt. Barn som har ökande smärta har ofta smärta i benen sent på dagen eller i mitten av natten. Dessa smärtor kan vara särskilt dåliga efter en dag med intensiv fysisk aktivitet, men det är inte alltid känt vad som orsakar dem.

Barn som har ökande smärta har vanligtvis inga andra symtom, till exempel viktminskning, limping, feber eller ledvullnad, och smärtan ska inte begränsa sin aktivitet.

Växande smärtor uppträder också vanligen:

  • På både pojkar och flickor
  • I båda benen
  • På framsidan av låret, i kalvsmuskeln (underbenets baksida), i musklerna i knäets baksida och i fotens häl
  • Hos barn mellan 3 och 5 år och mellan åldrarna 8 och 12 år
  • I mer än 30 procent av barnen

Hur man behandlar växande smärtor hos barn

Om du kan behandla smärtan när det inträffar och din son är bra i en tid tills smärtan börjar igen, då kan det vara normalt, beroende på hur ofta det händer.

Här är några behandlingar som kan hjälpa till:

  • Om växande smärtor orsakar benbesvär i ditt barn, tenderar massering av området att hjälpa till, medan om det skedde eller att ett annat medicinskt tillstånd orsakade smärtan, skulle röra eller massera området sannolikt göra smärtan värre.
  • Det kan hjälpa till att ge honom ibuprofen (Motrin eller Advil) på kvällen när han har haft en mycket aktiv dag (som efter fotbollsträning) för att se om det kvarstår att smärtan börjar den natten. Du bör inte göra det varje natt eller ens på de flesta nätter, utan att prata med din barnläkare först.
  • Du kan försöka glasera de områden som är smärtsamma.
  • Om hans smärta verkar vara mer intensiv på de dagar han övar, kan du överväga att begränsa varaktigheten eller intensiteten i hans fysiska aktivitet lite och uppmuntra honom att vila mer för att se om det hjälper.

När ska du ta ditt barn för att se en läkare

Det är lite oklart vad du menar när du säger "ingenting verkar hjälpa."

Om du menar att dina behandlingar hjälper till att minska smärtan tillfälligt, men smärtan kommer alltid tillbaka vid något tillfälle, då kan det förväntas när det gäller växande smärtor.

Men om du menar att inga behandlingar hjälper till och med något, inklusive de i punkterna ovan, så behöver du troligen se ditt barns barnläkare för en utvärdering. Även om växande smärtor ofta blamas för benvärk, finns det andra tillstånd som kan orsaka benvärk, och din son kan behöva några blodprov eller röntgen bara för att vara säker på att det verkligen blir smärta.

Du och läkaren kanske vill utesluta andra möjliga orsaker, inklusive infektioner, stressfrakturer, tumörer och Osteochondritis dissecans (OCD) -tillstånd som orsakar lös brosk och dess stödjande ben, oftast i knäleden (men det kan också förekommer i armbågen eller fotleden).

Populära Inlägg

Läs Mer