Symptom på barndomsförstoppning

Anonim

Magsmerter är vanliga hos barn, med förstoppning som en av de vanligaste orsakerna och en av de första saker som föräldrar och barnläkare anser vara skyldiga.

Eftersom det finns många andra saker som kan orsaka magbesvär är det viktigt att lära sig förstoppningssymtom för att se om ditt barn verkligen har förstoppning eller om något annat orsakar smärta.

Vad är förhoppning?

Förstoppning definieras vanligtvis som färre än två eller tre tarmrörelser i veckan, eller har hårda eller smärtsamma tarmrörelser, även om barnet har tarmrörelser varje dag.

I de flesta barn är förstoppning orsakad av att ha en diet som är låg i fiber eller hög i fett, eller genom att inte dricka tillräckligt med vätskor. Förstoppning kan också orsakas av att inte få tillräckligt med motion, som en bieffekt av vissa mediciner, och hos barn som håller sina avföring och undviker regelbundna tarmrörelser.

symtom

Förstoppning symtom är vanligtvis ganska enkelt. De kan vara lite mer förvirrande i ett äldre barn när en förälder sannolikt kommer att vara mycket mindre medveten om hur ofta deras barn har tarmrörelser.

Beroende på barnets ålder kan förstoppningssymptom och tecken omfatta:

 • ha färre än två eller tre tarmrörelser i veckan
 • spänna medan du har en tarmrörelse
 • inte vill ha tarmrörelse på grund av rädsla för den smärta det kan orsaka (avföring i avföring), vilket gör förstoppning värre
 • buksmärtor, uppblåsthet och kramper, som ofta lindras av att ha en tarmrörelse
 • har mycket stora tarmrörelser som är smärtsamma, som ibland kan sluta på toaletten, eller som är som svåra lilla bollar, vilket skulle vara ett tecken på förstoppning, även om barnet hade dessa typer av tarmrörelser varje dag
 • känns som att du fortfarande behöver ta en avföring, även om du bara hade en (ofullständig evakuering)
 • rektal smärta
 • överdriven gas
 • ljust rött blod på utsidan av hårda avföring eller när ditt barn torkar efter en tarmrörelse, vilket kan orsakas av en stor tarmrörelse som orsakar en analfissur

Tänk på att några yngre barn, speciellt spädbarn och småbarn innan de är potatisutbildade, kan tyckas bli påfrestning när de har en tarmrörelse. Om de har mjuka avföring så är de sannolikt inte förstoppade.

Symptom på allvarlig förstoppning

Föräldrar är vanligtvis väl medvetna om rutinmässiga förstoppningssymptom.

Svåra eller kroniska förstoppningssymptom kan vara mer förvirrande. Dessa barn kan ofta ha encopresis, med ofrivillig läckage av små mängder mjuka eller vattna avföring i deras underkläder.

Encopresis orsakas oftast av att ha en stor hård pall som påverkas i ändtarmen, vilket leder till avföring som måste passera om det och så småningom läcker ut ur den dilaterade rektum utan att barnet är medveten om att det händer. Om föräldern inte känner till förstoppning kan de tro att läckaget är huvudproblemet och gå till barnläkaren att klaga på att barnet har diarré när han faktiskt har det motsatta problemet.

Andra komplikationer av svår förstoppning kan innefatta:

 • hemorrojder
 • rektal prolapse
 • fekal impaktion

Hur kan du låta ditt barns förstoppning bli så allvarligt att han utvecklar hemorrojder eller encopresis? När barnen blir äldre och städa upp efter sig själva i badrummet, hur sannolikt är du att hålla reda på hur ofta de har en tarmrörelse? Och eftersom så många barn klagar på regelbundna, till och med dagliga magsår, är det inte så ovanligt att låta det gå ett tag.

Slutsats

Förstoppning är en vanlig orsak till magont i barnen, så var noga med att fråga om ditt barns tarmvanor och andra symtom på förstoppning om han eller hon har mageproblem.

Populära Inlägg

Läs Mer