Byter din OB under graviditeten

Anonim

Beslutet att byta läkare eller barnmorskor är aldrig lätt, särskilt under graviditeten. Men ibland kommer det en punkt när du inser att varken du eller din utövare är glada och att du behöver hitta någon som kan ge dig den vård som du behöver och förtjänar under graviditeten.

Anledningar till att gravida kvinnor kan ändra sin läkare

Det finns många anledningar till varför du kanske bestämmer dig för att du behöver en annan läkare. Några av de skäl som kvinnor delar med är:

 • Utövaren lyssnar inte (dålig kommunikation)
 • Du gillar inte hur du behandlas
 • För många läkare i praktiken
 • Inte tillräckligt med tid spenderas med dig
 • Olika filosofier av födelse
 • Hittade en annan utövare du gillar bättre
 • Skillnader i behandlingsmetoder
 • Problem med kontorspersonal eller försäkring
 • Mycket länge väntar på möten
 • Din utövare lämnar övning eller inte längre föder

Hur man byter läkare

Det första du bör försöka göra är att lösa problemet med din barnmorska eller läkare. Förklara problemet och leta efter en upplösning tillsammans. Det kan inte alltid vara möjligt. Ibland ser du den person som har varit en fantastisk GYN till dig i många år, men du tycker att du behöver något annat i en OB. Om du befinner dig i en situation där du har försökt och saker fortfarande inte fungerar, är det dags för en förändring.

 1. Intervju med andra utövare. Gå tillbaka till din ursprungliga lista med frågor och hitta andra att intervjua. Kanske hade du ett andra val när du ursprungligen valde denna läkare. Om du redan har intervjuat dem kan du helt enkelt välja dem från fladdermusen. Om du inte hade en tidigare lista, starta en. Prata med mammor som har haft erfarenheter som den du hoppas ha och börja dit. Kom ihåg att fråga specifika frågor, inte "Gillade du din läkare eller barnmorska?" Det är mycket subjektivt. Kanske vill du veta mer om något som: "Vilka läkare i detta område stöder naturfödsel?" "Vilka metoder har alla kvinnor?"
 2. Ta ett beslut på vilken du ska välja. Ring för att se om övningen accepterar nya patienter och tar din försäkring. Ibland kan du i slutet av graviditeten ha svårare tidskursförfaranden. Vanligtvis kan du komma in om du pratar med kontorschefen eller utövaren och förklarar situationen.
 3. Meddela din gamla träning. När du är redo att lämna, måste du meddela din gamla praxis. Du kan göra detta skriftligen eller via ett telefonsamtal. Var noga med att avbryta tidigare planerade möten tillräckligt noga i förväg för att förhindra missade avtalsavgifter.

 1. Få en kopia av dina journaler. Du måste skriftligen begära en kopia av dina journaler. Du kan välja att bära dessa poster eller att skicka dem direkt till din nya utövare. Statliga lagar kan variera något men de kan inte vägra dig dina handlingar, men de kan dock ta betalt för dem. Det här är vanligtvis en liten kopieringsavgift och i många stater är den första kopian gratis. Detta kan göras personligen eller få dem fax, maila eller maila dig det formulär som de behöver dig att fylla i.
 2. Börja se din nya utövare. Var noga med att träffa den nya utövaren. Beroende på hur långt du befinner dig i din graviditet kan det hända att timingen inte är bekväm om de arbetar i dig.

Du kanske eller inte bestämmer dig för att låta din gamla övning veta varför du har lämnat sina tjänster. Om du tror att du skulle må bättre eller att de skulle lära av det, kan du bestämma dig för att skicka dem ett brev. Många kvinnor hör aldrig tillbaka från sina gamla metoder. Men ibland får de ett brev eller ett samtal. Bestäm i förväg hur du ska hantera det och vara beredd på det, om det händer.

Medan byta läkare är det aldrig lätt, så många mammor har gjort det förut och är mycket glada över att de gjorde det.

Populära Inlägg

Läs Mer