Simning Säker Med En Småbarn

Anonim

Med solsken och värme kommer löftet om oändliga dagar att spendera i poolen, vid sjön och i stänkplattor. För småbarn som inte kan simma på egen hand ändå, kan denna favorit sommar och semester tidsfördriv vara farlig för små och ångestproducerande för föräldrar och andra vårdgivare.

I allmänhet ökar antalet barn med oavsiktliga skador under de varmare månaderna och uppskattningsvis 5000 barn på sjukhus på grund av oavsiktliga dräneringsrelaterade incidenter varje år. På grund av detta är det oerhört viktigt att föräldrarna är medvetna om och utövar pool- och vattensäkerhet. Att vara vaksamma kommer att minimera risken för olyckor och maximera familjens roliga.

Tips för simning Säker

När du är i en pool måste föräldrar, andra vårdgivare eller den vuxna som är ansvarig vara vakna hela tiden - inga undantag. Använd dessa tips för att förhindra drunkningar:

Bo i vattnet med småbarn. Som vårdgivare borde du inte lämna småbarn eller andra småbarn ensam i pooler eller andra vattenkroppar någonsin, även om du befinner dig i en grunt babypool. Drunkning kan hända i mindre än två tum vatten.

Håll distraheringar åtminstone. Inte bara kan drunkning ske i grunt vatten. Visste du att drunkning kan hända på under två minuter? Det finns inget sätt runt det; aktivt övervakning av småbarn som är nära eller i vattnet kommer att innebära att du kan agera snabbt om något går fel. Det innebär först och främst att ta bort mobilen medan du är vid poolen eller sjön, så du är inte frestad att läsa e-postmeddelanden, bläddra i sociala medier eller skicka textmeddelanden.

Säkerhetsfäste är ett måste för hempooler. För barn under fyra år uppstår de flesta drunkningar i hempooler. Om barnet i din vård bor i ett hem med en pool, se till att han / hon inte får tillgång till poolen utan en vuxen. De amerikanska centrumen för sjukdomsbekämpning och förebyggande åtgärder (CDC) rekommenderar ett fyrsidigt isoleringshäft som skiljer poolen från huset och resten av gården.

Ta simklasser. Att lära sig att simma kan bidra till att minska risken för att drunkna, särskilt för yngre barn. Badklasser börjar så tidigt som sex månader och är ofta tillgängliga på YMCAs och andra inomhuspooler året runt. Medan de flesta simklasser kommer att omfatta föräldern och barnet fram till ungefär tre års ålder kan dessa klasser hjälpa dig att ta stora steg mot ditt barn att vara bekväm och säker i vattnet och redo att simma solo när tiden kommer. Överväg att göra investeringen i lektioner.

Investera i småbarnsvästar. Många föräldrar plockar upp en uppsättning vattenvingar för småbarn eller andra flytande leksaker, som nudlar eller flottor. Dessa förhindrar inte drunkning. För extra säkerhet och om du har ett barn i en öppen vattenkälla, kan småbarn använda personliga flytdon, aka redningsvästar. Kom ihåg, bara för att barnen har på sig en flytväst betyder det inte att du inte behöver uppmärksamma vad som händer.

Se bort från poolreglerna. Det spelar ingen roll om du är i en offentlig pool eller på en bakgård, allmänna regler för poolskydd, som ingen körning, ingen dunking eller annan grovhustning och ingen dykning i grundvatten - är regler av en anledning. Medan din lilla barn sannolikt inte kommer att delta i någon grovhäftning eller att utföra svandyk, kanske äldre barn, som kan skrämma unga barn eller lägga dem på skadans sätt. Berätta en livräddare om du ser äldre barn som agerar på sätt som kan vara osäkra för sig själva och andra barn vid poolen.

Lär dig livreddande färdigheter. Föräldrar och andra vårdgivare bör certifieras i HLR. Administrering av HLR kan rädda liv om drunkning sker. Kolla ditt lokala Röda Korset eller YMCA för certifikatkurser och ladda ner Röda Korset First Aid App för att uppdatera dina färdigheter regelbundet.

Skulle du känna igen tecknen på torr drunkning eller sekundär drunkning? Det finns en skillnad mellan torr drunkning och sekundär drunkning, vilka båda är extremt ovanliga. Torkt drunkning och sekundär drunkning svarar bara för 1-2 procent av alla drunkningsfall, men om dina barn svalde en stor mängd pool eller sjövatten eller hade en incident där de kämpade i poolen är det värt att hålla ett öga på skyltar som problem med andning, hosta, bröstsmärta och extrem utmattning. Kontakta omedelbart läkare om någon av dessa tecken är närvarande. Om din barn har haft en nära drunkning, vänta inte, ta dem till akuten.

Vad är fritidsvatten sjukdomar?

Klor dödar bakterier i en pool, eller hur? Inte nödvändigtvis. Enligt CDC har rekreationsvattensjukdomar klättrat de senaste 20 åren. Rekreationsvattensjukdomar sprids när ett barn kommer i kontakt med förorenat vatten i pooler, sjöar, badtunnor, vattenparker och stränder. De kan orsaka en mängd sjukdomar, diarré och magproblem, och med småbarn kan dessa infektioner vara allvarligare.

För att hålla ditt barns risk att drabbas av rekreationsvatten sjukdom låg bör föräldrar och vårdgivare följa dessa riktlinjer:

Förhindra din småbarn från att gå till badrummet i poolen

Med ett ungt barn som kanske inte kan vara utbildad (eller kan vara delvis potty utbildad eller nyligen utbildad), är en lämplig passande badblöja ditt bästa försvar mot din barnbarn på badet i poolen. Kontrollera blöjan regelbundet och se till att den är ren. Byt omedelbart och bort från vattnet om ditt barn har gått till badrummet i det.

För småbarnsutbildade småbarn och småbarn, ta regelbundna badrumsavbrott. Även om ett barn är solidt potty utbildat är olyckor inte ovanliga med barn som inte vill sluta leka för att använda badrummet. Ställ in en timer om du tror att du kommer att glömma och fråga ditt barn var halva timmen eller så om de behöver gå.

Ta inte ett litet barn eller ett barn med diarré för att simma. Även med en badblöja är det inte så säkert som blöjan kan läcka.

Förhindra att småbarn sväljer poolvatten. Småbarn förstår inte hur man håller andan under vatten och är därför mer benägna att svälja vatten, vilket är ett av de främsta sätten att rekreationsvattensjukdomar sprids. Dessutom kan din lilla tro att dricka pool eller sjövatten är hilarisk. Gör du bäst för att stoppa ditt barn från att göra detta och hjälpa dem att förstå att detta vatten är "icky" och inte detsamma som vad som är i hans eller hennes sippy cup.

Köp pool testremsor och använd dem för att kontrollera poolens klor och pH-nivå. Enligt CDC maximerar en korrekt fri klornivå på 1-3 mg / L eller delar per miljon [ppm] och pH på 7, 2-7, 8 ​​bakteriedödande. Pool testremsor kan köpas online eller i stort sett stora lådor och hårdvaruaffärer, särskilt under de varmare månaderna.

Hur man förhindrar solbränna, dehydrering och värmerelaterade sjukdomar

Kul i solen kan snabbt och enkelt leda till andra obehagliga och till och med farliga förhållanden som solbränna, värmeutmattning, värmeslag och uttorkning. Med småbarn kan du inte räkna med att din lilla kan beskriva obehag eller smärta, så föräldrar måste vidta åtgärder för att se till att småbarn och småbarn undviker dessa värme- och luftfuktighetsrelaterade förhållanden.

Känna igen tecken på värmeskador . Tecken på värmeutmattning kan innefatta en ökning av törst, svaghet, svimning eller yrsel, kramper, illamående, huvudvärk, ökad svettning, klamhud eller en ökning av kroppstemperaturen. Dessa kan inte vara lika uppenbara i ett barn, men värmeutmattning kan snabbt gå vidare till värmeslag, vilket är allvarligare.

Om ditt barn börjar visa tecken på värmeutmattning är det dags att komma ut ur solen. Ta omedelbart honom eller henne till ett luftkonditionerat utrymme, ta bort överflödiga kläder och hydrata. Om barnets symtom inkluderar allvarlig huvudvärk, förlorad medvetenhet, förvirring, snabb andning, temperatur över 105 F eller varm, sköljd, torr hud, sök medicinsk vård.

Se till att solskyddsmedel appliceras och appliceras regelbundet igen. För småbarn, välj en solskyddsmedel som ger breda spektrum UVA och UVB skydd och är vattenbeständig, doftfri och hypoallergen med en SPF på 15-30. Du kan gå högre, men experter tror att allt över 30 normalt inte ger mycket extra skydd. Solskyddsmedel bör appliceras innan du lämnar till poolen eller andra utomhusaktiviteter, och det bör generöst användas igen var 30: e minut. Kom ihåg att ett barns hud är mycket känsligare än din, så gör din forskning om de bästa solskyddsmedel som finns tillgängliga för din lilla.

Håll din pjokk hydratiserad. Ta med en svalare med mycket vatten tillsammans med en sippy kopp eller en liten vattenflaska för barnen för ditt barn. Håll ett öga på hur mycket vatten din barn dricker och påminna dem om att hydratisera var 20: e minut eller så. Att dricka mycket vatten hjälper till att hålla kroppens naturliga kylsystem fungerande.

Låt din barn ha på sig hattar, solglasögon och omslag. Nyligen har kläder som erbjuder småbarn extra UV-skydd blivit mer tillgängliga online och i stora boxbutiker. Baddräkter, som också kallas utsläppsvakter, ger mer skydd mot solen än traditionella baddräkter på grund av de långa ärmarna. Dessa är perfekta för småbarn. Också investera i brettskydda, UV-skyddande hattar (det är bra att ha några till hands, eftersom toddlerhattar har en tendens att gå saknas), liksom en omslag för när din barn är ute av vattnet.

Simma inte vid middagstid. Det är allmänt känt och bra råd för att undvika poolen mitt på dagen när solen är typiskt starkast, från 10:00 till 4:00. Om du simmar tidigt eller simma sent, kommer du att undvika de timmar som solbränner och andra värmebetingelser är mest sannolikt hända.

Oavsett om du spenderar din tid på stranden eller bara ser fram emot att komma ut, är det ditt jobb som förälder eller vårdgivare för att hålla barnen säker vid poolen och när du har kul nära andra vattenkroppar. Att vara vaksam kommer att gå långt för att förhindra allt från vanliga varma väderskador till allvarliga skador och potentiellt livshotande olyckor.

Populära Inlägg

Läs Mer