Överlevande två veckan väntar när du försöker bli gravid

Anonim

Väntan på två veckor är en tid av hög ångest, oro och frustration för kvinnor som försöker bli gravid. Om du inte är bekant med frasen är väntetiden två gånger tiden mellan ägglossningen och din förväntade period. Det här är när alla dina am-I-gravid-här-tidskänslor dyker upp!

Under fertilitetsbehandlingscykler kan väntan på två veckor vara ännu mer frustrerande. Din rädsla för misslyckande - och dina förhoppningar - är högre. Det finns många "vad-om" flyter runt. Vad händer om cykeln misslyckas? Kommer vi försöka igen? Kan vi råd att försöka igen? Vill jag försöka igen?

Oavsett om du är mitt i behandlingar eller inte, här är några veckoväntningar överlevnadstips. De kommer förmodligen inte att ta bort all ångest, men förhoppningsvis kommer de att göra de 14 dagarna lite mer uthärdliga.

Survival Tip # 1: Sluta obsessera över "Graviditets Symptom"

Okej, det är kanske för mycket att be dig att sluta besegra. Men åtminstone ta vad som helst graviditet "symptom" du tror att du har tillsammans med ett saltkorn.

Många av de så kallade tidiga tecknen på graviditet orsakas av de hormoner som är naturligt närvarande varannan vecka väntar. Det var därför de månaderna när du var säker på att du var gravid, eftersom du kände dig gravid, resulterade inte i ett positivt graviditetstest.

Att känna sig gravid betyder inte alltid att du är och med tanke på att "tecknen" inte betyder något kan hjälpa till att sänka din ångest.

Överlevnadstips # 2: Håll dig upptagen

Har du någonsin lagt märke till hur tiden verkar sakta ner när du antingen är nervös för någonting eller ängsligt väntar på en deadline? Som om hur natten före en spännande semester har samma antal timmar som varannan dag, men de kryssar av så mycket långsammare.

Den två veckors väntan kan vara så här. Ett sätt att hjälpa tiden gå fortare, eller åtminstone i normal hastighet, är att hålla sig upptagen. Att hålla upptagen kan betyda att arbeta mer, men det kan också innebära planering meningsfullt, distraherande roligt.

T.ex. kanske vänta två veckor var en bra tid att ...

 • Planera ett datum med din partner eller med några vänner.
 • Hyr eller gå och se en film.
 • Planera en dag för de ärenden du inte håller på att komma runt för att göra.
 • Lär dig en ny hobby du har menat att driva.
 • Rengör en garderob eller två. (Föreställ dig hur snyggt huset kan vara om vartannat vecka väntar, du passerade tiden med städning! Kanske delar inte detta tips med din partner ...)

Det spelar ingen roll hur du fyller tiden, så länge du fyller på det med något.

Överlevnadstips # 3: Schemaläggning Obsessing Time

Kan du verkligen schemalägga tid till tvång? Tanken låter galen, men det är faktiskt möjligt.

Även om du inte medvetet analyserar varje sniffel som ett potentiellt graviditetsskylt, kan det lura dig bakom din hjärna. Du kan låtsas att inte vara besatt under två veckors väntan. Men du arbetar långsammare, du är rymlig och du är allmänt mer angelägen.

Ett sätt att ta itu med detta är att schemalägga 15 minuter, en eller två gånger om dagen, att obsessera om de två veckorna vänta, på vilket sätt du vill. Det kan innebära att du skurar ditt BBT-diagram för tecken, eller tar ut din kalender och räknar (för tionde gången) hur många dagar till du kan ta ett graviditetstest. Det kan innebära att du besöker fertilityforum på nätet för att ta hand om dina två veckors väntanfrustrationer, eller läsa och kommentera fertilitetsbloggar.

Oavsett vad du gör, schemalägger du tiden . Du gör ett löfte åt dig själv att du bara kommer att vara "två veckors vänta galen" mellan 8:30 och 8:45 och 7:30 och 7:45, till exempel.

Det låter som om det inte skulle fungera, men faktiskt kan det.

Överlevnadstips # 4: Få stöd från personer som förstår

Att ha någon att prata med under din planerade besatt tid, eller någon gång för den delen, kan hjälpa dig att klara av. Det kan också hjälpa dig att hantera andra aspekter av infertilitet. Infertilitet är mycket svårt emotionellt, och du behöver inte göra det ensam.

Några sätt du kan hitta stöd är:

 • Ansluta till andra onfruktbarhetsforum på nätet eller på sociala medier
 • Undervisa dina vänner och familj hur man stöder dig
 • Ansluta en live infertilitets supportgrupp
 • Hitta en terapeut som specialiserar sig på infertilitet

Om du inte har någon lokal supportgrupp kanske du vill överväga att starta en! Du behöver inte vara en terapeut för att starta en supportgrupp. LÖS: National Infertilitetsföreningen kan ge vägledning om att starta en lokal peer-ledad supportgrupp.

Om en "verklig" supportgrupp inte är tillgänglig eller inte låter tilltalande kan onlinegrupper vara stödjande. Var bara medveten om att du lätt kan bli beroende av forum och sociala medier stödgrupper. Det kan hända att du behöver schemalägga tid för att hänga på nätet.

Överlevnadstips # 5: Använd avslappningstekniker

Avkopplingsteknik kan vara till stor hjälp under den här tiden. Det finns många sätt att hantera ångest, från andningsövningar till meditation. Guidade bilder har visats i forskningsstudier för att minska stress och ångestnivåer. Yoga är ett annat alternativ, och vissa fertilitetskliniker erbjuder "fertilitets yoga" -klasser. Akupunktur är ett annat alternativ för stressavlastning. Det kan till och med förbättra din fertilitet.

Här är en lista över möjligheter att slappna av eller skapa endorfinernas naturliga känsla-bra hormoner:

 • Färgning - antingen med en vuxen färgbok eller bara på skrappapper
 • Måla eller rita - en något högre nivå av "färgning"!
 • Musiklista till musik eller spela musik om du spelar ett instrument
 • Går utomhus i en park, runt kvarteret, inuti ett galleria, i skogen
 • Övning - vad du än älskar, om dans aerobic eller styrketräning (bara gå inte överbord, eftersom överutövning kan skada fertiliteten)
 • Vandring eller simning eller någon utomhusaktivitet som gör dig lycklig
 • Rewatching din favoritfilm eller TV-show
 • Naps!
 • Läs en ny bok eller läs en favorit
 • Massage-har du inte någon att ge dig en massage? Ge en till dig själv! Med lite lotion och lite tid kan du enkelt ge dig en fotmassage
 • Ta ett epsom saltbad - undvik bara långa heta bad om du är en man, eftersom det kan skada spermier
 • Sy, sticka eller virka - eller om du inte vet hur du lär dig!
 • Snuggla upp med din hund eller katt eller med en väns hund eller katt!
 • Organisera - vissa människor tycker om att tvätta eller städa sina hem

Survival Tip # 6: Skriv ut alla dina "What-Ifing"

Ibland kan du skriva ut alla dina "vad-ifing" kan hjälpa dig att få racing tankarna ur ditt huvud. Fråga dig själv en av dina if-if-frågor. Därefter svara frågan själv.

Tanken är inte att prata dig själv för att vara rädd, men för att komma till kärnan i vad du oroar dig för. Det är nästan som att spela terapeut med dig själv. Du skulle bli förvånad över hur klok du kan vara att svara på dina egna bekymmer.

Överlevnadstips # 7: Gå lätt på graviditetstesterna

Vissa kvinnor utvecklar en missbruk av graviditetstest under två veckors väntan. Det finns en stor skillnad mellan att vänta tills din period är sen, eller till och med, och testning, jämfört med någon som tar flera test innan hennes period är till och med sent.

Om du har köpt gravida tester i bulk online eftersom du går igenom dem så snabbt, eller om du har en stash i ditt hem som gör att du ser ut som en graviditets-test-droghandlare, kan du få problem.

Det rationella för att ta ett tidigt test är att om du är gravid kan du ta reda på det snabbare. Förutom att det inte fungerar så mycket.

Först och främst kommer även de tidiga graviditetstestningarna inte att ge dig ett resultat till en dag eller så innan din period är sen. För det andra är det sällsynt även då att få ett positivt resultat tidigt. Du kan få en falsk negativ - med andra ord, du är gravid men testet är negativt - och känner dig besviken utan anledning alls.

Det bästa alternativet? Vänta tills din period är minst en dag sen . Det betyder att om din period beror på tisdag, tar du inte ett test fram till onsdag eller torsdag. Om du har oregelbundna cykler, vänta tills ditt "normala" senare cykelmedelvärde. Annars ställer du bara upp frustration och besvikelse.

Ett ord från Verywell

Två veckors väntan kan vara en stressig tid för par som försöker bli gravida. Det är en tid när du verkligen inte kan göra något förutom vänta och se om den här månaden lyckades. Var medkännande med dig själv. Ge dig extra uppmärksamhet under den här tiden, ta hand om dig själv och ta hand om stöd från vänner och familj. Du behöver inte göra det ensam.

Populära Inlägg

Läs Mer