Överraskande sätt dina tonårsbidrag från sociala medier

Anonim

Nästan varje dag finns rapporter om cyberbullying i nyheterna. Kombinera detta med att offer för cyberbulning ofta lider av betydande konsekvenser, och det är inte förvånande att de flesta föräldrar jämställer sociala medier med något som är illa för barn.

Och medan det är viktigt för föräldrar att införa hälsosamma vanor som omger social media användning, inklusive begränsning och övervakningstid på nätet, är det också viktigt att erkänna att sociala medier inte är en dålig sak. Det blir bara en dålig sak när människor missbrukar det för mobbning, offentlig shaming och rykten sprider sig. Faktum är att forskning visar att det finns många fördelar med användningen av sociala medier. Här är de bästa sätten din tonåring kan dra nytta av att använda sociala medier.

Sociala medier kan stärka vänskapen

Det är ingen tvekan om att vänskap är en viktig del av ungdomslivet. När barnen har hälsosamma vänskapar, känner de inte bara sig för vem de är, men de känner sig också mer bemyndigade och kopplade till världen runt dem. Vänner kan också tala sanning i sina liv och uppmuntra dem att utforska sina drömmar.

Dessutom har forskning visat att ha minst en fast vänskap kan gå långt för att förebygga mobbning. Faktum är att bullies ofta riktar tonåringar som är ensamma eller isolerade. Men tonåringar som har en kärngrupp av vänner har ofta ett inbyggt skyddslag från mobbning.

Och när det gäller vänskap och sociala medier tror mer än hälften av tonåren att det hjälper sina vänskapar. Faktum är att 52 procent av tonåringarna enligt en studie av Common Sense Media tyckte att sociala medier förbättrade sina vänskap och bara 4 procent tyckte att det gjorde dem ont. Dessutom fann studien att nästan 30 procent av de sociala medierna anser att sociala nätverk gör dem mer säkra och utåtvända.

Sociala medier är ett fordon för att göra gott

Huruvida tonåringar utvecklar fundraisers eller stöder en viktig orsak är sociala medier ett utmärkt fordon för tonåringar att få en inverkan i sina samhällen. Faktum är att vissa rörelser till och med har börjat helt enkelt genom att tonåringar utnyttjar sociala medier för att bygga upp medvetenhet om en fråga allt från sina hem bekvämligheter.

Oavsett om de gör YouTube-videor eller utvecklar Twitter-kampanjer, har tonåringar större inverkan i världen runt dem än någonsin tidigare helt enkelt på grund av sociala medier. Dessutom hörs deras röster oftare. Slutligen utsätter sociala medier barn för viktiga frågor över hela världen, inte bara de i deras samhällen. Som ett resultat inser de att sociala medier är ett sätt för dem att hjälpa och stödja människor trots att de är så långt borta. De kan omedelbart inverka på saker som hunger i Afrika, bevara regnskogen eller tillhandahålla pedagogiska verktyg för barn utan resurser.

Nyckeln är att föräldrar uppmuntrar sina barn att använda sociala medier för mer än bara selfies. I stället visar dem hur man använder det som ett verktyg för att påverka världen. Gör så också hjälpa din tonåring att utveckla vänlighet och tacksamhet.

Sociala medier minskar känslor av isolering

Medan sociala medier kan få vuxna att känna sig ensamare, är forskare att hitta motsatsen kan vara sant för tonåringar. Faktum är att en studie genomförd av Griffith University och University of Queensland i Australien fann att även om tonåringar har färre vänner än tonåringar gjorde ett decennium sedan, rapporterar de fortfarande att de känner sig mindre ensamma än sina motsvarigheter. De rapporterar också att de känner sig mindre isolerade. Forskarna hävdar att mycket av detta har att göra med inverkan av sociala medier och teknik på sina liv.

Faktum är att en av studieens författare föreslår att som tonåringar hittar sin nisch, blir de mer individualistiska och mer extroverted och har högre självkänsla. Dessutom ökar denna ökad individualitet tonåren säkrare i befintliga vänskap och minskar ensamhetens känslor totalt sett. Detta är särskilt sant om dessa vänskapar är friska.

Slutligen föreslår deras forskning också att tonåringar utvecklar starkare sociala färdigheter till stor del på grund av sociala medier. Eftersom tekniken blir en större del av vardagen är solida onlinekommunikationsförmåga viktiga. Genom sociala medier lär tonåringar hur man navigerar inte bara sociala nätverk, utan även andra metoder för online kommunikation. I slutet gör den här erfarenheten dem bättre kommunikatörer i en alltmer digital värld.

Sociala medier är ett fordon för autentiskt stöd

För år sedan, om tonåringar var intresserade av ett konstigt ämne eller om de grep med vem de var som person, kände de sig ofta marginaliserade och ensamma, speciellt om det inte fanns några andra som dem i deras samhällen eller i skolan. Men med världens födelse kan tonåringar nu ansluta sig till andra som delar liknande intressen, önskningar och bekymmer. I gengäld hjälper denna anslutning dem att känna sig validerad och säker i vem de är.

Ett annat sätt tonåringar är att hitta stöd är genom onlinemiljöer som erbjuder stöd för problem som plågar dem. Barn som kämpar med frågor som narkotikamissbruk och ätstörningar kan till exempel hitta hjälp och stöd online utan att behöva lämna sina hem. Detta är särskilt användbart för tonåringar i små samhällen eller landsbygdsområden där resurser kan begränsas.

Dessutom kan suicidala tonåringar även få omedelbar tillgång till kvalitativt online support. Ett exempel på online support uppstod när en Reddit Minecraft- community pratade en tonåring ur självmord. Förutom att posta positiva kommentarer och meddelanden, använde mer än 50 av användarna röstkonferenser för att övertyga tonåren att inte gå igenom det. Detta är ett perfekt exempel på hur sociala media och teknik kan dra nytta av tonåringar idag.

Sociala medier kan användas för plattformsbyggnad

Din tonåring kan använda sociala medier för att börja utveckla en online närvaro som kan hjälpa henne att samla kollegor och framtida arbetsgivares uppmärksamhet. Till exempel gör vissa tonåringar YouTube-videor eller skriver blogginlägg med något de är passionerade för som ämnet.

Ett exempel kan vara en ung tonåring som har en passion för att läsa och skriva. Som ett resultat kan hon skriva bokrecensioner eller filmvideor med sina tankar, idéer och kommentarer. Eftersom hennes arbete får traktion på nätet, kan hon till och med utveckla ett stort antal som även kan inkludera författare, litterära agenter och utgivare. Då kan hon, när hon ansöker om college, hänvisa till sina sociala medier-konton på hennes högskoleansökan. Detta arbete som hon gjorde på egen hand demonstrerade inte bara hennes kreativitet och mognad men det visar också att hon är en självstartare.

Vad mer är, när det är gjort korrekt bygga en plattform på sociala medier kan öppna många dörrar för tonåringar och hjälpa dem att bygga ett positivt online rykte. Det kan utsätta dem för college stipendier, college nätverk, och till och med en framtida karriär. Och när föräldrar uppmuntrar till denna typ av onlinevirksomhet, ändras det sin tonårs perspektiv på sociala medier. Inte längre ser de sociala medier som bara en plats för att lägga dumma bilder eller att observera digitalt drama. Det blir ett verktyg som de kan använda för att dela sina passioner och så småningom hitta en karriärväg.

Sociala medier är ett fordon för personlig uttryck

Det förnekar inte det faktum att digital teknik är det perfekta verktyget för att kanalisera kreativitet och personligt uttryck. Barnen kan nu dela sina talanger inom ett brett spektrum av områden. Oavsett om de tycker om att sjunga, skriva eller agera, kan de dela dessa talanger med världen runt dem. Även barn som gillar mode, make up trender eller hantverksprojekt kan hitta ett sätt att uttrycka sig online.

Att tillhandahålla denna aveny av självuttryck är viktigt för tonåringar. Faktum är att forskning visar att det finns en direkt koppling mellan självuttryck och självförtroende. När barnen ges vägar för att vara äkta och sanna mot sig själva, blir de nöjda med vem de är och lyckligare övergripande. Däremot, när de inte har många möjligheter att uttrycka sig eller de inte känner människor med samma lust eller intressen, börjar de undra om det finns något fel med dem. De ifrågasätter också varför de inte är som alla andra.

Sociala medier är ett verktyg för att samla information

Sociala medier har blivit en källa till information och nyheter för många tonåringar. När de börjar sociala nätverk, kan de följa nästan alla med ett socialt mediakonto. Från favoritförfattare och idrottare till kändisar, kockar, ideella organisationer och tidningar, är de kopplade till all sorts information.

Tonåringar kan också samla information om problem som påverkar dem eller deras vänner. Till exempel, om de är bekymrade kan en vän ha en ätstörning eller en narkotikamissbruk, de kan samla information om det. Eller om de vill lära sig mer om presidentval, klimatförändringar eller till och med hitta nya sätt att äta hälsosam, kan de göra det på sina sociala medier.

Ett ord från Verywell

Sammantaget behöver sociala medier inte vara skrämmande. Även om det kan utnyttjas av mobbningar, kan en stark dialog om online-säkerhet påverka en god digital etikett och hålla en lång väg att hålla barnen säkra på nätet. Som förälder, se till att du vårdar de positiva aspekterna av sociala medier samt diskuterar farorna. Genom att göra det hjälper du dina barn att utveckla sociala medier kunniga, en färdighet som i slutändan kommer att hjälpa dem under de kommande åren.

Populära Inlägg

Läs Mer