Sommar Säkerhetschecklista för barn

Anonim

Sommar betyder att många barn kommer att leka utomhus, men det är viktigt att hålla en säkerhets checklista i åtanke för att hålla barnen säkra medan de har roligt. Här är några bra tips att komma ihåg för barnens säkerhet. Skriv in denna säkerhetschecklista på din kyl- eller familjeanmälan som en påminnelse om hur du kan hålla dina barn säkra och förhindra att skador eller olyckor inträffar på din familjs sommarglädje.

1. Öva sommarsonsäkerhet för barn

När det gäller att skydda dina barn från solen spelar solskyddsmedel en viktig roll. Men solskyddsmedel är bara ett sätt att skydda mot solens skadliga strålar. Eftersom solens strålar kan spegla sanden och vattnet eller andra reflekterande ytor kan hattar och solglasögon också spela en viktig roll för att förebygga UV-skador.

 • Applicera solskyddsmedel. Det kan säkert vara svårt att komma ihåg att applicera solskyddsmedel minst 30 minuter innan du går utomhus. Men det är precis vad du och dina barn borde göra innan de går utanför, även på muliga dagar (det beror på att UVA-strålar kan gå igenom molnen och ändå orsaka skador). Använd generösa mängder UVA- och UVB-blockerande solskyddsmedel med en SPF på minst 15 och använd på nytt varannan timme eller oftare efter simning eller svettning. Studier har visat att människor ofta underskattar hur mycket solskyddsmedel de borde använda, så var noga med att följa anvisningarna på paketet (ungefär en uns för hela kroppen är vanligen det rekommenderade beloppet). Om din klassskolan är gammal och vill applicera sin egen solskyddsmedel, övervaka ansökan och påminna honom att tvätta händerna när han är klar så att han inte av misstag gnuggar solskyddsmedel i ögonen. Slutligen, undvik att använda kombinerade solskyddsmedel med insektsmedel, för när solskyddsmedel används igen kan det leda till överdriven exponering för repellanten.
 • Få några solskyddande kläder. Klä dina barn i hattar i brett brims och tätt vävda bomullskläder eller kläder som har SPF-inbyggda (många barnkläder, speciellt baddräkter, har solskydd i dem nuförtiden). Försök att stanna ute från solen mellan kl 10 och 16 när solen är på sin mest intensiva topp och försök att stanna i skuggan så mycket som möjligt.
 • Handla för några coola nyanser. Glöm inte ditt barns ögon när du är ute och om. Leta efter barnens solglasögon som blockerar 99 till 100 procent av UVA och UVB strålar. Du behöver inte spendera mycket på barnsolglasögon - forskning har visat att billiga solglasögon som är märkta som skyddande för UVA och UVB är effektiva för att blockera solens skadliga strålar.
 • Kom ihåg att du fortfarande kan få solbränna även om det är grumligt. Solbränna sker inte bara på soliga dagar; upp till 80 procent av solens UV-strålar kan tränga in i huden, även i grumliga dagar, enligt American Academy of Dermatology.

2. Skydda mot fel

Buggar är en av de irriterande på sommaren. Men insekter som potentiellt sjukdomsbärande myggor och bin kan också vara skadliga för barnen. För att skydda ditt barn mot buggar:

 • Använd insektsmedel för att skydda mot fästingar, som kan bära Lyme Disease och myggor, som kan bära västnileviruset och andra virus. Många repellenter är gjorda med DEET, en effektiv insekticid som är giftig eller till och med potentiellt dödlig vid förtäring. Om du använder en produkt som innehåller DEET är det viktigt att du inte applicerar produkten på ett barns händer eller ansikte för att undvika eventuell förtäring. Det är också viktigt att tvätta produkten före sängen för att förhindra överexponering av kemikalien. En annan effektiv ingrediens som finns i avstötningsmedel är picaridin, men DEET är den mest effektiva, och vilka läkare rekommenderar (vid 30 procent DEET-koncentrationer) med tanke på de faror som utgörs av virus som West Nile.
 • Ett alternativ till DEET-innehållande repellenter är naturliga insektsmedel. Föräldrar bör dock komma ihåg att "naturligt" inte alltid betyder "säkert". Prata med din barnläkare om vilket insektsmedel som är rätt för din familj.
 • Använd långärmade skjortor och långbyxor när du går ut, särskilt vid skymning när myggor är mer benägna att vara närvarande.
 • Lämna aldrig stillastående pooler av vatten runt huset. Vattenspooler kan tjäna som rytm för myggor.
 • Undvik att använda doftande tvål eller parfymer på ditt barn. Och låt inte ditt barn gå runt med sötade drycker, som fruktjuicer. Dessa söta, starka dofter kan locka bin och vartor och öka ditt barns risk att sticka.

3. Förhindra uttorkning

Om ditt barn spelar fotboll med lagkamrater eller springer i parken med några kompisar, är det viktigt att komma ihåg att vanliga vattenavbrott är mycket viktiga för att förhindra uttorkning. Ditt barn ska dricka vatten före träning och under pauser, vilket ska vara ungefär var 15 till 20 minuter. På särskilt heta och fuktiga dagar är det också en bra idé för föräldrar att spruta ner barnen med lite vatten från en sprayflaska.

4. Glöm inte hjälmar

Ditt barn borde ha en hjälm när hon är på något med hjul, till exempel en scooter, cykel eller rullskridskor. En hjälm är den viktigaste enheten som kan minska huvudskador och död från en cykelkrasch, enligt Safe Kids USA. Och var noga med att ställa ett bra exempel genom att alltid ha på din hjälm när du cyklar.

5. Öva livsmedelssäkerhet

Matburna sjukdomar ökar på sommaren eftersom bakterier växer snabbare i varmare temperaturer och fuktighet. Dessutom äter och äter fler människor mat utomhus, vid picknick och grill, där kylning och tvättställ inte är tillgängliga.

Förhindra livsmedelsburna sjukdomar:

 • Var noga med att tvätta händerna innan du förbereder eller serverar någon mat. Se till att dina barn tvätta händerna eller åtminstone använda en alkoholbaserad handavfettningsmedel innan de äter.
 • Korsa inte kontaminering. Låt inte rå kött eller fjäderfä komma i kontakt med någon annan mat eller tallrikar eller redskap.
 • Tänk på temperaturen. Använd en termometer och var noga med att laga allt kött och fjäderfä till rätt temperatur för att döda eventuella skadliga bakterier. Förvara alla lättfördärvliga matar i kylskåpet och förvara inte kvarvarande oljor i mer än en eller två timmar.

6. Skydda mot drunkning

Varje år, mer än 830 barn i åldrarna 14 år och under dö som följd av oavsiktlig drunkning och i genomsnitt 3 600 barn skadas i nära drunkningsincidenter. Mellan maj och augusti ökar drunkningen av dödsfall bland unga med en hel del 89 procent. Om du har en pool eller om ditt barn kommer att vara nära ett, är det viktigt att sätta flera säkerhetsåtgärder på plats för att hålla barnen säkra.

 • Sätt barriärer runt poolen för att begränsa tillgången. Använd dörrar med lås och larm för att hålla barnen borta när vuxna inte är närvarande.
 • Lämna aldrig barn utan uppsikt. Även om din betygsskola är en självsäker och skicklig simmare, lämna inte poolområdet utan vuxen övervakning om barn är i eller nära vattnet.
 • Kom ihåg att drunkningar kan hända tyst. Du får inte höra stänk eller ett samtal om hjälp - en drunkning kan hända om några minuter och kan vara tyst.
 • Använd inte flotationsanordningar. Uppblåsbara floaties och andra flotationsanordningar och leksaker kan ge barn som inte kan simma en falsk känsla av säkerhet.
 • Lär dig HLR. Du kan aldrig behöva använda den, men att veta att HLR för vuxna och för barn är något som kan betyda skillnaden mellan liv och död i en nödsituation.
 • Lär dig om farorna med sekundär drunkning, som kan hända på torrt land, timmar efter att ett barn inhalerat vatten i lungorna.
 • Antag inte att en tonåring eller släkting kommer att titta på. Prata med dem om att inte använda mobiltelefoner, textning eller tillåta andra distraktioner medan du övervakar barn i vattnet.

7. Undvik trampolindrisk

Över 90 000 nödbesök var relaterade till trampolinskador 2001, enligt US Consumer Product Safety Commission (CPSC). Några tips för trampolinsäkerhet: Låt aldrig mer än ett barn använda trampolin åt gången, låt inte barn göra sommarsalar och låt inte barn yngre än 6 spela på en fullstor trampolin och flytta trampolinen bort från andra strukturer eller lekplatser.

8. Varna barn om att gömma sig i tillhörande utrymmen

Lär barn att aldrig leka dölja genom att krypa inuti ett sluten utrymme som bilstam, bröstkorg eller gammal kylare eller apparat.

9. Var försiktig när du gör Yardwork

Låt aldrig barn åka på gräsklippare eller spela nära motoriserad gräsmatta. Låt inte barn under 12 år driva skjutgräsklippare och tillåta inte barn under 16 år att köra gräsklippare.

Förutom gräsklippare, se till att aldrig låta ditt unga barn åka på en ATV (terrängfordon). ATV var ansvariga för 74 dödsfall och 37 000 skador i USA år 2008. AAP rekommenderar att inget barn under 16 åker på en ATV.

10. Skydda hem lekplatser

Om du har en gårdsplats eller lekredskap, se till att marken under utrustningen är tillräckligt mjuk. Ytbehandlingar av betong, asfalt eller smuts är för svåra och absorberar inte tillräckligt med effekt vid fall. Istället rekommenderar CPSC att använda minst 9 tums mulch eller träflis.

Populära Inlägg

Läs Mer