Ämnen Barn Lär i 5: e klass

Anonim

Med femte klassen är barnen fördelar på att navigera i skolans rutiner och förväntningar. De har tillbringat många år i ett klassrum, från dagis (och kanske till och med förskola) på genom den grad de är i nu. De är på grund av ungdomar och ser fram emot mellanskolan. Deras modenhet visar hur de hanterar sig emotionellt och vad gäller disciplin och beteende, och de hanterar alltmer utmanande arbete i skolan när de klarar av svårare akademiska krav i klassrummet. Här är en allmän översikt över vad ditt barn kan lära sig i skolan i år.

Vad lär barnen i femte graden?

Femte klassen är ett år för att sammanföra alla akademiska bitar. I femte klassen säger ditt barn adjö till grundskolan och förbereder sig för mellanskolan. Hon kan ha olika lärare för varje ämne för första gången i år och förväntas ta mer ansvar för organisation och långsiktig planering. Trots att läroplanen varierar från skolan till skolan finns det några vanliga färdigheter och begrepp att lära sig i 5: e klass.

Matematik

Eftersom din 5: e grader bara är ett år borta från den utmanande läroplanen i grundskolan, är det år som matematikprogrammen stiger upp i hak. I år blir ditt barn uppmanat att sträcka sin hjärna för att komma fram till lösningar på mer komplicerade problem, de som ber henne att använda multiplikation, delning, subtraktion och tillägg alla inom samma problem.

Hon kommer sannolikt att lära sig frasen "Var god ursäkta min kära moster Sally" som ett sätt att komma ihåg ordningen för att utföra operationer (Parentes, Exponents, Multiplication, Division, Addition, Subtraction). Din 5: e grader kommer att börja lära dig en viss geometri, inklusive symmetrin av former, rollerna av vinkelräta och parallella linjer, samt hur man använder formlerna för att beräkna volymen av geometriska former. Andra kunskaper som lärt sig i år inkluderar: omvandling av fraktioner, antal plottningar och funktionerna i dataset.

Läsning

Hittills har din 5: e grader fattat många av de mekaniska färdigheterna att läsa och borde läsa kapitelböcker med relativ flythet. I år kommer hon att bli utmanad att läsa många olika genrer med ett kritiskt och tolkande öga. Förvänta ditt barn att göra många självständiga läs- och skrivbokrapporter som analyserar tecknen, plott och inställning som de relaterar till författarens syfte att skriva boken. Hon kommer också att lära sig att säkerhetskopiera sina åsikter med hjälp av exempel från texten.

Skrift

Fifth grade skrivinstruktion kommer hand i hand med läsning i en kombinerad klass som kallas Language Arts. I år skriver studenterna varje dag på ett antal olika sätt. Många lärare kommer att ha tid för journaling där studenterna ombeds skriva för personligt uttryck, vare sig det är poesi, självbiografi eller fiktion. Många betoning läggs på skrivprocessen, eftersom eleverna mäster om konsten att redigera för interpunktion, flöde och tydlighet i tanken. I år bygger ditt barn en skriftlig portfölj av sitt bästa arbete, en process som låter henne lära sig att utvärdera sitt eget arbete.

Vetenskap

Femte klassen blir praktiska forskare som utforskar den fysiska världen i år. Studier omfattar solsystem, fotosyntes, matsmältningssystemet och elementets kemiska egenskaper. I detta avseende kommer ditt barn att lära sig den vetenskapliga metoden, mäta förändringarna i de ämnen som hennes experiment och presentera sina fakta på ett faktiskt sätt.

Sociala studier

Fokus på sociala studier i femte är medborgarskap. Eleverna lär sig om vår nations historia, utmanas att analysera vad de har lärt sig om orsakerna, konsekvenserna och olika kulturerna i kolonierna och de människor som grundade dem. Ditt barn kommer att lära sig om utvecklingen av vår regering och dess grenar, samt spendera tid att lära geografi och unika egenskaper i varje stat.

Populära Inlägg

Läs Mer