Stye Symptom och behandling hos barn

Anonim

En stye, även känd som en hordeolum, är en vanlig infektion på ett barns ögonlock.

Det uppstår när en ögonfransfollikel, och körtlarna som finns nära ögonfransar, blir infekterade. Dessa körtlar producerar olja, som tillsammans med tårar hjälper smörj ögat.

symtom

En stye framträder ofta som en röd, svullnad och ömt stöt på ett barns ögonlock och kan bäst beskrivas som att det ser ut som en pimple.

Diagnos

Diagnosen av en stye är vanligtvis baserad på sitt klassiska utseende, eller hur det ser ut när din barnläkare gör en fysisk tentamen. Ingen ytterligare testning behövs vanligtvis.

Även om det är lätt att känna igen när styggen är på ögonlocket, pekar på utsidan av ögonlocket (yttre stycken), är de ibland svårare att diagnostisera när de pekar mot insidan av ögonlocket.

behandlingar

Varm kompressor är den huvudsakliga behandlingen för en stye. De bör appliceras på styeområdet fyra eller fem gånger om dagen i minst 10 till 15 minuter eller så länge som ditt yngre barn kommer att tolerera kompressionen.

Du kan skapa en varm komprimering genom att helt enkelt placera en tvättduk i varmt vatten, vrida ut något av överskottsvattnet och se till att det inte är för varmt. Låt ditt barn placera det på hans öga. Genom att låta honom lägga kompressen på sig själv kan du hjälpa till att se till att det inte är för varmt.

Med denna behandling kommer en stye ofta att dräneras på egen hand inom några veckor.

Även om de ofta föreskrivs för styes är aktuella antibiotika kontroversiella. Eftersom en stye ofta går bort utan antibiotika och vissa experter tror att de inte hjälper, är antibiotika ofta reserverade för styes som dröjer mer än några veckor eller månader.

Som en sista utväg kan en stye dräneras av en pediatrisk ögonläkare.

Vad att veta om ditt barns Stye

Andra saker att veta om styes är att:

  • Att massera en stye försiktigt, särskilt efter att ha använt en varm kompress, anses också vara till hjälp, men tolereras vanligtvis inte av små barn.
  • En stye kan förväxlas med en chalazion, som är blockerade körtlar i ögonlocket. Dessa är inte infekterade och är vanligtvis inte smärtsamma, även om de behandlas som en stye med varma kompresser. En chalazion anses ofta som en mer kronisk blockering som måste avlägsnas kirurgiskt.
  • En inre sticka uppstår från körningen av Zeis eller Moll, medan en yttre stye kommer från en infekterad meibomkörtel.
  • Blefarit, en lågkvalitativ bakterieinfektion i ögonlocken, kan ibland vara en orsak till att ditt barn skulle få upprepade stycken. Med detta tillstånd kan ditt barn ha tunna skalor på ögonlocken. Det kan behandlas med vanliga ögonlockskrubbar, till exempel med en no-tears shampoo.
  • Ög allergier kan vara en annan orsak till att barnen får styes, eftersom de gnuggar sina kliande ögon.
  • Till skillnad från rosa öga anses inte stycken vara smittsamma från en person till en annan.

Viktigast av allt, försök inte att klämma ihop, eftersom du sannolikt kommer att göra det värre, skapa en utbredd infektion som behöver behandlas med orala antibiotika.

Populära Inlägg

Läs Mer