Sträckning och flexibilitet för barn

Anonim

För barn borde sträckor vara en del av en övergripande, daglig fysisk aktivitet rutin. Även om flexibilitet ofta verkar komma naturligt för barn, bör vi vara uppmärksamma på deras nivå och typ av aktivitet för att se till att stretching ingår. Speciellt under tillväxtspurt kan barnens och tonårens muskler vara täta och sträckning kan hjälpa till.

Varför sträckor är viktiga

 • Sträckning kan förhindra skador.
 • Stretching hjälper barnens kroppar att återhämta sig efter träning.
 • Stretching hjälper barnens kroppar att bli och förbli flexibla (kunna flytta leder och muskler i ett heltäckande rörelse) som de växer till vuxen ålder.
 • Flexibla kroppar är agiler och fungerar bättre.
 • Sträckning minskar muskelspänningen
 • Stretching förbättrar gemensam hälsa och rörelseområde
 • Stretching ökar blodflödet till musklerna
 • Sträckor mår bra!

När barn ska sträcka sig

Barn kan sträcka före och efter andra fysiska aktiviteter, som att springa, spela fotboll och så vidare. Eller de kan göra en aktivitet som omfattar stretching, som yoga. Sammantaget borde de sträcka sig åtminstone tre gånger i veckan.

Sträckning gjort före sport eller andra träningsaktiviteter, som en del av uppvärmningen, bör vara dynamisk (rörlig), inte statisk. Dynamisk sträckning kan innefatta upprepade armcirklar, bensvängningar eller torsovridningar. Efter idrott eller fysisk lek ska barnen göra en cool-down rutin som innehåller lite stretching. Nu är det dags för statiska (stationära) sträckningar som koncentrerar sig på de muskelgrupper som de använde i sina träningsord, kalvar, hamstrings och quads efter körning.

Visa ditt barn hur man sträcker sig i en position där hon känner att muskeln är aktiverad (känslan är täthet, inte smärta) och håller sedan, utan studsar, i 20 till 30 sekunder. Om ditt barn har några skador, kontakta en läkare, fysioterapeut eller idrottsutövare om de säkraste och mest effektiva stretchövningarna för henne.

Läckra sträckor för barn

Dessa spel och aktiviteter innehåller enkla sträckor som är roliga och hjälpsamma för små barn:

 • Enkel sträckningsserie: Visa barnen denna lätta serie som hjälper till att sträcka armarna, benen och ryggen. Som du kan se, sträcker du utomhus och med en vän eller två kan du göra barnets sträckningssession roligare.
 • Konstprojekt: Kan konstprojekt verkligen sträcka stora muskelgrupper (som armar, ben och kärnor)? Ja det kan de! Nyckeln är att tänka BIG. Få barnen att arbeta på storskaliga kreativa ansträngningar som dessa. Du kommer snart se armar som når, tår pekar, ryggar böjning, och mer.
 • Tape it: Använd en rulle av målarens tejp eller maskeringstejp för att skapa ditt eget stretching-spel på golvet. Gör tejpmål (vilken storlek eller form du vill) och sedan införliva dem i ett Twister-stilspel. Du kan också använda bitar av gummimattor, till exempel från en gammal yogamatt, istället för tejp. Utanför gör dina mål med trottoarkrita.
 • "Board" -spel: Dr Seuss Super Stretchy ABC Game är ett annat start på Twister. Men den här byter i bokstäverna i alfabetet för de kända primärfärgade prickarna. Så erbjuder spelet både lätta sträckor för barn och en chans att granska alfabetet också. Dessutom har den Thing 1 och Thing 2 från katten i Hat- böckerna.
 • Bildböcker: Doreen Cronin, författare till familjefavoriter som Worm and Click, Clack, Moo, har också en charmig serie rymdböcker med en hund som tycker om att Wiggle, Bounce och - naturligtvis! - Stretch . Kolla in det och följ med. Ett annat roligt alternativ är Min pappa är en Pretzel: Yoga för föräldrar och barn av Baron Baptiste.
 • Äventyrsparkeringar: För större barn erbjuder klättringsmöjligheterna på en äventyrspark möjlighet att verkligen nå och sträcka stora muskler. Att spela i snön ger några av samma möjligheter!

Populära Inlägg

Läs Mer