Stress påverkar din baby i graviditeten

Anonim

Stress är ett faktum i livet. Graviditet i sig har förmågan att orsaka en hel del stress, även om allt är rätt. Medan vanliga stress inte är ett problem kan betydande långvarig stress skapa problem under graviditeten.

Negativa konsekvenser av stress

Stress kan göra mycket mer än att bara göra dig orolig. Över tiden kan okontrollerad stress:

 • Minska din förmåga att sova vilsamt;
 • Minska din förmåga att äta tillräckligt näringsrik mat under hela graviditeten.
 • Bly till högt blodtryck, vilket är särskilt farligt under graviditeten.
 • Bly till huvudvärk och andra fysiska problem som kan göra graviditeten svårare.
 • Leda till för tidig födsel, vilket är förknippat med ett antal hälso- och utvecklingsfrågor

Ju bättre du kan undvika stress och hantera det effektivt när det uppstår, desto bättre kommer du att kunna undvika de fysiska problem som kan skada din baby.

Cortisols negativa effekter

Forskare har nyligen funderat på att stresshormonet kortisol finns i mätbara mängder så tidigt som i sjuttonde veckan av graviditeten. De mättes också mängderna kortisol i moderns blod. När nivåerna av kortisol var högre hos mamman var de också högre i fostervätskenivåerna.

Medan cortisol i allmänhet hjälper en kropp att hantera den stressiga situationen på ett lämpligt sätt, är långvarig exponering för ett foster okänt. Vi vet att långvarig exponering hos vuxna leder till sjukdom, depression och utmattning, för att nämna några. Detta leder i sin tur till dålig hälsa, inklusive högt blodtryck, hjärtsjukdomar och sår.

Tidigare studier visade att barnets kognitiva funktion påverkades, även senare i livet. Det visade att barn med högre exponeringsnivåer för kortisol i utero hade lägre IQ vid 18 månader. Andra har indikerat att denna stress också kan leda till ökad risk för att utveckla uppmärksamhetsbristande hyperaktivitetsstörning (ADHD).

Hur mycket stress är för mycket?

Vi upplever stress varje dag. Kommer bussen vara sen? Kommer min chef som den rapport jag skrev? Hur känner min svärmor om namnet jag valde för barnet? Men lågnivå, övergående spänningar som dessa är osannolikt att skapa problem för din bebis. Vilka typer av stress kommer sannolikt att göra en negativ skillnad?

 • Katastrofala händelser en sådan stor sjukdom eller död i familjen
 • Större, pågående problem i dina relationer med familjemedlemmar eller nära vänner
 • Allvarliga, pågående problem på jobbet
 • Psykisk sjukdom som depression eller bipolär sjukdom

Hur man minskar stress under graviditeten

Eftersom graviditeten varar bara nio månader är det rimligt att fråga och få extra stöd - vet att du inte nödvändigtvis behöver så mycket stöd under de kommande åren. Om du känner dig överväldigad eller pressad, överväga:

 • Be om och säga ja att erbjuda hjälp runt huset;
 • Delta i graviditetsorienterade klasser och program för fitness, avkoppling och bindning.
 • Skära tillbaka på arbetstid och / eller ansvar, särskilt om de är fysiskt beskattade
 • Splashing på avkopplande aktiviteter som prenatal massage, bubbelbad eller något som du känner kommer att sänka stressen.

Det är också mycket viktigt att hantera pågående fysiska eller psykiska problem under graviditeten. Depression eller andra psykiska problem kan påverka din baby negativt om de inte kontrolleras. Dessutom kom ihåg att göra saker som sänker dina stressnivåer som regelbunden motion och avkoppling. Avkoppling har länge lärt sig i förlossningsklasser och du kan också ta specifika kurser i avslappning för att hjälpa dig att lära dig denna värdefulla skicklighet.

Populära Inlägg

Läs Mer