Stoppar kräkningar och diarré

Anonim

Vad orsakar kräkningar och diarré? Vad är det bästa sättet att behandla det? Är rykten om att platt koks och platt 7 UP sant?

Orsaker till kräkningar och diarré hos barn

Infektioner, särskilt virusinfektioner, är bland de vanligaste orsakerna till diarré och kräkningar hos barn. För det mesta har ett typiskt barn med diarré och kräkningar en enkel virusinfektion. Dessa kan innefatta rotavirusinfektion, som vanligen påverkar barn under 5 år och andra.

Andra möjliga orsaker kan innefatta:

 • Infektioner med bakterier eller parasiter
 • Mat allergier
 • Matintoleranser - Här är några vanliga livsmedel som kan orsaka diarré
 • Malabsorptionssyndrom
 • Matförgiftning
 • Irritabelt tarmsyndrom

Stoppar kräkningar och diarré

I allmänhet är det inte mycket som du kan göra för att stoppa ett barn från kräkningar och diarré när det orsakas av ett virus. På vissa sätt är det okej. Vissa forskare tror att kräkningar och diarré spelar en viktig roll i dessa infektioner, genom att riva kroppen av mikroorganismen som orsakar problemet i första hand.

I disken rekommenderas inte mediciner för att stoppa diarré, såsom Imodium eller Kaopectate, för yngre barn och kan eventuellt vara farligt. Och läkemedel för att stoppa kräkningar, som fenergan, används inte mycket på grund av den vanliga biverkningen att göra ett barn så trött att han inte dricker tillräckligt för att hålla sig från att bli uttorkad.

Emetrol används ibland för att kontrollera symptomen på illamående, men om man tittar på ingredienserna kan man se att det i princip är sockervatten.

Acidophilus och yoghurt som innehåller acidophilus är erkända behandlingar för diarré, men effekterna av behandlingen kan inte vara så imponerande. En studie undersökte bara en halveragsminskning i varaktigheten av diarré för barn i studien. Å andra sidan finns det få biverkningar av denna typ av behandling, speciellt om ditt barn tycker om att äta yoghurt.

Vätskor för kräkningar och diarré

Om du ska ge ett barn med kräkningar och diarré soda, är det en bra idé att se till att den har gått platt, annars kommer kolsyran att göra ditt barns mage ännu värre.

Soda, om det är koks eller 7 UP, är inte en bra vätska för att ge ett barn med kräkningar och diarré. En oral rehydreringslösning, som Enfalyte, Pedialyte, LiquiLyte eller Rehydralyte, är mycket bättre alternativ, eftersom de har rätt blandning av socker och elektrolyter för att förhindra och behandla uttorkning.

Ett av de största misstag föräldrarna gör är att låta sina barn dricka så mycket som de vill - eller till och med uppmuntra att dricka stora mängder vätskor på grund av rädsla för uttorkning. Olyckligtvis är detta ofta tillbaka och barnet förlorar allt detta vätska. En bra tumregel är att försöka få ditt barn att dricka små mängder vätska (helst en oral rehydratlösning över soda) ofta. Till exempel erbjuder en tesked eller kanske två högst var 5: e minut.

Mat för Diarré - BRAT Diet

Om ditt barn är aktivt kräkas, eller om hennes diarré är ganska stabil, kanske hon inte känner för att äta, och det är okej. Barn kan gå ganska länge utan att äta, så länge de får vätskor och inte blir dehydrerade. När hon är redo att äta är BRAT-kosten ett bra ställe att börja. Dessa initialer står för:

 • B - Bananer
 • R - Ris
 • A - Applesauce
 • T - Toast

När ska du se din barnläkare

De flesta episoderna av kräkningar och diarré på grund av enkla virusinfektioner löser sig själv med lite TLC. Om din "gutinstinkt" berättar att något är fel, vill du definitivt ringa till din läkare eller göra ett möte, men oftast kommer ditt barn att känna sig mycket bekvämare hemma. Symtom som föreslår att du borde ringa inkluderar slöhet, symptom på uttorkning, något blod i hennes kräkningar eller pall, magbesvär, huvudvärk eller förvirring.

Om ditt barn är måttligt uttorkat eller sämre, se till att du kontaktar din barnläkare. Symptom på uttorkning hos barn är:

 • Inga tårar med gråt
 • Inga våta blöjor i 3 timmar eller mer eller minskad urinering hos ett äldre barn
 • Försvagade kinder och ögon
 • Inaktivitet och listlöshet
 • Irritabilitet
 • Mörkfärgad urin

Populära Inlägg

Läs Mer