Stillbirth Risk i förfallna graviditeter

Anonim

Av flera anledningar kan en försenad graviditet vara riskabel både för mamman och barnet. Förutom högre odds för vissa komplikationer, sägs det finnas en ökad risk för stillbirth vid graviditeter som har utvecklats bortom 42 veckor.

Men exakt hur mycket ökad risk är det?

Stillbirth Risk utöver 42 veckor

Medan risken för nedbrott ökas under graviditeter som går längre än 42 veckor, är det fortfarande relativt litet, vid 4 till 7 dödsfall per 1000 leveranser, i motsats till 2 till 3 dödsfall per 1000 leveranser hos kvinnor som levererar mellan 37 och 42 veckor.

Denna något förhöjda risk är en orsak till att läkare gillar att noggrant övervaka kvinnor med förfallna graviditeter och varför läkare kan rekommendera induktion om du går längre än 42 veckor.

Här är några andra frågor du kanske har:

Risker för att ha försenad graviditet

Det kan öka komplikationerna vid leverans när barnet är större, till exempel en längre arbetstid och en högre risk för födelsetrauma, som ett brutet ben eller nervskada från utmaningar när det gäller att leverera barnets axlar. Barnet kan också vara mer benägna att passera mekonium under leverans, vilket kan leda till komplikationer i andningsorganen. Dessutom kan ett syndrom som kallas "eftermognads syndrom" uppträda, där barnets tillväxt i moderns livmoder är begränsad på grund av problem som tar emot blod från placentan.

Vad ska läkare göra i graviditeter som går framåt förrän förfallodagen?

Obstetricians kommer ofta att öka frekvensen av prenatal övervakning, vilket innebär att de kommer att föreslå regelbundna icke-stressprov och eventuellt biofysiska profiler (fosterhälsa). Många läkare kommer att rekommendera labor induktion vid graviditeter som är en till två veckor bortom förfallodagen.

Vem riskerar att ha försenad graviditet?

Upp till 10 procent av alla graviditeter går över det beräknade förfallodagen. Kvinnor i deras första graviditeter och de som tidigare haft graviditet på efterhand verkar ha den högsta risken.

Jag är 40 veckor gravid. Varför kommer inte min läkare att orsaka mig?

Människans omständigheter skiljer sig åt, och det finns många anledningar till att induktioner kan rekommenderas tidigare i vissa situationer än i andra. I många fall är det svårt att med absolut säkerhet bestämma huruvida ett barn verkligen är redo att födas.

Med tanke på den högre risken för komplikationer, om barnet är födt för tidigt (till exempel om förfallodagen har felberäknats), kommer många läkare endast att rekommendera induktion när det är klart nödvändigt.

I den här specifika fallen tror din läkare troligen inte att det finns en tvingande anledning att inducera ditt arbete vid denna tidpunkt. Men så länge som din läkare övervakar dig och din baby, behöver du inte oroa dig. Om du inte går in i arbetet naturligt inom en vecka eller två, eller om något tecken på komplikationer utvecklas, är det möjligt att din läkare kan rekommendera en förändring av tillvägagångssättet.

Populära Inlägg

Läs Mer