Håll dig säker och förebygga skador med Heelys

Anonim

Heelys-de sneakers som har ett dolt hjul i ryggen, så barnen kan rulla runt (heeling) utöver de mer traditionella promenaderna och springa-är mycket roligt för barn. De är också en risk för att smarta föräldrar kommer att försöka minimera.

Kraftiga skador

Även om barnen sällan går fort med hälhjulet, är denna eftertraktade klass av skor inte utan riskerna. De är sannolikt inte mer farliga än skateboards, skotrar eller inlineskridskor, men barnen verkar få samma skador när de kraschar. Två medicinska studier visade att barn som använde Heelys upplevde ibland allvarliga skador inklusive "distalradiefrakturer och armbågsskador" och att en patient hade en huvudskada som krävde operation.

Förutom att sätta barn i riskzonen för skador, tyder studier på att gå i Heelys med hjulet (men inte åka skridskor) kan påverka hur dina barn går. Skorna ger upphov till "ökat fötter och bakfotstryck" och "minskad hälsstrejk och snabbare framfödning."

Förebyggande av skador

Medan många barn använder sin Heelys som inlineskridskor, är problemet att få barn bär någon säkerhetsutrustning när de använder sig av Heelys i skate-läge. Tillverkaren varnar att "det är starkt rekommenderat att bära en Heelys hjälm, handledsskydd, knäskydd och armbågsplattor när du använder dina Heelys skatesko."

För att förhindra skador från Heelys, ska dina barn ha det rekommenderade säkerhetsredskapet, ta bort hjulen när du använder Heelys i skopunkt och låt inte dina barn använda sina Heelys i skridsko-läge i eller nära trafik, på ojämna ytor eller på trappa.

Du kan också undvika skador genom att berätta för dina barn att de inte ska krossas i trånga områden och inte rulla snabbare än de kan gå.

Minimera säkerhetsrisker

För att minska risken för skador på ditt barn:

  • Se till att dina barn stagar sina fötter när de lägger sig, med en fot framför den andra - om de håller båda fötterna tillsammans, kommer de troligen att falla
  • Barnen ska alltid bära skyddsutrustning, inklusive hjälm, handledsskydd, knäkuddar och armbågsplattor när de häller, precis som de borde använda skateboard, scooter eller inlineskridskor
  • Lämna inte hjulen i ditt barns Heelys hela tiden, för ditt barn kan frestas att använda Heelys i skridsko-läge mer impulsivt, bland annat i parkeringsplatser, livsmedelsbutiker eller köpcentret, och när han är mindre benägna att Var beredd och ha skyddsutrustning
  • Heelys var på 2006 World Against Toys som orsakar skada "10 sämsta leksaker" listan
  • Låt ditt barn inte använda Heelys i skridsko-läge i ditt hem, eftersom en glid- och fallolycka i huset kan leda till brutet glas, brutna ben eller skada på familjemedlemmar som fångas i strålkastaren på den kommande Heely-pläterade tåg

Att ha skyddande säkerhetsutrustning är särskilt viktigt när dina barn först får sina Heelys, som det är när de flesta skador uppstår: när de lär sig att använda sina coola nya skateskor.

Populära Inlägg

Läs Mer