Börja din skolmorgon rätt

Anonim

Den första skolmorgen på året kan vara hård. Men om du inte får en effektiv skolmorgonrutin på plats som barnen går tillbaka till skolan, blir det kanske inte bättre senare i skolåret. Dessa tips hjälper dig att effektivisera din skolmorgonrutin och få alla tillbaka till skolan med mindre stress.

Vakna tidigt (minst till start)

På de första dagarna tillbaka till skolan, börja din skolmorgon 15 minuter tidigare än du tror att du behöver. När skolåret går på, justera dina vakna tider.
Detta gäller både föräldrar och barnen. Ta reda på hur mycket tidigare du borde stå upp för barnen. Kan du bara rulla ut ur sängen och väcka dem eller behöver du ditt morgonkaffe innan du ser deras ljusa glada ansikten ">
Väckningstiden är direkt relaterad till sänggåendet, särskilt med yngre barn. Du kanske vill börja skolåret med en tidig sängtid och justera senare om det verkar motiverat.

Få det gjort natten innan

För en smidig skolmorgon, gör allt som kan göras natten innan, dvs packa luncher, laga kläder, planera frukost, samla läxor och andra saker som går tillbaka till skolan. Det kan mycket väl inkludera duschar och bad, speciellt om dina barn fortfarande behöver hjälp med dessa. Gör dessa saker till en del av barnens sömnrutin.

Lär dig att delegera

När barnen är små måste föräldrar göra allt för dem, och ibland stannar vi bara i den vanan. Ett nytt skolår är en idealisk tid att ta en titt på barnens färdigheter och lägga till nya jobb i sin skolmorgonrutin.
En skolmorgon är dock inte nödvändigtvis en bra undervisningstid. Så om du vill att barn ska ta hand om ett jobb som du tidigare gjort för dem, som att äta frukost, koppla på skor, göra egna luncher eller klä på sig, spendera tid på att undervisa detta på sommaren eller på helgerna. Försök inte att pressa den i din redan hektiska skolmorgon.

Svett inte frukost

Fråga barnen vad de vill ha till frukost natten innan och planera enkla frukostidéer. Självklart kan många barn inte planera så långt i förväg men bara att börja dem tänkande kan vara till hjälp. Barnen tar det mycket bättre om de upptäcker natten innan du är ute av deras favoritflingor, snarare än när de fortfarande är dimmiga från sömnen.

Ha en jobbchecklista

Antingen skriva en faktisk checklista för dig skolmorgon eller bara repetera de jobb barnen förväntas göra på en skolmorgon tills de kommer ihåg det. I vårt hus ingår skolans morgonjobb:

  • Äter frukost
  • Klär på sig
  • Hår och tänder borstat
  • Skor på fötterna
  • Ryggsäck vid dörren

Och när någon rapporterar att alla morgonjobb är färdiga frågar jag oundvikligen, "Är du säker på att det inte finns något annat du behöver när vi går ut genom dörren">

Ge barn ett incitament

Du kanske bryr dig om att få barnen till skolan i tid, men många barn behöver mer motivation än något så abstrakt som hotet om en sen glidning.
Ge barnen ett incitament att avsluta tidigt. När du väljer din vakna tid för skolmorgon, bygg in lite extra tid. På så sätt belönas barn som slutar sin skolmorgonrutin tidigt med tid för tv, läsning, datorspel eller något de skulle vilja göra före skolan.

Fortsätt försöka

Tinker med skolmorgonrutinen tills det fungerar för alla, inklusive dig. Om du upptäcker att du är 5 minuter sen varje dag, kanske du behöver gå upp 5 minuter tidigare. Men kanske inte. Ibland kan ett problem hanteras på ett annat sätt, som att göra fler saker natten innan, förenkla en uppgift eller helt enkelt eliminera den från rutinen. Var kreativ i dina lösningar!

Populära Inlägg

Läs Mer