Starta en specialförtroende i 5 steg

Anonim

Om du har varit i möten om framtida planering för ditt barn med speciella behov, eller tillbringat mycket tid med andra föräldrar eller läst artiklar om planering av fastigheter, har du antagligen fått meddelandet att du måste lägga pengar i en specialförtroende så att ditt vuxna barn inte förlorar tjänster på grund av maximala inkomstbehov. Och kanske drar du dina fötter på det, ovilliga att ta på sig en annan komplicerad karaktär. För att ta lite av spöet ur uppgiften frågade jag Joanne Marcus, VD för Commonwealth Community Trust (CCT), att gå igenom de val som vi behöver göra för att få en förtroendeuppsättning. CCT är en ideell organisation som inrättades 1990 av berörda medborgare och föräldrar till barn med funktionshinder för att tillhandahålla en effektiv och prisvärd administration av antingen en specialförtroende eller funktionshindrad förtroende och fungera som förvaltare vid hanteringen av utbetalningarna. Marcus rekommenderar följande fem steg:

1. Förstå behoven för en förtroende

En specialbehov tillit tillåter förälder eller vårdgivare att avsätta pengar för framtida vård av deras älskade som lever med funktionshinder samtidigt som de skyddar de amerikanska regeringens förmåner (kompletterande säkerhetsinkomst och medicaid) som är avgörande för att tillhandahålla den medicinska och inkomster som är nödvändiga för att stödja individen ", förklarar Marcus." För att kvalificera sig för dessa förmåner kan individen inte ha mer än 2 000 dollar i likvida tillgångar. En monetär gåva, bosättning eller arv kommer att avbryta dessa förmåner, vilket ger individen både behovet av att hantera pengarna själva och troligen inte har tillräckligt med pengar för att stödja sina livsbehov. "

För att komma igång: Tänk på vad den här livet behöver, genom att fylla i MetDESK Special Needs Calculator.

2. Välj den typ av förtroende som är rätt för ditt barn

Ditt val av förtroende kommer att bestämmas av vem som lägger pengarna in i det - du eller ditt barn. Särskilda behov Trusts, Marcus noter, "finansieras av en tredje part, vanligtvis en nära familjemedlem som en förälder eller morförälder, och kan samordnas med familjens boendeplan. Förtroendet innehar pengar eller egendom som bidragsgivaren lämnar för förmånstagarens förmån ." Pooled Disability Trusts, å andra sidan, är "självfinansierade av personen med funktionshinder, vanligen genom personskada eller arv." Och kan användas för samma typer av utgifter. Det samlade förtroendeprogrammet måste inrättas och förvaltas av ett ideellt företag och måste inrättas samma månad som fonderna har tagits emot för att skydda förmåner. Till skillnad från specialförtroendet, där staten inte behöver ersättas om mottagaren ska gå förbi, krävs att Pooled Disability Trust betala tillbaka vad det kan med Medicaid. Bidragsgivaren kan utse en individ eller organisation för att få de återstående fonderna. " Pengar i båda typerna av förtroende kan användas till saker som "inköp av rullstol, tandvård, glasögon, hörapparater, utbildning, rekreation och resor, transport och möbler och kläder", säger Marcus.

För att komma igång: Läs mer om Trusts för specialbehov och pooled handikapp på Commonwealth Community Trust-webbplatsen.

3. Få professionell hjälp

"Projektplanerare, ekonomiska planerare och chefer kan ge sitt perspektiv på långsiktiga ekonomiska behov som bäst passar de" vad som "scenarierna", berättar Marcus. "Eftersom reglerna är komplexa och ständigt förändras är det viktigt att välja en advokat eller ideell som specialiserar sig på dessa typer av förtroende."

För att komma igång: Marcus rekommenderar att man kontaktar Commonwealth Community Trust (som kan administrera förtroende och fungera som förvaltare) och Special Needs Alliance (som kan ansluta dig till en Estate Planning Attorney).

4. Välj en förvaltare

"Båda förvaltarna kräver att en förvaltare utsetts", säger Marcus. "Förvaltaren förvaltar och investerar medel för förtroendet och gör utbetalningar som är till förmån för mottagaren. Förvaltaren ansvarar också för att rapportera till myndigheter som tillhandahåller fördelarna och håller sig uppdaterade om förändrade bestämmelser."

För att komma igång: Kontakta ett arbetsblad om att välja en förvaltare.

5. Välj en advokat.

"I synnerhet när det gäller en specialförtroende är en förespråkare utsedd av bidragsgivaren (personer som finansierar förtroende) och är i allmänhet någon nära mottagaren som förstår bidragsgivarens önskemål och mottagarens behov", enligt Marcus. "Förespråkaren arbetar nära förvaltaren med att bestämma utbetalningar som kommer att upprätthålla livskvaliteten för mottagaren. Bidragsgivaren bör fylla i en uppsättning instruktioner (formulär är tillgängliga för att hjälpa till i detta) som anger hur de vill att mottagaren ska vårdas, inklusive namnet på advokaten. "

För att komma igång: Skriv en avsiktsförklaring för att se till att de som fattar beslut för ditt barn har den information de behöver.

Populära Inlägg

Läs Mer