Särskilda behov Barn och Privata Skolan ersättning

Anonim

Den speciella behoven för barn- och privata skolundervisningskompensationsdebatten tog en intressant tur med Högsta domstolen i skogen Forest Grove School District v. TA-fallet som beslutades i juni 2009. betyder det att barn med särskilda behov nu har rätt till privatskolebidrag?

1

Särskilda behov Barn och Privata Skolan ersättning

Den särskilda behoven barn och privata skolundervisning återbetalning debatt har rasat sedan starten av lagen om personer med funktionshinder utbildning (IDEA). I början av 1980-talet upprättade Högsta domstolen i det berömda Rowley-fallet de särskilda behoven att barn endast har rätt till lämpliga utbildningstjänster och inte de bästa tillgängliga tjänsterna. Föräldrar och förespråkare har blivit föremål för frågan sedan dess i hopp om att få rätt till utbildningsalternativ för barn med särskilda behov. Forest Grove School District v. TA-avgörande kan ha tippat rättvisa i förhållande till föräldra- och privatskolavgift, men endast under vissa omständigheter.

2

Högsta domstolen Ruling - Förstå Forrest fallet

På Writ of Certiorari från 9: e US Circuit Court of Appeals granskade Högsta domstolen Skogsfallet och hävdade att skoldistrikt som inte gör en fria lämplig offentlig utbildning (FAPE) tillgänglig för studenter med funktionshinder kan behöva ge privata skolundervisning under vissa omständigheter, även om studenten inte hade tjänstgjort på offentliga skolor. Detta är en signifikant skillnad från tidigare rättspraxis att etablerade föräldrar kunde vara berättigade att söka återbetalning av undervisning endast genom en korrekt behandling om:

  • De tillät skolor möjlighet att ge FAPE till barnet i en offentlig skola; och
  • Skolorna misslyckades med att tillhandahålla lämpliga tjänster.

3

Har föräldrarna fått ersättning ">

Har högsta domstolen beviljat föräldrarnas ersättning i skogen? Nej. Bestämmelsen gav bara föräldrarna rätt att söka ersättning för privat skolundervisning genom rättvisa processer för deras speciella behov barn.

Föräldrarna begärde en utvärdering av barnet, vilket skolan nekade. En privat utvärderare diagnostiserade studenten med funktionshinder, och föräldrarna lade därefter barnet i ett privatskolan.

Med skogsbeslutet vann föräldrarna rätten att söka återbetalning genom rättvisande process genom en rättvis processhörning. Fallet var hänskjutet till den amerikanska tingsrätten, District of Oregon för ytterligare förfaranden.

4

Kan alla speciella behov få studenter att få ersättning?

Högsta domslutet innebär inte att alla specialbehovsstudenter ska få ersättning för privata skolundervisning. Huruvida ett barn erhåller studiebidrag eller ej, fortsätter att beslutas individuellt genom de fastställda förloppsförfarandena i IDEA. Om inte skolskolan frivilligt instämmer i att lägga ett barn i ett privat program och att betala för det, måste föräldrarna söka ersättning genom en rättvis processhörning genom att bevisa distriktet:

  • Accepterade inte deras hänvisning och begärde en utvärdering för sitt barn och / eller
  • Misslyckades med att tillhandahålla FAPE.

Populära Inlägg

Läs Mer