Vissa läkare använder ordet abort för missfall

Anonim

Miscarriages terminologi kan vara förvirrande ibland, och många kvinnor är chockade över att se ordet "abort" på medicinska former eller att höra termen från läkare.

Det kan vara frustrerande och ibland väldigt upprörande att höra ditt missfall enligt detta sätt. Oavsett din politiska lutning i frågan är det naturligt att vara upprörd av jämförelser mellan missfall och aborter. Den valfria sluten av en graviditet är en helt annan situation än förlusten av en efterfrågad graviditet, både medicinskt och emotionellt.

Många läkare respekterar att patienter ofta känner sig så och försöker undvika att använda begreppet "abort" i samband med missfall, men vissa använder fortfarande termen och det kan leda till olyckliga missförstånd ibland.

Ändra terminologi

Trots att övningen förändras hänvisar många medicinska texter och medicinsk personal till missfall som aborter. Uttrycket "spontan abort" refererar i allmänhet till missfall eller naturligt förekommande förlust av graviditet (i motsats till den elektive kirurgiska eller medicinskt inducerade aborten av en annars livskraftig graviditet). Du kan även se dessa termer som används:

  • Missad abort (för missat missfall)
  • Ofullständig abort (ett missfall med vävnad kvar i livmodern)
  • Hotad abort (hotad missfall)
  • Oundviklig abort (inget kan stoppa ett missfall från att inträffa)
  • Infekterad abort (vävnad kvar i livmodern efter ett ofullständigt missfall och / eller livmoderns infektion har blivit smittade)
  • Vanlig eller återkommande abort (för återkommande missfall)

Orsaker till missfall

Medan terminologin som används i din post eller under konversationer med din läkare får dig att känna dig obekväma, är det viktigt att komma ihåg att i nästan alla fall finns inget som du kunde ha gjort för att förhindra missfall. De flesta missfall är resultatet av kromosomala problem hos fostret som hindrar utvecklingen av en bebis.

Faktum är att ungefär hälften av alla befruktade ägg dör och misslyckas, ofta innan en kvinna inser att hon är gravid. Bland kvinnor med bekräftad graviditet kommer cirka 15-25 procent av graviditeterna att resultera i missfall. De flesta missfall - mer än 80 procent - inträffar under de tre första månaderna av graviditeten, och risken för missfall faller betydligt när ett barns hjärtslag har detekterats.

Tecken och symtom på missfall

Det är viktigt att komma ihåg att några av symptomen på missfall, till exempel spotting eller kramper, är också vanliga symptom på tidig graviditet. Men eventuella bekymmer som du kanske har om hur graviditeten utvecklas bör höjas med din läkare. Om du märker följande tecken, låt din läkare veta så snart som möjligt:

  • Vaginal blödning eller fläckning
  • Smärta eller kramper i buken eller bakre delen
  • Vätska eller vävnad som passerar från din vagina

Att bli gravid igen

Den goda nyheten är att de allra flesta kvinnor som har upplevt missfall fortsätter att bli gravid igen och leverera normala, friska barn. Att ha missfall betyder inte att du eller din partner har infertilitet.

Men ungefär 1 till 2 procent av kvinnorna kan uppleva upprepad graviditetsförlust. I dessa fall rekommenderar läkare att man frågar om diagnostiska tester för att bestämma orsaken.

Populära Inlägg

Läs Mer