Lösningar på gemensamma matrelaterade disciplinproblem

Anonim

Många problem med barns beteende ligger runt mat och mat. Att åtgärda dessa beteendeproblem kräver noggrann ingripande.

Barn bombarderas med blandade budskap om fetma. Media utsätter barn för massor av reklam för ohälsosam mat. Samtidigt är skådespelarna som diskuterar ohälsosam mat vanligtvis smala och trimmade.

Det finns också en stor tonvikt på att äta hälsosamt. För vissa barn kan diskussionerna om hälsosam kost tas för långt. Rädslan att gå ner i vikt kan leda till ätstörningar hos många människor, inklusive små barn.

Andra matrelaterade beteendeproblem är mindre allvarliga. De kan hanteras med några förändringar i disciplinstrategier och kan hjälpa barn att lära sig att upprätthålla en god kroppsvikt medan de fortfarande njuter av godis i måttlig behandling.

1. Brist på middagsbordsmän

Brist på bordsförhållanden är ett gemensamt problem bland föräldrarna. Problem kan sträcka sig från ett barn som inte sitter stillt till ett barn som är en ständigt långsam äter.

Ett av de bästa sätten att förebygga och ta itu med problem med måltider är att skapa hushållsregler för middagsbordet före tid. Upprätta tydliga regler om dina förväntningar och diskutera konsekvenserna av att bryta reglerna före tid.

Följ igenom med konsekvenser konsekvent. Du kan också skapa ett belöningssystem för att motivera barn att följa reglerna på lämpligt sätt.

2. Nekar att äta vad som serveras

Det kan vara frustrerande när ett barn vägrar att äta vad du förbereder för middag. Ofta, maktkampar förekommer som frustrerade föräldrar försöker få barnen att äta en balanserad diet. Om du inte är försiktig, kan du dock vara noga med en noga ätervan.

Det är viktigt att undvika maktkampar om ditt barn vägrar att äta vissa livsmedel. Annars kan du oavsiktligt förstärka ett barns krävande matvanor.

Också se till att utesluta några bakomliggande orsaker till krävande matvanor. Ett barn som vägrar att äta vissa texturer eller typer av livsmedel kan ha vissa underliggande sensoriska problem eller brister i motorisk skicklighet. Prata med ditt barns barnläkare om du har oro över ditt barns matvanor.

3. Påstå att alltid vara hungrig

Vissa barn har svårt att känna igen när de är fysiskt hungriga. De kan förväxla tristess, ångest eller till och med spänning för hunger. De kan också förvirra kroppens signaler om utmattning eller törst efter hunger.

Det är viktigt att lära barn att använda mat för att bränna sina kroppar och sluta äta när de är fulla. Bara för att ett barn frågar efter ett annat mellanmål eller en andra hjälp betyder inte att han behöver det. I stället ställer du gränser med mat och hjälper ditt barn att lära sig att känna igen när hans kropp behöver bränsle och när det inte gör det.

4. Fokusera för mycket på mat

Ett barn som fokuserar för mycket på mat kan äta för mycket. Barn som fortsätter att äta kan ständigt fråga vad som serveras vid nästa måltid.

Vid andra tillfällen kan barnen fokusera för mycket på mat av rädsla för att bli överviktig. De kan frukta att konsumera för många kalorier och kan undvika att äta vissa grupper av mat.

Hjälp ditt barn att utveckla en realistisk och hälsosam inställning till mat. Rollmodell hälsosam matvanor och lägg vikt på hälsan, inte på kaloriintag.

5. äta för mycket

Fetma är ett problem hos många familjer. Det kan få förödande hälsoeffekter för barn. Det kan också ta en vägtull på sina sociala liv.

Om ditt barn är överviktigt, vidta åtgärder för att hjälpa honom att gå ner till ett hälsosamt viktområde. Uppmuntra ditt barn att träna, äta i mått och göra hälsosamma matval.

Populära Inlägg

Läs Mer