Sömnproblem och lösningar för Twin Toddlers

Anonim

Du har överlevt graviditet med multiplar, och du har överlevt ett utmanande första år med baby tvillingar, tripletter eller mer. Nu börjar roligt verkligen! Just när du trodde att saker kan bli lite enklare, har du en uppsättning småbarn på dina händer.

Vissa kallar det "The Terrible Twos", men många föräldrar till multiplar hittar toddlerhood att vara en trevlig, om aktiv, period av föräldraskap. Med en samma ålder syskon för underhållning, många tvilling eller flera småbarn är lättare på sina föräldrar än deras singleton motsvarigheter. Det finns emellertid några problem som föräldrar till småbarn multiplar behöver tänka på, särskilt när det gäller att sova.

En ny sovplan

En av de största fördelarna med att komma in i toddlerhood är att småbarn - och därmed deras föräldrar - är mycket mer benägna att sova hela natten. Efter det första året sover de flesta barn mellan tio och tolv timmar per natt och tar periodiska tårar under dagen. Under det andra året kommer nighttime sovande schema troligen inte att förändras mycket. Däremot kan det vara svårt för övergångsperioderna på dagtid. Om barn sover oavbrutet under dagen kan en arton månader gammal bara behöva en timmes tupplur på eftermiddagen.

Det kan vara utmanande för multipelföräldrar att utveckla och inrätta ett schema som uppfyller deras barns föränderliga behov. Det är dags för tålamod och flexibilitet. Så mycket som du kanske vill behålla dina multiplar på samma schema måste du utvärdera varje barns individuella mönster.

Crib vs Toddler Bed Conundrum

Även om multiplar tenderar att förbli spjälsängar längre än singletoner, måste du också överväga möjligheten att flytta dina multiplar till sängar. Det kan vara en hårdnande tid för vissa familjer. När restriktionerna för en spjälsäng tas bort har småbarn tillgång till sitt rum, och många barnbarn har förstört sitt rums innehåll medan de förmodligen sov.

Du kommer förmodligen vilja avbryta övergången så länge du kan, men det kommer en tid när det är mer farligt att lämna dem i cribs. När de blir mer äventyrliga, är det troligt att en eller alla kommer att försöka klättra ur spjälsängen och riskera en farlig nedgång. För att fördröja möjligheten, ta bort eventuella "klättringshjälpmedel" som stötfångare, kuddar eller leksaker, och sänka madrassen till lägsta möjliga ställning i spjälsängen.

Så småningom kommer dina småbarn dock farväl av sina barns gränser. Medan vissa barn är redo redan 18 månader, väntar de flesta föräldrar till multiplar tills deras barn är två eller till och med tre år gamla, förutsatt att barnen är anpassade till barnen.

Småbarnsängar har blivit ett populärt övergångsalternativ mellan spjälsängar och vanliga sängar. Även om de är proportionella för små barn, kan du finna dem onödiga extra kostnader, särskilt eftersom du måste investera i mer än en. Använd i stället vanliga sängar och avstå skenorna eller ramen. Placera madrasserna och lådans fjädrar direkt på marken för säkrare bäddsängar som kan återmonteras i vanliga sängar när dina multiplar är klara för dem.

Säkerhetsslagsstrategier

Utanför spjälsängarna har småbarn ökad tillgång till sin miljö och en spirande nyfikenhet att följa med. Barnisolering av ditt hem, särskilt tvillingarna eller multipelernas sovrum, är av största vikt. Ta bort allt som kan förvandlas till fara.

Ska dina småbarn sova tillsammans eller separera?

Med övergången till sängar kanske du också undrar om dina multiplar ska fortsätta att dela ett rum. Det finns fördelar och nackdelar med att skilja tvillingar eller multiplar som småbarn, och du måste upptäcka vilket alternativ som fungerar bäst för dina familjer. Separata multiplar kan känna sig tvungna att komma upp oftare i ett försök att vara tillsammans, men andra multiplar kan inte tyckas somna med distraktionen av en lekfull syskon i närheten. Det kan ta lite experimentering (och bedrägeri) för att räkna ut den bästa lösningen.

Andra bedtime tips för tvillingar och multiplar

Slutligen, här är några tips för att säkerställa mjukare slummer:

  • Fastställa rutiner. Att skapa konsistens kommer att hjälpa till att signalera dina barn att sänggåendet närmar sig. Följ samma mönster från natt till natt - bad, borsta tänder, berättartid, tänds ut. Syfta att starta sömnrutinen om samma gång varje kväll. Detta tillvägagångssätt är också viktigt vid naptime. Ett konsekvent tuppschema uppmuntrar till effektivare sömnmönster.
  • Mjuka atmosfären. En miljöförändring hjälper också ungdomar att få rätt stämning för sömn. Dimma ljuset, använd en tyst tonhöjd och ta bort några störande eller stressiga föremål.
  • Uppmuntra en känsla av självständighet. Ditt mål är att dina multiplar ska sätta sig i vila, inte att kräva din närvaro i rummet tills de går i drömland. Lämna rummet när de är bekväma och bosatta, men det blir inte vana att behöva ligga ner med dem varje natt.

Populära Inlägg

Läs Mer