Färdigheter Barn Lär dig i dagis

Anonim

Även om du kanske tänker på dagis som ett år för lek, är det faktiskt att dagisbarnen arbetar hårt och lär sig mycket på en mycket kort tid. Det är inte bara dagis som är ett år att vänja sig i skolans rutin, tanken att vara ansvarig för en ny myndighetsfigur och att skapa nya vänner, men som barnläsare lär dig att säga det är ett viktigt år att bygga grunden för lärande .

Matematik

Dagis är ett år för grunderna. Medan vissa barn kommer att vara borta redo för dagis och komma till skolan och veta hur man räknar, känner igen siffror till 10 och sorterar objekt, andra kommer inte. Det är den typ av mat ditt barn kommer att lära sig i år. Genom att använda konkreta, visuella rekvisita som knappar, kuber och räknar björnar, kommer din kindergartner att lära sig begreppen mer och mindre, ordinära tal, grundläggande tillägg och subtraktion, skapa och känna igen mönster och hur man sorterar med ett antal olika egenskaper.

I slutet av barndomsåret bör ditt barn kunna namnge kalenderkomponenterna, samt veta hur de bygger på varandra (dagar gör veckor, veckor gör månader etc.), känner igen siffror upp till 100 när De är inte i ordning och räknas till 100.

Läsning

Dagis är ett upptäcktsår i läsning och läskunnighet. Under de första månaderna av skolan kommer ditt barn att lära känna igen enkla ord i tryck, inklusive hans eget namn och hans klasskamrater. Letter-sound korrespondens, fonemic medvetenhet, synord erkännande, rim och ord familjer och begrepp om utskrift är de områden där ditt barn kommer att utöka sin kunskap i år. Vid årsskiftet kommer några barnskolor även att läsa lite.

Skrift

Ditt barn kommer att lära sig att använda skrivning för olika ändamål i dagis, alla praktiska. Det första han troligen kommer att behärska är hur man skriver ut sitt eget namn korrekt, med en bokstav i början och små bokstäver för resten. Han lär sig att skriva siffror från 1 till 20 och några kärnord. Viktigast av allt kommer han att arbeta med att utveckla sina fina motorkunskaper när han lär sig hur man skriver alfabetet i både huvudstorlek och små bokstäver.

Vetenskap

Dagisvetenskap utforskar ämnen som är meningsfulla för eleverna och kan tillämpas på vardagslivet. Ditt barn kommer att lära sig om goda hälsovanor, inklusive näring och en introduktion till tandhygien. Han kommer att spendera tid att lära sig utredningsförfarandet när han lär sig om de fem sinnena.

I år arbetar han med observation och dataregistrering när klassen samlar in väderinformation för den dagliga kalendern och håller reda på hur många dagar en viss typ av väder uppstår. Han kan också upptäcka växtliv med en hands-on-enhet om frön och växttillväxt.

Sociala studier

I dagis har sociala studier efterliknat ditt barns utvecklingsframsteg. I början av året fokuserar studenterna på "mig", utforskar sina utökade familjer, lär sina telefonnummer och adresser och delar information om sig själv med klassen.

När året går vidare rör sig fokuset bort från individen och utökas för att se på olika typer av familjer och kulturer och samhällsarbetare. Du kan också förvänta dig att ditt barn ska få en bättre förståelse för betydelsen bakom federala helgdagar, istället för att tänka att de bara innebär en ledig dag från skolan.

Populära Inlägg

Läs Mer