Enkla sätt att lugna en baby med kolik

Anonim

Oavsett om du för närvarande lever med en bebis som lider av kolik, återflöde eller helt enkelt bouts av ornery fussiness, kan hennes oupphörliga skrik vara överväldigande. Den goda nyheten är att det finns många enkla sätt att lugna kolik eller minska fussiness som du kan försöka omedelbart, utan att behöva vänta på ett besök hos barnläkaren.

Ibland handlar det bara om att använda sunt förnuft för att ta itu med ditt barns skrik, och andra gånger kanske du måste tänka lite utanför lådan. Följande förslag är metoder du kan använda för att lugna ditt barn under hennes witching-timme.

Om du känner att något utöver vanligt knep pågår med ditt barn, bör du överväga att ringa din barnläkare för insikter på potentiella problem.

Matning

En av de första sakerna att tänka på är om din baby kanske är hungrig. Nyfödda matar ofta ofta, så även om du kanske tänker, " Men jag har bara matat dig, " är det ganska möjligt att hon behöver matas igen.

Amningspædbarn involverar ofta ett mönster som kallas klustermatning, så motstå frestelsen att titta på klockan för att bestämma när du ska mata din baby och istället se efter att mata signaler.

För formelfödande spädbarn kan det vara svårt att räkna ut exakt hur mycket barn måste matas och hur ofta. Formulärbehov kan beräknas med hjälp av barnets vikt och antalet gånger matas på 24 timmar, eller genom att använda grova uppskattningar efter ålder. Tala alltid med din barnläkare om du är orolig om din baby inte matas tillräckligt eller för mycket.

Blöjförändringar, burps och gaspain

Det finns flera andra sätt att stoppa obehag genom att ta itu med barnets grundläggande behov. Babyblöja förändras, burping och lindrande gas smärta är alla metoder som kan lulla ryggen till fredlig självständighet.

Snabba tips för diapering, burping och lindring av gasens smärta:

 • Vissa barn kommer helt enkelt inte att tolerera våta blöjor som även är lite våta.
 • Kontrollera om blöjan är för snygg, det kan vara dags att flytta till nästa storlek.
 • Vissa barn är särskilt känsliga för vissa märken. Du kan behöva experimentera för att hitta rätt märke för ditt barn eller prova tygblöjor (som inte är så skrämmande längre, inga stift!)
 • Du kan behöva prova olika burppositioner i stället för den traditionella överkroppsmetoden. Försök burping henne som hon sitter upprätt (som bilden på bilden), eller ligger över ditt knä.
 • Muntligt tryck på magen kan hjälpa till att lindra gasproblem. Magdimension eller positionering av din bebis över din varv-sida kan hjälpa dig.

Massera och stäng kontakten

Barnmassage och andra metoder som fokuserar på fysisk beröring kan vara lika lindrande för spädbarn som en fin rygg eller fotgnid är för vuxna. Dessutom har vissa barn nytta av hudkontakt, en aspekt av Kangaroo Care.

Några undersökningar på prematura barn har visat att Kangaroo Care hjälper till att stabilisera andningen, förbättrar hjärtfrekvensen, främjar framgångsrik amning och förstärker föräldrabarnsbindning.

Alla dessa fördelar kan bidra till att minska de stressiga perioder som ditt barn upplever.

Komfort och hållning

Ibland mitt i din babys wails finner du att en unik bebishållning eller kroppsposition gör bara tricket för att lugna henne.

Det finns många olika positioneringstekniker du kan försöka, från att sitta henne upprätt i din arm till Dr William Sears "föreslog en" nacke ".

En del av att lära sig vilken position som fungerar bra för att lugna ditt barn handlar om att försöka olika positioner och se hur ditt barn svarar. När veckorna utvecklas och du lär dig bättre om din baby, kan du hitta den exakta positionen hon gillar.

Badning

För många vuxna, till och med tanken på att sjunka i ett fint varmt bad ger flyktiga tankar om komfort och lätthet. Det kan också vara fallet för din baby. Även om några barn kommer att meddela omedelbart att badtiden inte är kul för dem, för andra är babybadet en välkommen distraktion.

Dessutom kan du försöka ta ett bad med din baby. Genom att göra så kombinerar det avkopplande varmt vatten med hudkontaktkomfort. Följ alltid säkerhetsåtgärderna när du badar din baby.

Lugnande med vitt brus

Så konstigt som det kanske låter kan det vita bruset göra underverk för att lugna en kolikig baby. Experter förklarar att det oregelbundna hummingljudet av bakgrundsbrus kan likna vad din baby hörde i livmodern. Denna förtrogenhet kan nästan fascinera din bebis.

Tänk på dessa sätt att skapa vitt brus som kan lindra kolik och generell besvärlighet:

 • Hummen av en torktumlare, som också innehåller rörelse och rörelse för att lugna ditt barn.
 • Andra hushållsapparater, t.ex. vakuum eller hårtork.
 • "White Noise" -maskiner.
 • CD-skivor eller MP3-skivor som spelar spår av livmoderljud.

babywearing

Babywearing, en annan term som mynts av Dr. William Sears, har visat sig minska antalet gråtande spädbarns erfarenheter.

Övningen av att använda slingar och andra bärare har blivit mer populär av föräldrars rörelse, men fler och fler föräldrar vänder sig mot att bära sin bebis oavsett vilken föräldraskapsmetod de tillskriver.

Oavsett om det är den fysiska närheten till föräldern eller rörelsen och rörelseförnimmelserna som arbetar för att kväva gråt, är det inte särskilt känt. Men vad kan intressera dig mer än varför babywearing fungerar, är om det fungerar för din baby.

Comforting Motion

Babykolik har säkert sina mysterier, men många föräldrar rapporterar att rörelse och rörelse kan hjälpa till att minska svåra gråter. Det finns många enkla sätt att använda tröstande rörelser hemma.

 • Tid bekräftar den klassiska gungstolens dygd.
 • Sätt din baby i sitt bilsäte och kör en bil.
 • Spädbarnsbyxor och studsstolar kan uppmuntra glada leenden.

Barnmobil och rörliga föremål

Precis som att uppleva de lugnande känslorna att flytta sig i en slinga eller bilsits kan utrota kolikiga skrik, ibland kan rörliga föremål vara lika lugnande. Se om några av dessa föremål ger en ljudavverkningseffekt på din baby, eftersom hon blir förtrolig av sin rörelse:

 • En långsiktig takfläkt.
 • Kläder som tumlar i en frontlastare eller -tork.
 • Spädbarns mobiler. Var alltid säker på att följa säkerhetsanvisningarna för baby mobiler.

Populära Inlägg

Läs Mer