Enkla lösningar för en nyfödd fyllig näsa

Anonim

Som ny förälder kanske du undrar varför din nyfödda har en täppt näsa. Tyvärr är det ganska vanligt att barnen ibland har näsa ihop.

Eftersom näsan är så liten, har de också mycket små näspassager. Det är en av anledningarna till att du kanske märker att nyfödda nysnar så ofta. Det är deras kropps naturliga sätt att rensa näsan.

Den goda nyheten är att det finns många enkla lösningar för att hjälpa dig att få ditt barns näsa klart. Att veta vilka trängselkriminella att undvika är ditt första steg.

Congestion Culprit är näsinfarkt

En ganska enkel sak du kan göra är att se till att du inte utsätter barnet för näsirritanter, vilket är saker i miljön som kan blockera näsan.

Vanliga näsirritationsmedel för att undvika är:

  • Fuzz och damm: Även fyllda djur och snygga leksaker är söta dekorationer i plantskolan, är de också dammmagneter. Var noga med att hålla dem ur din barns sömnmiljö.
  • Cigarett rök
  • Parfymer eller doftande kroppslotioner
  • Hårsprayer
  • Måla eller bensin rök
  • Djurhår
  • Aerosolsprayer

Hur man behandlar en tuff näsa hos nyfödda

Vissa experter rekommenderar att du behandlar din nyföddas täppta näsa, speciellt om din baby matar väl och fyller upp blöjorna. Argumentet: Varför irritera små näspassager med saltvatten eller trubbiga plastföremål, om det inte är absolut nödvändigt

Fortfarande rekommenderar andra några enkla lösningar för att rensa näsan. Var noga med att kontakta din läkare om näsan är störd av ditt barns andning, särskilt vid matning.

  • Börja med saltlösning i näsdroppar. Over-the-counter saltlösning näsdroppar kan vara till hjälp vid lossning av slemhinnan fylld näsan. Vad dessa droppar gör är att lossna snoet och hjälpa ditt barn att nysa blockeringar framåt. Du kan sedan använda en bulbspruta eller nasal aspirator för att suga ut den klibbiga skyldige och rensa barnets näsa. Obs! Var inte alltför aggressiv med dessa enheter eftersom det är ganska lätt att göra mer skada än bra.
  • Investera i en luftfuktare. En luftfuktare eller kylvätskevaporator kommer att lägga fukt i luften och hjälpa ditt barn att andas lättare.
  • Höj ditt barns huvud. Försök höja ditt nyföddes huvud medan du sover. Detta kan göras genom att lägga till en spjälsäng under eller madrass eller helt enkelt genom att hålla honom lite mer upprätt under lurar. Kom bara ihåg att undvika att placera några kuddar i spjälsängen, eftersom detta kan sätta din lilla i risk för SIDS eller plötsligt spädbarnsdödssyndrom.

När ska du se doktorn

Var noga med att se din läkare om din baby är yngre än 2 månader och har feber eller trängseln gör det svårt att amma eller andas.

Ett ord från Verywell

När du håller dessa tips i åtanke är här ett sista ord för att trösta dig. Ofta stör din babys täppta näsa dig mer än vad din barn gör. Stuffa näsor är mycket vanliga, och ofta kan ditt barn klara sig ganska bra på egen hand.

Populära Inlägg

Läs Mer