Tecken du är överdrivande ditt barn

Anonim

Överparent hänvisar till förälderns försök att mikromanage ett barns liv. Ständigt svävar över ett barn för att säkerställa att han fattar goda beslut, skyddar honom från något antydande av fysiskt eller känslomässigt obehag och förhindrar att han står inför konsekvenserna av sitt beteende är bara några av de övertygade målen hos den överbeskyddande föräldern.

Overparenting stammar vanligen från en förälders önskan att hantera sitt eget obehag, eftersom de inte kan tolerera att se sitt barn bli skadad, misslyckas eller gör ett misstag. Vid andra tillfällen är föräldrarna skyldiga att disciplinera sitt barn och de vägrar att genomdriva konsekvenser.

Löpande hypervigilans och överindulgen kan få allvarliga konsekvenser, som att stämpla ett barns utveckling och få barnet att bli alltför beroende.

Här är de telltale varningsskyltarna att du är överdrivande ditt barn:

1. Du kommer till stridsspel över små saker

Frekventa maktkampar kan signalera att du är för picky eller för krävande. Om du befinner dig med att argumentera med en 5-årig om att äta tillräckligt med grönsaker, eller om du kommer i konstanta strider med din 15-årige om hur hon utformar håret, kan du hindra henne från att utveckla självständigheten hon behov.

2. Du kämpar för att låta ditt barn göra sina egna val

Ibland är det lätt att anta att det finns ett "bästa sättet" eller ett "rätt sätt" för att göra allt, men det antagandet kan leda till att ditt barn flyttas varje gång. Om du inte kan släppa taget och låta ditt barn utforska nya möjligheter - som att ha på sig kläder som inte matchar eller sätter badkaret på taket när hon leker med hennes dockor - är det troligt att du är övermåttig.

3. Du kan inte stå för att se ditt barn misslyckas

Ingen gillar att se sitt barn misslyckas, men om du hoppar in för att rädda ditt barn när hon upplever problem, kommer hon inte att lära av sina misstag. Om du snabbt kan berätta för henne det rätta svaret varje gång hon kämpar för att ta reda på hennes läxa eller ingripa vid första aning av ett problem under ett lekdatum, kommer ditt barn inte att utveckla problemlösningsförmåga.

Ibland måste barn uppleva misslyckande på första hand. Att återhämta sig från misslyckande ger barnen möjligheter att upptäcka hur de kan göra saker annorlunda i framtiden.

4. Du oroar dig för många frågor Andra föräldrar oroar dig inte om

Om du alltid är den enda föräldern som tycks oroa dig för din 6-åriga lek på apenbarerna på lekplatsen, eller om du inte kan ställa tanken på din 13-årige som korsar gatan med vänner, kan det var frestande att anta det beror på att du är mer omtänksam än de andra föräldrarna.

Men innan du drar den slutsatsen, överväga möjligheten att du kan vara övermåttig. Om du inte behandlar ditt barn som ett smart, kompetent människa kan du fuska henne från att nå sin fulla potential.

5. Du argumenterar med vuxna över hur de behandlar ditt barn

Om du tycker att du ofta argumenterar med lärare, tränare, vårdgivare och andra vårdgivare om deras regler eller hur ditt barn behandlas kan det betyda att du är övermåttig. Helikopterföräldrar kallar ofta lärare för att kräva sitt barn för att få bättre betyg eller de förbjuder mormor att låta barnen äta något socker.

Att försöka micromanage hur andra människor behandlar ditt barn hela tiden är inte hälsosamma. Barn drar nytta av att lära sig av olika regler i olika miljöer.

6. Du kämpar för att identifiera ålderspassade förväntningar

Ibland härrör överparenter från alltför höga förväntningar. Till exempel kan en förälder få ett barn som är inblandat i dussintals aktiviteter och kan till och med hantera ett barns fritid för att säkerställa att hon alltid är produktiv.

Vid andra tillfällen ger överparenterande resultat när föräldrarna har förväntningar som är för låga. Föräldrar som inte tror att deras barn kan uppföra sig självständigt kan göra allt för honom - som hans läxor - för att de oroar sig för att deras barn inte kan göra det rätt.

7. Du ger inte ditt barn många ansvarsområden

Overparenting motsvarar ofta överindulgen. Om du inte tilldelar sysslor, eller du förväntar dig inte att hon ska vara självständig, kommer hon inte att lära sig livsförmåga. Att skona ditt barn från ansvaret kommer bara att skada henne på lång sikt.

Föräldraskapet ditt barn på ett sätt som förhindrar dig från att uppleva någon ångest är inte hälsosam. Det är viktigt att låta ditt barn vara fri att vara barn. Overparenting kan förhindra att ditt barn upplever en rik och full barndom som förbereder henne att bli en ansvarig vuxen.

Populära Inlägg

Läs Mer