Tecken på en hälsosam skola

Anonim

Varför behöver vi sunda skolor? En skola är en plats för lärande, och lärande är inte alls begränsat till läsning, skrivning och aritmetik. Det är inte heller begränsat till klassrummet. Barn lär sig medan de är hemma, på lekplatsen och i cafeterian också. Så ditt barns skola har en viktig roll att spela för att hjälpa eleverna att lära sig om hälsa och välbefinnande. Leta efter dessa tecken på att skolan tar denna fråga på allvar.

Tecken på en hälsosam skola: Lärarutbildning och mer rörelse

Gymklasser krävs inte nödvändigtvis i varje skola, så ta reda på vad ditt stats och distrikts politik är. Idealt sett skulle barnen ha fysisk utbildning klasser varje dag, liksom gratis spel i minst en recessperiod.

Studiehälsopolitiken och praxisstudien (eller SHPPS, som regelbundet genomförs av de amerikanska centrumen för sjukdomskontroll och förebyggande åtgärder för att bedöma skolhälsopolitiken) ger följande statistik:

 • 60 procent av distrikten kräver och 34 procent rekommenderar att grundskolor ger regelbundet schemalagd recess.
 • 12 procent av distrikten kräver och 33 procent rekommenderar att elementärskolor ger regelbundna "fysiska aktivitetsstörningar" utanför klassen och fördjupningen. I mellanskolan faller procentsatserna något till 11 procent och 23 procent rekommenderas.

Skolor kan också främja fysisk aktivitet med stående skrivbord, stödja klubbar efter skolan och uppmuntra barnen att gå till och från skolan.

Vatten, vatten överallt

Vatten är den perfekta drycken för barn, och många får inte tillräckligt med det. Skolor kan hjälpa till genom att se till att det finns kallt, rent, fritt dricksvatten som är lättillgängligt för eleverna, i form av dricka fontäner eller flaskfyllmedel. (Det finns en koppling mellan tillgången till vatten i skolan och lägre fetma.) Och eleverna bör få behålla en vattenflaska som är praktisk i klassen och i salarna.

Sensible Food Policies

Om ditt barns skolan får federal finansiering måste den uppfylla näringsstandarden på de livsmedel som serveras till frukost och lunch, samt eventuella andra matalternativ som kan vara tillgängliga (till exempel varuautomater eller mataffärer). Som förälder har du inte ofta kontroll över vad som serveras eller vad dina barn köper. Men du kan arbeta med ditt barn för att göra bra val.

Och du kan bli förvånad över vad barnen väljer. Den sunda, hungerfria barnakten från 2010 introducerade stora förändringar i skolens näringsstandard (som reglerar skol lunch och frukost program som mottar federala statsfinansiering). En panel av medicinska experter omprövade standarderna. De trädde i kraft från och med 2012, och kritiker tvivlade på att barnen skulle acceptera de nya menyerna och matarna.

Men en treårig studie av elever i 12 mellanskolor bestämde att barnen accepterade förändringarna i sina cafeteriabrickor. Till exempel, efter att standarderna byts ut, lade barnen inte så många grönsaker på sina lunchplattor. Men de åt mer av vad de valde, för en nettoökning av grönsaker som konsumeras vs. kastade i soporna.

Så du kan bli glatt överraskad av skolmatens erbjudanden. Håll också ett öga på politiken kring mat som tagits in hemifrån, och om matbelöningar är tillåtna (de borde inte vara).

En hälsokommitté med kall programmering

En skolvårdskommitté kan hjälpa till att införa ett helt skolsamfälle med goda vanor. Dessa kommittéer består vanligtvis av föräldrar, personal och ibland studenter. De skapar en rad program för att förbättra hälsa, fysisk aktivitet och näring för barn och deras familjer, till exempel:

 • Vanliga före- eller efterskolans träningsmöjligheter för elever och föräldrar
 • Friska receptkonkurrenser, kompletta med smakprovningar, priser och en kokbok för inmatningar
 • Kampanjer för hälsosam tilltugg med oväntade, barnvänliga förslag på en handout och / eller prov för provsmakning vid lunchtid, urtagning eller efter skolan
 • Gå till skolans dag och / eller cykel till skolans dagskrav
 • Gå skolbussuppsättning
 • Diskussioner om aktuella böcker eller filmer; gästhögtalare på familjens välbefinnande
 • Familje fitness händelser, till exempel en kick-kick-turnering eller öppen gymnastik tid
 • Matlagnings- och näringskurser för barn och vuxna (undervisad av en dietist eller studenter från ett dietetikprogram på en lokal högskola)
 • Wellness-relaterade gåvor och priser för skolevenemang
 • Fältresor till jordbruksmarknader, idrottsanläggningar och parker
 • Ett incitamentsprogram för att spåra och belöna hälsosamma beteenden (som att äta frukt och grönsaker, begränsa skärmtid, gå eller cykla till skolan eller prova nya fysiska aktiviteter)
 • Skolträdsuppställning och underhåll (med barnens hjälp, förstås)
 • Insamling av lekredskap - från hoppa rep och fotboll hela vägen upp till nya klättrare och glidbanor
 • Ett nyhetsbrev, hemsida eller blogg för att dela information om hälsa, recept och tips
 • En byteshandel eller gemenskapsgårdssal för försiktigt använda cyklar, skridskor, klossar, skyddsskydd och / eller andra sport- och träningsredskap
 • Friska måltider för lärare och personal under in-service dagar eller föreläsare-konferenser
 • En sportstävling (liknande musikinstrumentet "petting zoos" som hålls av skolans band och orkesterprogram)
 • Ett utlåningsbibliotek med kokböcker (och till och med köksutrustning, såsom brödmaskiner eller långkokare)
 • Wellness-relaterade samhällstjänstinsatser, till exempel en skostation eller en parkrengöring
 • En soppbyte så att alla kan lagra sina frysar med läckra, näringsrika måltider (den hälsosammare versionen av en kakbytes)

Om din skola eller förälderlärarorganisation inte har en hälsokommitté, starta en! Det tar bara några kreativa, energiska människor att få bollen att rulla. "Du behöver en mästare-någon för att få saker påbörjad", säger Lisa Hoffman, en motionfysiolog och grundaren av ett hälsovårdsråd på hennes barns grundskola i Brooklyn, New York.

Rekrytera en vän eller två och prata med rektor för att få inköp. Ideellt kommer dina utskottsmedlemmar att inkludera så många representanter från ditt skolområde som möjligt: ​​administratörer, lärare (inklusive idrottslärare och idrottsbussar), föräldrar, studenter, cafeteria personal, recess supervisors och efterskolans vårdgivare. De spelar en roll för att hjälpa barn och familjer att leva hälsosamt, hemma och i skolan.

Din skola och / eller skoldistrikt ska ha en hälsopolitik på plats (det krävs för deltagande i federala skolmatsprogram). Att granska denna policy är en bra utgångspunkt för din kommitté. Hur bra är policyn? Hur effektivt är det? Vad kan förbättras?

Poängen

Ange mål: Vill du dela information med ditt skolesamhälle? Förväntar du dig att planera händelser? Försöker du ändra policy (till exempel lunchmenyer eller riktlinjer för snacks i klassrummet)? Vill du samla in pengar eller ansöka om bidrag för att installera vattenfountains med flaskfyllmedel eller utrusta ett klassrum med stående skrivbord? När du har människor och mål på plats, är du redo att komma igång. Snart kommer dina barn och deras kamrater njuta av en hälsosammare skola!

Populära Inlägg

Läs Mer