Skulle du oroa dig om doppeln visar ingen fet hjärtslag?

Anonim

Även om du kanske har hört talas om att människor kan höra deras barns hjärtslag med en baby doppler så tidigt som 7 eller 8 veckor, är det mycket variation i när barnets hjärtslag blir hörbar. Lutningen av livmodern, platsen för moderkakan och din kroppsform kan påverka tidpunkten för när du hör ett fosterhjärtat. Vidare kan eventuella missvärderingar av graviditetsåldern också resultera i ingen detekterbar hjärtslag.

För det mesta bör läkare hitta barnets hjärtatslag med en barndoppler i slutet av första trimestern (12 veckor). Vissa läkare börjar inte ens kolla efter hjärtslag med en doppler-enhet före dess för att undvika att orsaka onödig oro.

Om inget hjärtslag upptäcks

Om din läkare inte hittade din bebis hjärtslag med en handhållen doppler och du inte har nått 12 veckor, ha tålamod eftersom det kanske bara är för tidigt. Det finns ingen anledning att vara orolig om du inte har missfallssymtom, i vilket fall din läkare kan beställa ytterligare testning.

Om du är över 12 veckor och läkaren inte kunde hitta hjärtslaget, kan det vara värt att undersöka. Din läkare kan rekommendera att du har en ultraljud, som kommer att berätta om det finns anledning till oro eller inte.

På en relaterad anteckning använder en fetalt ultraljud (även känd som ett sonogram) högfrekventa ljudvågor för att producera en bild av fostret. Fetal ultraljud hjälper din läkare att avgöra om ditt barn växer och utvecklas normalt. Ibland utförs en fetal ultraljud för att bekräfta en misstänkt diagnos. Fetal ultraljud utförs vanligen under första trimestern för att bekräfta graviditetsdatum. Fetal ultraljud görs också rutinmässigt under en gång under andra trimestern.

Använda en Home Doppler-enhet

Om du har hyrt eller köpt en doppler-enhet för användning hemma och du har problem med att hitta din bebis hjärtslag, låt din läkare veta, men oroa dig inte riktigt än. Det är normalt att mammor har problem med att hitta hjärtslag, även efter att ha hittat det tidigare. Det tar många läkare och barnmorskor att veta var de ska titta. Din läkare eller barnmorska borde kunna lätta dina bekymmer och kanske ge några tips om hur du hittar barnets hjärtslag med din doppler-enhet.

Populära Inlägg

Läs Mer