Ska du varm babyformel?

Anonim

Du behöver vanligtvis inte värma en spädbarns mjölk eller formel. Det är mer en personlig preferens än någonting annat. Vissa spädbarn gör bara bra dricksformel vid rumstemperatur eller ens när det är lite coolt. När allt kommer omkring, kommer du sannolikt inte att värma upp det längre när du byter till helmjölk och kommer att erbjuda det direkt ur kylskåpet.

Om din baby brukar värma sin formula flaskor, kanske hon inte uppskattar att du gör förändringen senare. Om hon är en väldigt lättillgänglig bebis kanske hon inte bryr sig om det och du kan noga prova om du vill. Dessutom behöver man inte värma flaskorna med formeln mycket bekvämare.

Risker för värmande flaskor

Vid uppvärmning av spädbarnsformeln finns det några punkter att komma ihåg.

Använd inte mikrovågsugn. På grund av risken för skållande brännskador, kom ihåg att inte använda en mikrovågsugn för att värma barnets flaskor med formel. En mikrovågsugn värmer saker ojämnt och kan leda till överhettade fickor med formeln i flaskan som kan skölja din barns mun. Även om många föräldrar använder en mikrovågsugn för att värma flaskor, skaka kraftigt flaskan och testa formeln innan den ges till sin bebis, det är fortfarande inte en säker övning. Det är säkrare att använda en flaskvarmare eller lite uppvärmt kranvatten för att värma flaskan.

Gå BPA gratis. Den typ av flaska du använder för att mata ditt barn gör stor skillnad. BPA står för bisfenol A, som är en kemikalie som har använts sedan 1960-talet för att tillverka många hårda plastföda behållare, inklusive babyflaskor och sippy-koppar, förutom beklädnaden av metallburkar som används för flytande spädbarnsformulering, enligt FDA (den amerikanska livsmedels- och läkemedelsadministrationen).

Sedan 2008 har användningen av BPA i babyflaskor sjunkit bort hos tillverkare, eftersom BPA har förknippats med att leda till vissa cancerformer, störande för hjärnans utveckling och reproduktionssystemet, inklusive tidig puberteten. Under 2013 stödde FDA ett slut på användningen av BPA-baserade epoxihartser i fodret av formburkar och rekommenderar följande:

När heta eller kokande livsmedel (inklusive vatten, spädbarnsform eller andra livsmedel och vätskor) kommer i kontakt med behållare med BPA, får spår av BPA överföras till maten.

Koka vatten i en BPA-fri behållare, låt den svalna till ljummet och blanda sedan med pulverformiga spädbarnsformler.

  • Kassera babyflaskor, sippy koppar och andra matbehållare som är repade eftersom repor i plast kan hämma bakterier och släppa små mängder BPA (om de användes vid tillverkning av behållaren).
  • Kontrollera etiketter på flaskor och behållare för återvinningskoderna på botten. I allmänhet är det mycket osannolikt att plast som är märkt med återvinningskoderna 1, 2, 4, 5 och 6 innehåller BPA. Vissa (men inte alla) plaster märkta med återvinningskoder 3 eller 7 kan tillverkas med BPA.

Populära Inlägg

Läs Mer