Ska du använda droger för arbete?

Anonim

Beslutet att antingen använda mediciner för arbete och födsel eller inte använda mediciner är en ganska ny debatt, tro det eller ej.

Det var inte så länge sedan att läkemedel inte vanligtvis användes i arbetskraft och födelse, och de erbjöds inte eller var lättillgängliga. Från den tiden gick vi till att ha dem så lättillgängliga att de fick nästan utan kvinnans samtycke.

Från dessa radikala positioner har vi gått in i en fas i födelseprocessen där kvinnor inte bara har valet men många val. Inte längre är det bara att sitta där och lida med stöd eller att få så många droger som du inte har någon påminnelse om födelsen eller de första timmarna av ditt barns liv. Valet är inte lätt att göra och de flesta kvinnor drar sig över beslutet ganska länge, undersöker sina alternativ och försöker räkna ut hur de kan hjälpa sig själva fatta beslutet.

Hur man fattar beslutet

Först och främst lyssna inte på varje kvinna som försöker berätta för skräckhistorien om hennes epidural eller hennes naturliga födelse. Chansen är att hon hade komplikationer eller en situation som hon inte helt förstod och du kommer bara att få del av bilden.

För det andra är det viktigt att inse att det finns många faktorer som kommer att spela in i ditt beslut att inte använda medicinering eller att använda dem:

 • Hur mycket sömn har du haft före arbetet?
 • Hur mycket energi har du. (Läs mer om mat och dryck under arbetet.)
 • Hur länge ditt arbete varar, men det betyder inte att du inte framgångsrikt kan gå utan medicin i ett längre arbete, bara det du behöver planera i enlighet med detta och takta dig själv.
 • Vilken ställning mamma är i. Att ligga i sängen är förmodligen det värsta stället för mamma, det kan skapa mer smärta. Även om du behöver övervakas kan du göra det stående upp eller från en stol eller annan plats i sängen.
 • Vilken typ av supportmamma har. Är alla med henne som hjälper henne med arbete eller är de distraherade och gör oumbärliga saker?
 • Vilken position din bebis är i. Vissa positioner kan skapa mer smärta för kvinnan.
 • Kunskap går in i födelsen. Ju mer du förstår vad som händer de mindre skrämmande och därmed smärtsamt blir det.
 • När ska man fatta beslutet.

Mitt bästa råd för att svara på denna fråga är i grunden att du måste förbereda dig före arbetet och vara redo att fatta beslutet just nu. Många kvinnor tycker att arbetskraft är mindre stressigt och smärtsamt än de trodde att det skulle bli och upptäcka att tidigare beslut att acceptera mediciner aldrig blev verklighet eftersom de helt enkelt inte var nödvändiga för dem. Andra kvinnor finner att deras arbete är längre eller mer smärtsamt än vad de hade förväntat sig och andra tekniker är inte tillräckligt effektiva och de väljer att ha mediciner. Innan du är i arbete kan du inte på förhand säga hur du kommer att uppleva det eller hur länge det kommer att vara, båda viktiga faktorerna i medicineringsekvationen.

Även när kvinnor förutsåg en smärtsam arbetskraft fann de som hade studerat och använde avslappnings- och andningsteknikerna från klassen att de krävde färre mediciner. En studie påpekade också att vad kvinnor förväntat sig vara vad de hade i arbetet. Ångest av arbetsproblem var också relaterad till erfarenhet av smärta, inklusive brist på tillfredsställelse.

För att förbereda dig måste du ta en bra förlossningsklass som lär dig om positionering, avkoppling, komfortåtgärder och mediciner. Att ha kunskap om alla dina alternativ är det bästa sättet att vara fullt medveten om vilken är rätt val för dig och din baby.

Några alternativ för smärtlindring

 • Andningsteknik
 • Avslappning
 • positionering
 • Vatten (Hydroterapi)
 • Varma och kalla förpackningar
 • Massage
 • Sterila vatteninjektioner (för ryggsmärta)
 • "Gas & Air"
 • Stadol
 • Demerol
 • Nubain
 • epidural
 • Allmänna anestesi

Smärtgränser

När vi talar om smärtgränser, pratar vi ofta när det gäller smärta som vi upplever regelbundet eller associerar med negativa erfarenheter. Förmodligen är den jag hör oftast tandläkare eller knäböjande tån. Även om det är lätt att påpeka att människokroppen är avsedd att föda och inte ha tandvård, är det som ofta lämnas ur ekvationen när man försöker bestämma om någon har en smärttröskel som kommer att vara tolerant för arbete är mentala och emotionella aspekter.

Studier har visat att arbetsproblem ofta är vad vi förväntar oss av det, oavsett om det är en positiv smärta eller en negativ smärta. Vi vet alla att det är smärta med ett syfte och det som är något bra - en barns födelse. Vad vi inte nödvändigtvis kan behandla är hur någon kommer att ta itu med smärtan när de ses genom ögonen på sina tankar och känslor.

Medan vissa kanske uppfattar smärta för alltid att vara en negativ upplevelse, kan vissa studier som handlar om smärta av arbetskraft också vara en mycket positiv upplevelse för vissa kvinnor. Detta bevisar igen att vi alla är individer och kommer att hantera och bearbeta arbetskraft annorlunda än våra systrar och våra grannar och vänner.

Det är fortfarande inte möjligt att förutsäga vem som kommer att uppleva den som negativ smärta eller positiv smärta, annat än tidigare uppfattningar. Vi har försökt att jämföra en kvinnas menstruationscykel med hur hennes arbete kommer att bli med varierad framgång. Vi har försökt jämföra arbetet med sin mamma eller syster till en viss kvinna med liten framgång.

Slutresultatet är att medan vi har många alternativ tillgängliga för oss, kommer vårt jobb att vara att bestämma vilka metoder för smärtlindring som finns tillgängliga för oss, hur vi bäst kan använda dem och inse att varje teknik har fördelar och risker.

Populära Inlägg

Läs Mer