Ska du flytta för att bo nära dina unga vuxna barn?

Anonim

Att ha vuxit barn som är oberoende, till och med uppbär egna familjer, är en källa till stolthet och prestation för föräldrarna. Den naturliga utvecklingen av en familj i USA är att barnen ska lanseras framgångsrikt i världen, vilket ger föräldrarna i sin tomma boet en dag till pension och njuter av friheten från så mycket ansvar som de har tjänat efter år av barnomsorg.

Medan det är sant att majoriteten av amerikanerna bor nära sina föräldrar när de har lämnat hem, finns det fortfarande många unga vuxna som planterar rötter långt ifrån sina föräldrar lever. Många bor i staden där de gick på college, flyttar till uppåt och kommande städer med prisvärda bostäder eller följer en flickvän eller pojkvän till var de väljer att starta sina liv.

När unga vuxnas liv utvecklas och förändras, inklusive äktenskap och familj, kan föräldrar överväga pension eller flyttning för att vara nära sina unga vuxna barn. Är det en bra idé?

Frågor för föräldrarna med tanke på att de ska vara nära sina barn

Föräldrarna måste tänka noggrant på att uppmana sig att flytta för att vara nära sina barn. Det låter som ett bra val vid första övervägande, men många faktorer måste övervägas innan man kommer fram till en slutsats.

Det första att diskutera är livskvalitet.

Hur påverkar vädret dig? Om du har levt hela ditt liv på ett varmt väder, kan det vara inte bara fysiskt utmanande men också känslomässigt svårt att flytta till ett kallt eller regnigt ställe. På samma sätt, om du älskar de fyra årstiderna och kontrasten av kalla vintrar kontra heta somrar, bor där det är soligt och varmt det mesta kan visa sig vara tråkigt.

Var ligger ditt vuxna barn? Om du gillar att resa, njut av teater, stadsliv och vara upptagen och aktiv, bor i en förortsby långt bort från ett storstadsområde, kan du begränsa dina möjligheter. Kontrollera om det finns aktiviteter för pensionärer i samhället - kanske frivilliga möjligheter, sociala grupper eller kulturorganisationer - där du kan hålla ditt sinne och kroppen energiserad och stimulerad.

Kommer nya vänner att vara ett problem? Om du är väldigt social, flyttar du bort från din vänkrets och bekanta kan vara mycket svårt. Även om det inte är omöjligt kan det vara utmanande att skapa nya och meningsfulla vänskap i en underlig stad när du är pensionär, särskilt om du bygger ditt liv runt dina närstående barn och barnbarn. En försiktighet är om du väljer att flytta till ett pensionat, vilket gör anslutningar blir mycket enklare.

Vad kommer din roll att vara i familjen?

Tänk på hur ditt drag påverkar den övergripande familje dynamiken.

Kommer du att bli barnvakt? Spendera tid med barnbarn bör vara en glädje snarare än ett ansvar. Medan vissa familjer är beroende av morföräldrar att ta hand om sina barn på grund av ekonomiska hinder och brist på barnomsorg, måste morföräldrarna vara bekanta med hur lång tid de ägnar sig åt att ta hand om sina barnbarn och inte växa för att motstå deras barns beroende av dem.

Hur känner ditt barns make? Medan ditt vuxna barn kan vara stolta över att ha dig i närheten och kunna stoppa för besök ofta, kan hans eller hennes make inte vara så upphetsad. Var noga med att vara uppmärksam på signaler som indikerar att du kanske överstiger din välkomst om du flyttar för att vara nära din familj. Du vill inte bli en börda snarare än en välsignelse.

Hur kommer flytten att gynna dig?

Tänk på hur ditt drag skulle påverka kvaliteten på ditt liv.

Kommer närliggande support vara till hjälp? . Om du kämpar för en kronisk sjukdom eller har funktionshinder kan det vara en stor hjälp att ha barn i köravstånd. Medan du förmodligen inte vill fråga för mycket av dina vuxna barn, i svåra situationer kommer du - och dina barn - att vara glada att du är nära varandra. Att ha ett annat öra vid läkares utnämningar, ha hjälp med att hantera ekonomin, även om de bara vet att de bara är ett telefonsamtal borta - dessa saker kan vara en stor tröst för dem som inte har det bästa av hälsan.

Kommer närheten att ge dig mer glädje? Det finns mycket att säga för att inte behöva resa med bil eller flyga långa avstånd för att vara med dem du älskar mest. På sikt kan nära dina barn och barnbarn vara det du behöver för att vara uppfyllda.

Populära Inlägg

Läs Mer