Ska du köpa en bildskärm för att spåra din babys andning?

Anonim

Som förälder vill du göra allt du kan för att skydda din baby. Från att undersöka de bästa sätten att ta hand om dig själv under graviditeten för att göra allt du kan för att göra ditt hus säkert för en liten, när du blir förälder, förändras ditt liv för alltid. Istället för att bara tänka på dig själv eller om din partner är dina primära tankar och bekymmer på den lilla bebis som beror på dig för allting, inklusive när de sover.

Säker sova

En av de största bekymmerna för nya föräldrar är hur man behåller barnet säkert under sömnen. SIDS påverkar mer än 2000 familjer varje år, så det är en mycket skrämmande risk att tänka på för din baby och de flesta föräldrar vill göra allt de kan för att minska barnets risk för SIDS.

Tillsammans med att följa de säkra sömnriktlinjerna från American Academy of Pediatrics, som innehåller råd som att du alltid lägger barnet i ryggen i sin egen spjälsäng eller lekbänk, så se till att det inte finns något i spjälsängen, inklusive lösa lakan eller filtar, och rum som delar med vårdgivare om möjligt under de första sex månaderna av livet, kanske du undrar om det finns något annat du kan göra för att skydda din baby medan han eller hon sover.

Sömnmonitorer

För att försöka minska risken för SIDS och underlätta föräldrarnas sinnen om deras barns hälsa och välbefinnande under sömnen har många olika typer av sömnmonitorer och säkerhetsprodukter introducerats och gjort tillgängliga för föräldrar att köpa. Det finns olika typer av sömnmonitorer tillgängliga och alla arbetar lite annorlunda, men i allmänhet är de flesta av dem utformade för att övervaka ditt barns andning och varna en förälder om barnet slutar andas.

Owlet Sock Monitor

Owlet strumpskärmen är en av de nyaste baby sova bildskärmarna på marknaden och den var designad med samma teknik som sjukhus använder för att spåra barnets syrgasnivåer, så det är mer exakt än andra typer av sömnmonitorer. Andra typer av icke-sjukhuskvalitetsmonitorer är beroende av rörelse för att mäta barnets andning, vilket kan orsaka falska larm eftersom nyfödda andas inte i vanliga, stabila mönster, även när de andas normalt.

Owlet strumpskärmen är utformad för att förebygga mot falska larm eftersom det utformades speciellt för att hämta upp barnets faktiska hjärtfrekvens och syrehalt. Det är programmerat att varna både din telefon och "basstationen" när ditt barns hjärtfrekvens eller syre sjunker under en säker nivå, så du är säker på att vakna och kontrollera din baby.

En annan fördel med strumpskärmen är att den är väldigt bekväm att använda. Skärmen själv är bokstavligen inbyggd i en strumpa som passar säkert på barnets fot, så det kan användas 24/7 och gå någonstans i huset med dig. Du kan också resa med det, så länge du tar med dig basstationen. Du kan ta bort den elektroniska bildskärmen när du behöver tvätta sokan.

Den enda nackdelen med Owlet är prislappen. För närvarande prissatt till $ 250, det är en investering som du måste överväga för din familas sinnesfrid och säkerhet. Det finns andra mer överkomliga typer av bärbara syremonitorer på marknaden, men du måste göra din forskning för att säkerställa att den design du väljer är en högkvalitativ version.

Ska du köpa en sömnbarnskärm?

I 2014 varnade Time föräldrar att inte förlita sig på barnmonitorer för att minska risken för SIDS, men tekniken förändras alltid och det är viktigt för föräldrarna att veta vilka produkter som finns på marknaden idag som potentiellt kan hjälpa dem att skydda sina barn. Ingen produkt ska någonsin ersätta följande säkra sömnriktlinjer, veta hur man känner igen en eventuell nödsituation och lär sig barnens HLR-färdigheter, men du borde definitivt tala med din bebis doktor för att få reda på om han eller hon rekommenderar en babysängskärm.

Populära Inlägg

Läs Mer