Ska jag låta min tonårsflicka raka sina ben?

Anonim

Ska jag låta min tonårsflicka raka benen? Detta är en vanlig fråga som föräldrar till tonårs- och preteen-tjejer har. Är det för tidigt? Är inte håret att växa tillbaka tjockare? Att veta fakta kan hjälpa dig att fatta det beslut som passar dig och din tonåring.

För att svara på denna fråga måste man ta upp några frågor om rakning: myterna, de medicinska frågorna och passar in.

Rakning Myter

Om det är din oro att håret kommer att växa tillbaka tjockare när rakat, rädda inte. Håret växer inte tillbaka tjockare när rakat, även om detta är en vanlig missuppfattning som båda föräldrar och tonåringar kan ha.

När ett hår växer ut ur huden har det en avsmalnande ände som en penna när den skärps. När ett hår är rakat blir den avsmalnande änden avskuren. Bristen på en avsmalnande ände gör att håret ser tjockare ut, precis som en pennaxel kan se tjockare ut när den är oskarp. Om ett hår är dubbelt, pluckat eller vaxat, växer håret tillbaka med den avsmalnande änden intakt. Därför verkar det som om håret växer tillbaka tunnare eller finare efter det att det har tagits bort från roten.

Medicinska problem

Det finns en vanlig medicinsk oro för tonårs rakning, vilket är att din tonåring kan skära sig med rakhyveln. Små nicks och scrapes är vanligtvis inte mer än ett litet förstahjälpsproblem, men de kan bli smittade om de inte behandlas ordentligt. Se till att hon rengör någon klippa och täcker den med ett bandage och antibiotikumsalva. Om skäret är tillräckligt svårt, kan det leda till en ganska signifikant ärrbildning. Att använda ett vass blad och vara försiktig när du rakar kan hjälpa till att förhindra sådana sorters skär. Områden som ligger rätt över ett ben är vanliga att det uppstår betydande nedskärningar, så se till att din tonåring vet att vara särskilt försiktig över dessa områden. Låt aldrig din tonåring använda någon annans rakhyvel eftersom infektionssjukdomar kan överföras på så sätt.

Kvinnlig kroppshår och socialt tryck

I Förenta staterna rakar kvinnor ofta bort benbenet, underarmshåret och några eller alla sina pubichår. Detta är en social norm på många ställen. Det är upp till föräldern att bestämma när detta är acceptabelt, men vara öppet för dina tonårs önskemål. Det är mycket viktigt för tonåringar att känna att de passar in, särskilt med sina vänner. Eftersom riskerna för rakning är ganska låga, kan du vara förälder flexibel om det här problemet. Det är viktigt att tillåta tonåringar att göra dessa typer av mindre beslut för sig själva, men för föräldrarna att gå in på de stora, som tatueringar eller alkoholanvändning.

Populära Inlägg

Läs Mer