Ska jag låta mitt barn avsluta ett idrottslag?

Anonim

Det är inte ovanligt att barnen vill sluta med en aktivitet. Oavsett om det är ett idrottslag, ett musikinstrument eller en klubb som de har gått med ibland, vill de bara inte hålla ut det.

Många föräldrar som inte är säkra på huruvida det är bäst att låta barnet vara "kvittare" eller tvinga henne att slutföra det hon började.

När det gäller att fatta beslut om huruvida du ska låta ditt barn sluta ett sportlag, finns det inte ett "rätt" svar. I stället bör du tänka på vilken lektion du vill att ditt barn ska lära sig.

Undersök orsaken till ditt barn vill sluta

Om ditt barn kommer till dig och säger att hon vill sluta, gör några undersökningar. Försök att komma till botten av varför ditt barn vill sluta. Blir hon plockad av de andra barnen? Skyller hennes tränare? Är hon uttråkad?

Undvik att fråga, "varför?" som ditt barn kommer sannolikt att säga, "jag vet inte" eller "jag gillar inte det". Istället ställa frågor som ger dig mer insikt, till exempel, "Finns det några delar du tycker om det?" eller "Finns det något som skulle göra det bättre?"

Ibland finns det små problem eller små hinder som gör sakerna olyckliga för barnen. Några förändringar kan förbättra sitt perspektiv.

Om du inte har deltagit i någon praxis kan det vara bra att titta på henne. Du kan få en bättre känsla av vad som händer när du ser själv. Prata med tränaren för att se om tränaren har märkt några problem.

När du har ett svar på varför hon vill sluta löser problemet problemet tillsammans. Det kan vara en enkel lösning som att hjälpa ditt barn att närma sig sin tränare om ett problem eller att hjälpa henne att prata själv.

Tänk på ditt barns temperament

Det är viktigt att överväga ditt barns temperament när du fattar beslutet om huruvida hon ska tillåtas sluta. Om hon är ett känsligt barn som sannolikt kommer att sluta eftersom hon inte är den bästa spelaren på laget, kan det vara vettigt att uppmuntra henne att fortsätta spela så att hon kan lära sig självdisciplinfärdigheter.

Men ett barn som är mycket konkurrenskraftigt av naturen kan vara uttråkad. Om laget inte utmanar henne tillräckligt, kan hon göra det bättre på ett annat lag.

Vad vill du att hon ska lära sig?

Tänk på de livsförmågor du vill att ditt barn ska lära sig och bestämma vad den här erfarenheten skulle kunna lära henne.

Vill du ha henne att bygga mental styrka så att hon lär sig att hon är starkare än hon tror? Hoppas hon ska se att hon behöver följa med sitt engagemang för laget?

Eller vill du helst att hon lär sig att det är okej att prova nya saker och om det inte fungerar, är det bra att sluta? Eller kanske du vill att hon ska veta att livet är för kort för att fortsätta göra något hon fruktar.

Vissa familjer har en regel som säger "Vi slutar inte" och det är viktigt för dem att alltid slutföra vad de börjar. De kan oroa sig för att låta ett barn sluta betyda att hon alltid ger upp när det blir svårt. De kanske också vill att deras barn ska veta att åtaganden är viktiga och slutar kunna påverka andra personer på laget.

Andra familjer tror att livet är tillräckligt svårt och om du verkligen inte gillar något, varför gör du det om du inte behöver? Föräldrar som tar detta tillvägagångssätt kommer sannolikt att vara lyckliga med sitt barn och försökte få henne att veta att hon kan fatta val för sig själv.

De kan också tro att att tvinga ett barn att fortsätta göra något hon inte gillar kan göra henne tveksam till att prova nya saker igen av rädsla att hon kommer att sitta fast.

Alternativa strategier

Du kanske inte behöver fatta ett beslut om huruvida du ska sluta just nu. Överväg att uppmuntra henne att hålla ut det lite längre om du inte är säker på vad du ska göra.

Om hon bara har gått till några metoder, kanske hon inte har gett det ett rättvist försök. Berätta för henne att hon behöver delta i en viss tid innan hon kan bestämma om hon vill sluta. Om hon, efter att ha givit det ett rättvist skott, fortfarande vill sluta, överväga ett alternativ som fortfarande kan möta hennes behov.

Om hon gick med i ett idrottslag eftersom du ville att hon skulle vara fysisk aktiv, finns det en annan sport eller aktivitet som skulle ge henne motion? Om så är fallet, överväga att låta henne sluta när hon framgångsrikt är inskriven i den nya aktiviteten och gör det klart för henne att hon inte kan avsluta den nya aktiviteten.

Presentera en United Front

Oavsett vad du väljer att göra, se till att du och din partner presenterar en enad front för ditt barn. Om hon tycker "pappa skulle låta mig sluta men mamma kommer inte, " öppnar du dörren till nya problem.

Prata med din partner om frågan om att sluta utan att ditt barn är närvarande. Kom till ett avtal och berätta för ditt barn vad du än bestämt. Se till att du är båda ombord och kan följa med planen.

Kom ihåg att oavsett lag hon spelar på eller slutar spela på, är mindre viktigt än lektionerna hon lär sig. Fokusera på att göra erfarenheten till en livslång lektion.

Populära Inlägg

Läs Mer