Skall huvudlössen hålla barnen ute av skolan?

Anonim

Om dina barn någonsin haft huvudlöss, flinchar du förmodligen varje gång de kliar på huvudet. Kunde det vara de sprängda buggarna igen? Ett försök med medicinska schampon och tvättar allt i huset och plockar genom hårstranden efter strängen söker nits ... det enda som är värre än att behöva betala ett all-out krig för att ta bort varje sista spår av luslivet är att veta att ditt barn kommer inte kunna gå tillbaka till skolan tills du gör det.

Och varför är det så? Sprider huvudlöss sjukdom? Vållar de skada? Flyger de om rummet och landar på allt i sikte? Passar nitsna på något sätt från barn till barn som levande buggar?

I ett ord: Nej

Så varför är barnen uteslutna från skolan bara för att få några lökägg fast i sina håraxlar? Så mycket som förverkligad skolfrånvaro är ett besvär för barn i regelbunden utbildning, det är en katastrof för barn med särskilda behov, som saknar nödvändiga behandlingar som tillhandahålls på skolan, reagerar illa på rutinförändringen, kan ha livshotande reaktioner på bekämpningsmedel schampon, och är neurologiskt oförmögen att sitta still för nitplockning. Som en mamma i en sensorisk integration som oordnad pojke beklagade, "Om min son får huvudlöss, måste jag bara börja hem-skolar honom."

Bakgrund

Huvudlucka är inga buggies-come-lately. De har funnits sedan förhistoriska tider och utvecklas perfekt för att leva, utfodra och återskapa ovanpå människans huvud. Levande löss lägger sina ägg eller nits på håraxlarna och klistrar dem ordentligt. Eftersom de behöver regelbundna måltider av humant blod för att leva, överlever löss inte mycket mer än en dag utan ett huvud att suga på. Lyckligtvis hemma i ditt hår, dock kan en lus leva i ungefär en månad och producera 100 avkommor.

Huvudluft anses ofta vara en indikator på dålig hygien, men de är helt bekväma på rena huvuden. De anses ofta vara ett tecken på dåligt föräldraskap, men föräldrarna är mer benägna att skada barn genom att överdriva det med bekämpningsmedelskampor än att inte förhindra infestation i första hand. De är ofta tänkta att springa från ett buggfyllt huvud till en buggfri, men det är krypande insekter, inte hoppning eller flygande. Vad som har huvudlöss betyder mest att någonstans inom den senaste månaden har huvudet rört på huvudet av någon med löss och en opportunistisk kritiker har gått över.

Och eftersom det mest sannolika stället för barn att bumpa noggins utanför familjen är i skolan, har klassrummen blivit motståndet mot huvudlössmotstånd. Om barnens utbildningsmöjligheter och föräldrars mentala hälsa måste offras under vägen, ja, ingen sa att det var vackert.

Inga delar, ingen kompromiss

En "No Nits" -policy är skolesjuksköterskans version av nolltolerans: något tecken på lösslevande, död eller gestattning - och du är där ute. Om du tittar på saker från ett rent skadedrivande perspektiv, det ger mycket mening. Det enda bra huvudet är ett rent huvud. Nits kan inte vara ett hot när de är i den formen, men de kommer så småningom att klä ut som löss och vem vet det exakta ögonblicket som kommer att inträffa? Säkra före det osäkra.

Den främsta förespråkaren för den positionen är National Pediculosis Association, som står otvivelaktigt av övertygelsen om att det enda sättet att stoppa lössbesmittningen och återinfästningen är att hålla barnen ute av skolan tills varje sista nit är plockad. En mindre konsekvent politik är bara ett recept på mer löss, mer missad skolan, mer pesticidschampo och mer pesticidresistenta buggar. Enligt ett pressmeddelande från NPA, "Bransch-sponsrade riktlinjer som utvecklats år 2000 för att främja försäljning av bekämpningsmedelbehandlingar för huvudlöss fortsätter att användas som grund för att låta infekterade barn ska förbli i klassrummet. Föräldrar över hela landet kämpar tillbaka! " Det är nödvändigt med politik som håller barn med neka barn i klassrummet, föreningen säger att man behåller gemenskapens normer, lär barnen om goda hälsovaner, uppmanar familjerna till ansvar och minskar behovet av kemiska behandlingar.

Det låter helt klart rimligt. Vem skulle argumentera för att den offentliga hanteringen av en folkhälsokris hanteras?

Inga Nits? Behövs inte

Tja, American Academy of Pediatrics, för en. Även National Association of School Nurses (NASN), och en folkhälsa entomologist anslutna till Harvard School of Public Health. Deras argument är att huvudlöss inte alls är en folkhälsokris, utan att det är skadligt för allt annat än våra känsliga känslor. Därför sparkar ungar ut ur skolan för att hålla löss i råg är en onödig överreaktion. Det förvärras av det faktum att det verkligen är att bestämma ett barn är nitfritt - utan att missa saker som mjäll, ludd och döda nitrester för egentliga ägg - är en knepig och ofta misshandlad process.

NASN: s positionsutlåtande ger upphov till en del av kostnaden för huvudlöshysteri: "Förlägenhet och social stigma följer ofta identifieringen av angrepp. Skolor kan klandras som källa till sammandragning för studenter. Historiskt sett, i ett försök att minska huvudlössbesvär, många amerikanska skolor antog "no nit" -policyer. Därefter redovisar skolor utökad studentavvikelse i samband med kronisk infestation hos vissa studenter. Studier av närvarokontakter som hittades 12-24 miljoner skoldagar förloras årligen i USA på grund av uteslutning av studenter för nits. ... Uteslutning från skolan av någon anledning har varit korrelerad med truancy ... samt med dålig akademisk prestation. "

I slutändan verkar det som att den enda verkliga skada som huvudet gör är att hålla ett barn ute av skolan. Och om det är så håller barnen borta från skolan det bästa sättet att lösa problemet? Kommer föräldrarna till frenzyna av kemisk användning och husrengöring och hårdragning för att bli av med dåliga buggar eller för att få barnen tillbaka i skolan? Om löss inte resulterade i missade klasser, missat arbete, social bedömning och möjligheten att störa andras liv, skulle vi ens bryr oss så mycket om dem? Det är värt att notera att, medan motståndarna till No Nits-politiken kan följa riktlinjer som fastställs av schampongtillverkare, säljer förespråkare av No Nits-politik nitkamper.

Där står den

Låt dig tänka att detta inte gäller för ditt speciella barn eftersom IDEA ger en laglig rätt till skola och kompensatorisk utbildning måste tillhandahållas om administrationen försöker utesluta honom eller henne, tänk igen. En Pennsylvania domstol, i att neka kompensationsutbildning till en funktionshindrad student som hålls ute av skolan 19 dagar på grund av ett huvudlössinfestation, bestämde att IDEA-skydd som gäller om ett barn i specialundervisning utvisas eller avbryts i mer än 10 dagar på grund av beteendeproblem krävs inte om samma barn sparkas ut som ett resultat av en No Nits policy. Så inga nollar är inte riktigt hälsoekvivalenten av nolltolerans - det är starkare.

Med tanke på att och medveten om de svårigheter som föräldrar till elever med speciella behov kan ha med att rita sina barn av alla spår av huvudlöss är det paranoid att oroa sig för att administratörer kan sluta slåss för att ta bort besvärliga specialutbildningsstuderande genom disciplinära åtgärder och börja bara släppa buggar i håret?

Populära Inlägg

Läs Mer