Rakningstips för Preteen Girls

Anonim

Det finns verkligen ingen rätt eller fel ålder för en tjej att börja raka, det beror allt på när hennes kropp börjar förändras. Vissa tjejer går in i puberteten så ung som 8 eller 9 år, medan andra inte kommer att börja uppleva stora kroppsändringar tills de är 13 år eller äldre. Här är vad du bör veta när det är dags för din dotter att börja raka.

Är din dotter redo att raka?

Bland de tecken på puberteten hos tjejer är utvecklingen av kroppsluk och bröstknoppar samt hårväxt i pubic och underarmsområden och en förtjockning och mörkning av hår på benen.

Hela orsaken bakom rakning är att få en tjej att må bra om sig själv. Om din dotter har upplevt hårväxt kan det vara dags att överväga att visa henne hur man rakar. Om hon redan har kontaktat dig om rakning, kan hon vara självmedveten om hårtillväxten eller orolig för att hon kan bli retad för att inte raka.

För andra tjejer kan rakning skjutas upp i ett år eller två. Om din dotters hårtillväxt är minimal eller inte märkbar eftersom det är en ljus färg, kan hon kanske undvika rakning under en längre tid. Men många tjejer vill raka och eftersom det inte finns några hälsoskäl för att de ska vänta är det rimligt att låta dem raka när de tror att de är redo att göra det.

Å andra sidan kommer vissa tjejer inte att vara intresserade av rakning alls. Det blir mer socialt acceptabelt för kvinnor i alla åldrar att inte raka om de inte vill. Din dotter kan känna sig så här och det finns ingen anledning att tvinga henne att raka mot sin vilja.

Det är dock en bra idé att dela med henne om att vissa människor kan ha negativa åsikter om en kvinnas orörda ben. Detta borde inte avskräcka henne men kan förbereda henne för eventuella kommentarer som hon kan få.

Rakningstekniker och tips

Rakning är en passage för passage för många tjejer, men det kan också orsaka viss ångest. Du dotter kan oroa sig för att skära sig eller vara orolig för att hon inte rakar ordentligt. Var noga med att dela några rakningssäkerhets tips med henne innan hon börjar raka.

  • Använd ett gelskum eller en barberande lotion för att mjuka håret och förbered huden för rakning. Det är en bra idé att använda en lotion som har en minimal mängd parfym för att förhindra hudirritation.
  • Undvik att använda tvål medan du rakar, eftersom det kan torka och irritera huden.
  • Börja med en enda blad rakhyvel. Dubbla bladskärmaskiner kommer att få en närmare rakning, men enstaka blad är mindre benägna att orsaka skärningar. Dessa är bäst för nybörjare och bör användas tills hon bygger upp sitt självförtroende och samordning.
  • Demonstrera hur man håller en rakhyvel ordentligt och rikta den mot hårets tillväxt för bättre rakning.
  • Razors ska sköljas och torkas torr innan de används igen för att hålla bladen rena.
  • Disposable razors ska endast användas fyra eller fem gånger och kastas sedan bort. Slöta blad kan nicka på huden och kan vara farligt.
  • Undvik fuktighet omedelbart efter rakning. Detta kan irritera huden och orsaka problem (ibland till och med smärta) till delikat mellan huden. Vänta några timmar innan du applicerar en hudkrem till ett område som har rakats.
  • Påminna henne om att det inte är säkert att dela rakhyvel med andra.

Du dotter kan också upptäcka att rakning är lättare (och säkrare) om hon börjar med en elektrisk eller batteridriven rakhyvel. Dessa enheter får inte så nära rakning, men de är lätta att använda och nickar inte huden.

Ett ord från Verywell

För många flickor är lärande hur man rakar en viktig milstolpe i hennes tonår. Tänk på att hon kan vara blyg, men om du tar lite tid att gå henne genom stegen, kommer hon att känna sig mer bekväm över tiden.

Populära Inlägg

Läs Mer