Sexting och Cyberbulling Apps föräldrar borde veta om

Anonim

Cyberbullying, sexting och sexuellt mobbning bland tonåringar växer i en alarmerande takt. Nästan dagligen finns det rapporter om dessa problem. Men vad som är värre är att de flesta föräldrar inte har någon aning om hur dessa appar används tills något hemskt händer. Bortsett från det faktum att de flesta offer för mobbning inte säger någon att de mobbar, vet många föräldrar inte vad tonåren gör online.

Faktum är att mer än 70 procent av tonåren döljer sitt online beteende från sina föräldrar enligt en studie. Under tiden är mindre än en av fem föräldrar medvetna om att tonåren tittar på och delar olämpliga foton. De inser inte att deras barn pratar för att slutföra främlingar. Här är fyra appar som varje förälder ska veta om. Dessa appar används vanligtvis av tonåringar för sexting och cyberbullying.

Kik

Kik är en textningstjänst som låter tonåringar chatta och byta bilder medan de kringgår sin trådlösa leverantörs SMS-tjänst. Tjänsten är populär bland tonåringar som inte har obegränsad textning. På så sätt kan de skriva sina vänner utan att göra många textavgifter.

Dessutom visas inte meddelandena på den här tjänsten under en förälders trådlösa plan som traditionella textmeddelanden. Som ett resultat brukar barnen ta fler risker med Kik och skickar textmeddelanden som deras föräldrar inte vet om. Ibland inkluderar detta sexting, gör olämpliga kommentarer och till och med cyberbullying.

Det enda sättet föräldrarna kan visa Kik-meddelanden är att få barnets telefon och använda appen. På Instagram säger barn ofta "kik mig". Vad det här betyder är "skicka mig ett textmeddelande med hjälp av Kik." Det är en väg för barn att prata offline snarare än offentligt på Instagram.

Medan mycket av vad tonåringar gör på Kik är ofarligt, ger det ett större tillfälle för tonåringar att ta fler risker online, speciellt om deras föräldrar inte har någon aning om att de har appen på sin telefon. Dessutom, om sekretessinställningarna inte är rätt inställda kan tonåringar kontaktas av fullständiga främlingar. Andra liknande tjänster inkluderar WhatsApp, TextNow och Viber.

snapchat

Millioner av bilder delas varje dag på Snapchat. Men överklagandet till tonåren är inte fotodelningsförmågan, men att de här bilderna automatiskt förstörs i tio sekunder eller mindre. Eller så tror de. Som ett resultat använder vissa tonåringar Snapchat att dela olämpliga eller nakna bilder av sig själva eller andra tror att det kommer att vara borta på tio sekunder ändå.

Sedan Snapchat har utvecklats har flera hackor uppstått så att barnen kan spara eller ta skärmdumpar av bilderna. Det betyder att bilderna aldrig försvinner. Som ett resultat sparar barnen ibland bilderna och skickar dem senare offentligt för att skämma bort och förnedra avsändaren.

Dessutom har Snapchat nyligen börjat erbjuda en "historia" -funktion som tillåter bilder att hålla i upp till 24 timmar. Den här nya funktionen ger ännu fler möjligheter till barn i mottagaränden för att hålla dessa bilder levande och använda dem på skadliga sätt.

Vin

Vine app tillåter användare att spela in och redigera sex sekunder looping video, som de kan dela med sina anhängare, vanligtvis på Twitter. I allmänhet skapar tonåringar viner som är dumma och roliga. Några exempel kan innehålla sex sekunders videor av någon som sjunger, är dumma eller leker med ett husdjur.

Men barnen har hittat ett sätt att utnyttja tekniken och använda den på ett mycket meningsfullt och negativt sätt. Till exempel, vissa barn videotapning andra utan deras kunskaper. Därefter delar de vinerna som ett sätt att göra det roligt eller mocka en annan person. Det här är en klassisk form av mobbning.

Under tiden spelar andra barn spel som "slap-spelet", i vilket en person videobandar medan en annan person slår eller träffar en person för att spela in en reaktion. De delar senare Vine för världen att se. Det finns även våldsamma versioner som kallas "knock-out" där någon stansar en intet ont anande person i ett försök att slå dem ut. Barn har även använt Vine för att göra narr av andra barn. Ett sätt är att peka på en persons skor och skrika "vad är de?" medan videobandning personens skor. Det är ett sätt att göra narr av dem.

tinder

Tinder är en matchmaking service, eller hookup app, som tonåringar kallar det. Appen tillåter användare att bläddra igenom bilder av andra medlemmar och flagga de som de gillar. Om medlemmarna flaggade som personen tillbaka, meddelas de båda. Då kan de kontakta varandra och mötas.

Medan många tonåringar använder tjänsten som ett sätt att hitta datum, finns det också en mörkare sida. Ett av de främsta problemen med Tinder är att lägsta ålder är 13, vilket betyder att din mycket unga tonåring skulle kunna ansluta sig till människor som är för gamla för henne. Dessutom kan pedofiler och andra sexuella rovdjur kontakta ditt barn. Och de kan låtsas vara någon helt annorlunda.

Dessutom bygger programvaran på GPS från användarnas mobiltelefoner för att ta reda på var de är. Målet är att visa användare foton av andra personer som de kanske vill träffas i samma geografiska område. Nackdelen är att nu rovdjur också vet att ditt barn är i närheten.

Ett annat problem med appen är att barn laddar upp suggestiva foton av sig själv eller bilder som gör att de blir äldre än de verkligen är. Dessutom använder vissa barn tjänsten för cyberbullying. Till exempel går de på tjänsten som låtsas vara intresserad av någon och ordnar ett möte. Men när den intet ont anande personen dyker upp för datumet, blir hon lurad och förödmjukad istället. Dessa pinsamma ögonblick fångas på video eller i foton och laddas upp till sociala nätverk för hela världen att se.

Populära Inlägg

Läs Mer