Sexpositioner för graviditet

Anonim

Räkna de sexpositioner du kan använda under graviditeten som bara en av de många saker som förändras under de nio månaderna du förväntar dig en bebis. Vad som kan ha varit bekvämt innan du blev gravid kan inte längre vara. Och när din mage växer kan vissa sexpositioner som fungerade tidigt under graviditeten faktiskt nu vara fysiskt omöjliga (eller nära).

Några vanliga problem som mamma-till-vara säger påverkar kön under graviditeten är:

  • En oförmåga att ligga på ryggen
  • Ingen önskan att partnern ska vara på topp
  • Partnern tränger för djupt
  • Orgasmproblem

Många av dessa utmaningar kan lösas genom att välja rätt ställning för sex medan de är gravida. Faktum är att många par slutar rapportera att gravid sex är det bästa kön de någonsin har haft.

Om du är nervös för att försöka alla nya positioner, fokusera på att försöka en åt gången tills du hittar en som fungerar. Här är flera ställen att börja med när du utforskar sex under graviditeten.

Missionär

Tidigt i graviditeten finner de flesta par lite variation i sexpositioner. Missionärpositionen, där en partner är överst, är säker under graviditeten. Men när graviditeten fortskrider, om du inte kan ligga på ryggen eller tåla tryck ovanpå magen, kan positionen inte längre vara bekväm.

Vissa kvinnor finner att använda kuddar för att stödja ryggen är till hjälp i denna position. Din partner kan hjälpa till genom att utöka sina armar för att hålla mer av sin egen vikt längre bort från din kropp.

Många par älskar missionärpositionen på grund av ansikte mot ansikte växelverkan som tillåts. När din mage växer och ställningen blir mer utmanande, kan du behålla denna aspekt av positionen genom att rulla på din sida, som liknar en skedsposition.

I graviditetens sena skeden kan storleken på din mage förhindra att missionärpositionen är tolerabel, även med stöd från kuddar.

En fördel med att använda missionär sent i graviditeten är att det gör det svårare att uppnå djup penetration. Detta kan vara till hjälp om du känner dig öm eller är orolig för att "bumpa" barnet.

Gravid Partner på toppen

Många par föredrar denna position under tredje trimestern. När din mage blir större kan du tycka att du är överlägsen att föredra, eftersom det här arrangemanget gör att du kan kontrollera djupet och hastigheten på penetrationen. Positionen möjliggör också manuell klitorisstimulering som hjälper dig att nå orgasm.

Bakre ingång

Bakre positioner (ibland kallad "hundstil") kan användas i vilken trimester som helst, men är särskilt bra för slutet av graviditeten när din mage är tillräckligt stor för att komma i vägen i framåtriktade positioner.

I en bakre position kan du vara på dina händer och knän eller knä eller du och din partner kan lägga sig sida vid sida (sked). Du kan också använda bakåtpositionspositioner medan du står.

Penetration är mer grund i bagagepositioner, vilket kan vara bekvämare för dig. Om din partner känner sig nervös för samlag när din graviditet går, kan positioner som bakre inresa lindra deras rädsla.

Om du har svårt att nå orgasm i denna position, försök att lägga till manuell klitoris stimulering.

Stående

Du kan tänka på att kön står upp som en anpassning till vilken position du använder. Stående kön under graviditet, speciellt vid användning av bakre inträde, tar tryck på ryggen och undviker din mage. Du kan använda denna position när som helst under graviditeten så länge det är bekvämt.

Du kan också utföra stående sex samtidigt som du lutar. Prova att använda en vägg, säng, bord eller vad som händer när du befinner dig i närheten. Många kvinnor gillar att stå sexpositioner under graviditeten eftersom de tillåter grunda penetration och tenderar att sakta ner kön.

Sittande

Du kan också försöka använda en stol under sex medan du är gravid för att hjälpa dig att bli mer bekväm. Låt din partner sitta på en robust, armlös stol (du kan också använda ett bord eller annan robust yta för att vila på). Därifrån kan du stränga dem och, beroende på stolens höjd, placera fötterna på marken.

Denna gravid sexposition är utmärkt för att kontrollera hastighet och penetrationsdjup, och det kan användas under graviditetens trimester.

Vanliga frågor om sex under graviditeten

Populära Inlägg

Läs Mer